Διακοπή ρεύματος και τηλεφωνία

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,466
Γλυφάδα
Δεν ξέρω εαν ο τίτλος σας δίνει να καταλάβετε τί εννοώ, αλλά θα το κάνω εγώ ευθείς αμέσως.

Πρώτα απ' όλα να σας πω ό,τι εδώ και μία εβδομάδα είμαι συνδεδεμένος στη ΝΕΤ ΟΝΕ.

Σήμερα το βραδάκι έπεσε το ρεύμα για κανένα μισάωρο. Πάλι καλά που δεν ήταν περισσότερο. Άλλες φορές μπορεί να αργήσει αρκετά να ξαναέρθει.

Το πρόβλημα όμως είναι πως όση ώρα διαρκεί η διακοπή δεν έχω σύνδεση (τηλεφωνική και intenet). Εννοείται πως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω μια γραμμή τηλεφωνική ενεργή.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό αφού το modem router συνδέεται κατευθείαν στο πριζάκι της εξωτερικής γραμμής?

Ίσω με ένα UPS και με τί προδιαγραφές? Υπάρχει άλλη λύση?

Δοκίμασα να συνδέσω συσκευή (που λειτουργεί χωρίς ρεύμα) κατευθείαν στο πριζάκι της εξωτερικής γραμμής ή να βάλω ένα splitter και να δώσω από τη μια στο modem-router της ΝET ONE κι από την άλλη στη συκευή. Τίποτα δεν λειτούργησε.

Παρακαλώ για τα σχόλιά σας, τις ιδέες σας και τί λύση προτείνετε.

(το modem router είναι το Speedtouch 780WL (i) wifi
AC Voltage 100-120VAC/220-240 VAC)

Έπειτα από επικοινωνία με το Help Desk της ΝΕΤ ΟΝΕ, μου είπαν πως μοναδική λύση είναι η χρήση UPS. Έχετε να προτείνετε κάποιο οικονομικό που να με καλύπτει για καμιά ώρα διακοπής του ηλεκτρικού?

Το router που έχεις τροφοδοτείτε με 12ν dc από pack?
Αν ναι μπορείς να βάλεις ένα σύστημα μπαταρίας-φορτιστή
Και να τροφοδοτείς το router σου μέσα από αυτό

kokar το το modem router είναι το Speedtouch 780WL (i) wifi.
Δεν γνωρίζω το σύστημα που λες. Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός και πού θα μπορούσα να βρω αυτό που γράφεις?

Αυτό είναι το router σου?
NB%20st780_back.gif

Αν ναι τότε την τροφοδοσία την βάζεις αριστερά από τον διακόπτη on-off
Αυτή η τάση πόσα volt είναι?

πράγματι, UPS είναι η λύση.
Εχω δύο, το "καλό" (ΑPC) το έχω για τα μηχανάκια (PC, projector κλπ), και το "φτηνό" mustek 800 για το ρούτερ και μια λάμπα energy saver...

Να ξέρεις ότι αν δεν θες να κάνεις μετατροπές σε καλώδιο ή πολύμπριζο, πρέπει να προτιμήσεις UPS με μπρίζες σούκο... Τα περισσότερα είναι σαν αυτό:
C224CAC4-5056-9170-D3E6362F28DA009E_pr.jpg

Υπάρχουν όμως για ευκολία και λίγα σαν αυτό:
PER.701043.jpg

Πόση ώρα μπορεί να διατηρεί το router ενεργό?

Τί προδιαγραφές πρέπει να κοιτάξω, γιατί αυτό που μου προτείνεις Σωκράτη είναι πανάκριβο γι ατο σκοπό που το θέλω.

Πόση ώρα μπορεί να διατηρεί το router ενεργό?

Τί προδιαγραφές πρέπει να κοιτάξω, γιατί αυτό που μου προτείνεις Σωκράτη είναι πανάκριβο γι ατο σκοπό που το θέλω.

To πόσο μπορεί να διατηρεί το ρούτερ ενεργό το κάθε ups, κανείς δεν μπορεί να στο πει με σιγουριά. Kαποια μικρά Ups, οταν εχουν μικρές καταναλώσεις συνδεδεμένες πάνω τους, αποδίδουν καλύτερα από τα μεγαλύτερα τους αδέρφια. Για να καταλάβεις τι εννοώ δες το run time chart της APC: http://www.apc.com/products/runtime_for_extendedruntime.cfm?upsfamily=23
To 800άρι με 50W π.χ. στην εξοδο του, κρατάει περισσότερο από το 1000άρι, και τα ίδια με το 1500άρι... Βεβαια μην περιμένεις τέτοια charts από τα ανώνυμα ups... Μόνο εμπειρικά θα μάθεις.
Χοντρικά εγώ υπολογίζω 1-3 ώρες πάντως, ανάλογα το UPS. Και φυσικά δεν χρειάζεται να δώσεις 200 για ups για το ρούτερ...

θέλω να βάλω μόνο το router και τίποτα άλλο.

Συνεπώς σε τί να στραφώ? Καμία συγκεκριμένη οικονομική πρόταση?

Σεραφείμ,κι εγώ στην αρχή δεν ήθελα να δώσω πολλά λεφτά αλλά μια που το αγόρασα,έβαλα επάνω και το pc αλλά και την οθόνη έτσι αν μη τι άλλο,να προλαβαίνω να τα κλείσω.

Εμένα δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί είναι μακριά ο router από το laptop.

Έτσι με

Input 230 V
Output 18V

τί χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το UPS?