Διακοπές επιτέλους

nikos 1850

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,422
Λάρισα
Την Πέμπτη φεύγω για Ζάκυνθο.
Καμιά καλή πρόταση για φαγητό, μέρος για μπάνιο, κάτι που αξίζει να επισκεφτώ ?
 
Νικόλα καλά να περάσεις, λοιπόν οπωσδήποτε να πάς Μπόχαλη το απογευματάκι για να χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα. Γέρακα & Πόρτο Ζόρο και Αγιο Νικόλαο στα Νότια είναι πάρα πολύ καλά για μπάνιο από τιμές όμως φαρμακείο. Στην έξοδο της χώρας πρός Νότο θα βρείς το Αργάσι μια μεγάλη παραλία με αμμο καταπληκτική και ακριβώς στην έξοδο προς το Βορρά το Τσιλιβή που συστήνεται για οικογενειακές διακοπές απαλαγμένο από του Αγγλους που έχουν κάνει κατάληψη κυριολεκτικά στο νησί τόσο στο Αργάσι αλλά και στο Λαγανά που επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική οι τιμές πρέπει γενικα να είναι σχετικά τσουχτερές ειδικά οι Βενζίνες, μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Μπάρ Βιβλος είναι καταπληκτικό δεν λέω τίποτα άλλο, κουνέλι και κόκορα ραγού να φάς οπωσδήποτε στο Ακρωτήρι αυτά και καλές διακοπές!!!!!!!!!!!!!!
 
Ετοιμάζω έναν για τα Κύθηρα με λεπτομέρειες, τέτοιες που δεν θα μπορούσες να φανταστείς κανείς ωστόσο το αρχείο είναι αρκετά βαρύ γιατί περιέχει & photos!!!.
Νίκο, ξέχασα να σου πώ για το Ναυάγιο μην πάς γιατί τα 40€ που ζητάνε είναι κοροϊιδία, βρές κανένα ψαρά με καλό σκάφος να σε πάει για μπάνιο νωρίς το πρωί διότι όταν φθάνουν αυτοί που κάνουν το γύρω του νησιού η κατάσταση είναι επεικώς ένα χάλι.
Επίσης μην ξεχάσω να σου πώ για το Κερί και την Μαραθιά, εκπληκτικά μέρη.
Και το σημαντικότερο μη αγοράσεις παστέλια φρέσκια από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου είναι κακής ποιότητας τα περισσότερα αντί για μέλι έχουν σιρόπι, και επειδή είναι εκτεθειμένα στην σκόνη και στις σφίγγες να τα αποφύγεις.
Να πάς να ακούσεις τις καντάδες σε εστιατώρια της κεντρικής παραλίας στο δρόμο που οδηγεί από το Ακρωτήρι στο Τσιλιβή, στο Τσιλιβή, ίσως βρείς και φθηνό και καλό φαγητό δυστυχώς είναι από τα λατρεμένα μου μέρη & ελπίζω όταν θα μεγαλώσει ο μικρός να ξαναπάω!!!!!
Καλές διακοπές & πάλι!!!!
 
Να προσθεσω οτι πρεπει να πας στην Δαφνη για μπανιο οπως και στον Βασιλικο λιγο πριν τον ΑΓ.Νικολαο(που γινεται της τρελλης)στις παραλιες ΙΟΝΙΟΝ και ΜΠΑΝΑΝΑ.Φαγητο καλο στον Θεωδοριτση(η ταβερνα που λεγαμε) προς τον Βασιλικο με καλη θεα.Για clubbing στο BARRAGE .
 
το Must ειναι στο "Κερι" για ηλιοβασίλεμα, επίσης οι δυτικές παραλίες είναι απότομες μη τουριστικές, αν πας ομως για βόλτα οπωσδήποτε να σταματήσεις στον Αγιο Λεοντα, λιγο πριν την εξοδο απο το χωρίο κόβεις αριστερα και αρχίζεις νμα κατηφορίζεις στο τέρμα θεού ειναι μια απίστευτη ταβέρνα με ενα μπαλκόνι και θέα μουρλια.

Επίσης καλα ειναι στην μικρή παραλία ξυγκια με γνωστές θεραπευτικές ιδιότητες. Προσοχή μυρίζει άσχημα αλλα υποφερτα.

Στον Λαγανα βραδινή βόλτα με αυτοκίνητο εφοσον είσαι με οικογένεια, για να παρεις μια γευση απο αγγλία και ξέφρενους πιωμένους ρυθμους.

Ωραίες παραλίες και κρυμμένες και στα νοτιοανατολικά του νησιού..

Αν μπορεις βολτίτσα στο νησάκι απέναντι απο τον Λαγανα να δείτε caretta caretta. Πανε καικάκια.

Καλη φάση οι Γαλάζιες σπηλιές, και φυσικά το ναυάγιο που δε θα το ευχαριστηθεις λόγω κοσμου. η διαδρομές ομως με τα καικάκια είναι καταπληκτικές
 
Kαλά να περάσεις φίλε. Σου εύχομαι όταν και αν πας στο ναυάγιο να μην πήξεις από τον κόσμο...