Διακοπή σύνδεσης internet

Principe

Senior Member
27 October 2014
436
Πραγματικά έψαξα να βρω πού να ποστάρω το πρόβλημά μου και δεν βρήκα. Συγγνώμη από τους διαχειριστές εκ των προτέρων.

Κάθε φορά που χτυπάει το σταθερό μου τηλέφωνο, αποσυνδέεται το ίντερνετ. Είτε παίρνω εγώ τηλ είτε με παίρνουν, πέφτει το ίντερνετ. Εγώ γνώριζα ότι αυτό λύνεται με φίλτρακι ανάμεσα στην πρίζα και το τηλέφωνο (η βάση του τηλεφώνου βρίσκεται σε άλλο χώρο, όχι εκεί που είναι το ρούτερ). Το έχω βάλει από την πρώτη μέρα, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Έχω και δεύτερη συσκευή, η οποία όμως παίρνει μόνο ρεύμα και δεν συνδέεται πουθενά "τηλεφωνικά", παρά μόνο ασύρματα με τη βάση.
Καμία ιδέα;

Είχα το ίδιο πρόβλημα και με Tellas (τότε, μετά Wind) και με HOL. Βρήκα την υγειά μου μόνο με Cyta (όχι ότι είναι καλύτερη, απλά χρησιμοποιεί VoIP). Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στο ΚΑΦΑΟ και δεν μπορείς εσύ να κάνεις τίποτα, παρά να πιέσεις τον φορέα σου να το επιδιορθώσει. Πληροφοριακά, επειδή τους το είχα αναφέρει, είναι σε θέση να δουν τον αριθμό αποσυνδέσεων που υφίστασαι, οπότε δε χρειάζεται να τους πείσεις ιδιαίτερα ότι κάτι δεν πάει καλά. Απλώς επέμεινε στην αποκατάσταση του προβλήματος και εξήγησέ τους σαφώς ότι με άλλη (ή άλλες) εταιρείες δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Δοκιμασε με ενα διαφορετικο φιλτρο. Μου ειχε συμβει το ιδιο, οπου εχω 2 φιλτρα και αποδειχτηκε οτι το ενα ειχε χαλασει. Το αλλαξα και οι αποσυνδεσεις σταματησαν. Σπανιο αλλα συμβαινει.
Αναφερομαι στην περιπτωση φυσικα οπου σηκωνεις το τηλεφωνο.
Αν σε εσενα κοβεται απλα ακομη και οταν το τηλεφωνο χτυπα, ισως η αιτια να ειναι αλλη (βλαβη εκτος σπιτιου)

Ισως πρεπει να δοκιμασεις μια αλλη συσκευη τηλεφωνου ή ακομη να κοιταξεις εαν στην πριζα τηλεφωνου μεσα υπαρχει καποιος πυκνωτης και δημιουργει καποια ασταθεια. (ετσι λενε π.χ. απο την forthnet)

Αν δεν ειναι κατι μεσα απο το σπιτι, ισως ειναι θεμα προβληματικου βροχου ή χαμηλοτερη ταση γραμμης κλπ κλπ.

Δοκιμασε να αποσυνδεσεις ολες τις συσκευες τηλεφωνου απο τις πριζες αφηνοντας μονο το ρουτερ και υστερα καλεσε απο ενα κινητο το σταθερο σου και δες εαν θα κοπει το ιντερνετ στο ρουτερ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Διακοπή σύνδεσης internet

Δοκιμασε με ενα διαφορετικο φιλτρο. Μου ειχε συμβει το ιδιο, οπου εχω 2 φιλτρα και αποδειχτηκε οτι το ενα ειχε χαλασει. Το αλλαξα και οι αποσυνδεσεις σταματησαν. Σπανιο αλλα συμβαινει.
Αναφερομαι στην περιπτωση φυσικα οπου σηκωνεις το τηλεφωνο.
Αν σε εσενα κοβεται απλα ακομη και οταν το τηλεφωνο χτυπα, ισως η αιτια να ειναι αλλη (βλαβη εκτος σπιτιου)
Ισως πρεπει να δοκιμασεις μια αλλη συσκευη τηλεφωνου ή ακομη να κοιταξεις εαν στην πριζα τηλεφωνου μεσα υπαρχει καποιος πυκνωτης και δημιουργει καποια ασταθεια. (ετσι λενε π.χ. απο την forthnet)
Αν δεν ειναι κατι μεσα απο το σπιτι, ισως ειναι θεμα προβληματικου βροχου ή χαμηλοτερη ταση γραμμης κλπ κλπ.
Δοκιμασε να αποσυνδεσεις ολες τις συσκευες τηλεφωνου απο τις πριζες αφηνοντας μονο το ρουτερ και υστερα καλεσε απο ενα κινητο το σταθερο σου και δες εαν θα κοπει το ιντερνετ στο ρουτερ.

Kαλημέρα σε όλους.
Το πρόβλημα υπάρχει μόνο εφόσον σηκώσω το τηλέφωνο. Δοκίμασα να πάρω στο σταθερό από το κινητό μου. Χτυπούσε αλλά δεν το σήκωσα. Κανένα πρόβλημα, δεν είχα αποσύνδεση. Φαντάζομαι ότι αν απαντούσα, θα είχα. Καθώς μετά δοκίμασα να πάρω από το σταθερό στο κινητό μου... αμέσως αποσύνδεση. Θα αλλάξω φιλτράκι σε πρώτη φάση και θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ όσους μπαίνουν στον κόπο να γράψουν και να βοηθήσουν!

Επίσης, εάν δε βρεις λύση στο πρόβλημα με όλες τις μεθόδους που σου προτάθηκαν, ζήτα από την εταιρεία δοκιμαστικά να σου ρίξει την ταχύτητα στα 4 ή 8 Mbps (φαντάζομαι έχεις 24άρα) για να δείτε εάν το πρόβλημα εξακολουθεί.

Πρέπει να φταίει το φίλτρο. Μήπως έχεις περισσότερες από μία συσκευές στο σπίτι και η μία είναι στον κλάδο ADSL του φίλτρου;

´Άλλαξε το φιλτρο. Μου ειχε συμβεί παλιότερα όταν άλλαξα τη συνδεση απο ΟΤΕ σε ΗΟL. Οταν σύνδεσα το καινούργιο ρούτερ άφησα τα παλιά φίλτρα στα τηλέφωνα. Όταν μια μέρα μετά απο δοκιμές έβαλα τα φιλτράκια που είχε στη συσκευασία το καινούργιο ρούτερ τότε έστρωσε η κατασταση αν και μου φάνηκε περίεργο γιατι νόμιζα ότι όλα τα φίλτρα κάνουν την ίδια δουλειά. Επίσης κάποτε που είχα συχνές αποσυνδέσεις όταν κάποιος μίλαγε στο τηλέφωνο τελικά έφταιγε το ίδιο το τηλέφωνο (το οποίο είχα κανα χρόνο)Τότε ο τεχνικός του ΟΤΕ μου είχε πει ότι μπορεί οι πυκνωτές που έχουν τα τηλέφωνα να χαλάνε στα καλά καθούμενα και να στέλνουν θόρυβο στη γραμμή. Επίσης προβληματικά τηλέφωνα μου είχαν βγει ένα ολοκαίνουργιο σταθερό turbo-x (μακριαααααααα) και ένα ασύρματο Panasonic. Τα αλλαξα με άλλα απλά και φθηνά και απο τότε δεν ξανα'χα πρόβλημα(εκτός όταν βρέχει καταρράκτες αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θεμα).

Έχω πάρει 5-6 έτσι για να βρίσκονται! !!!
Σ εμένα χαλάει συνέχεια του συναγερμού. ....όταν κάτι δεν παει καλά με τα τηλέφωνα ή το ίντερνετ , το πρώτο που κάνω είναι να αλλάζω φίλτρα.
Χαλάνε για πλάκα τα ρημάδια! !

Έχω πάρει 5-6 έτσι για να βρίσκονται! !!!
Σ εμένα χαλάει συνέχεια του συναγερμού. ....όταν κάτι δεν παει καλά με τα τηλέφωνα ή το ίντερνετ , το πρώτο που κάνω είναι να αλλάζω φίλτρα.
Χαλάνε για πλάκα τα ρημάδια! !

Tελικά, μετά από μία ολόκληρη μέρα, κατέληξα ότι έφταιγε το φίλτρο 100%. Ήταν ολοκαίνουριο, κλειστό σε ζελατίνα, ήρθε μαζί με το ρούτερ της Forthnet.
Οκ, μάλλον συμβαίνουν αυτά, δεν πειράζει. Τέλος καλό, όλα καλά :)
Αν και βλέπω ότι από χθες συγχρονίζω 1Μb πιο κάτω. Ήμουν στα 12.500 και πήγα στα 11.600...