Διακόπτης DiSEqC "SPAUN SAR 411 F"

Λευτερη καλησπερα...........
ετσι τα εχω βαλει lnb 1 AA lnb 2 ΑΒ lnb 3 BA lnb 4 BB input 1 την πρωτη 4 και input 2 την 2 ......ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ

σε ευχαριστω για την βοηθεια ΘΑ συνεχεισω την προσπαθεια και θα ενημερωσω.............(diseqc 1.1)

Λευτερη σε αυτο
command order............................................u ncommited,commited,toneburst

εγω βαζω command other.........................commited,ncommited.toneburst ειναι το ιδιο Η να το αλλαξω........

Last edited by a moderator:
περιεργο, με αυτες τις ρυθμισεις βλεπω τα τελευταια 5-6 χρόνια.
Δοκίμασε απευθειας με τους diseqc 1.0 διακοπτες να δεις μηπως ειναι προβληματικο το spaun 1.1 , ειδαλλως τσεκαρε τα βυσματα σου αν κανουν καλες επαφες !!
Δεν βλεπεις καμμια θέση από τις 8 ?

uncommited,commited, toneburst ------->ετσι θα βαλεις

τον διακοπτη τον εχεις ρυθμισμενο στην πρωτη θέση το κοκκινο βελάκι?

Για κοιτάξτε μήπως βοηθήσουν σε κάτι οι παρακάτω ρυθμίσεις που βρήκα (είναι βέβαια για dreambox 500s και 16 lnb):

Σύνθεση δορυφόρου: μη στάνταρ ρύθμιση
DiSEqC1.1
τσεκάρουμε επανάληψη -ανταλλαγή
To γρήγορο DiSEqC το αφήνουμε ατσεκάριστο.

lnb1 LNB0 = Position A/A; uncommited Switch Input 1
lnb2 LNB1 = Position A/B; uncommited Switch Input 1
lnb3 LNB2 = Position B/A; uncommited Switch Input 1
lnb4 LNB3 = Position B/B; uncommited Switch Input 1
lnb5 LNB4 = Position A/A; uncommited Switch Input 2
lnb6 LNB5 = Position A/B; uncommited Switch Input 2
lnb7 LNB6 = Position B/A; uncommited Switch Input 2
lnb8 LNB7 = Position B/B; uncommited Switch Input 2
lnb9 LNB8 = Position A/A; uncommited Switch Input 3
lnb10 LNB9= Position A/B; uncommited Switch Input 3
lnb11 LNB10= Position B/A; uncommited Switch Input 3
lnb12 LNB11= Position B/B; uncommited Switch Input 3
lnb13 LNB12= Position A/A; uncommited Switch Input 4
lnb14 LNB13= Position A/B; uncommited Switch Input 4
lnb15 LNB14= Position B/A; uncommited Switch Input 4
lnb16 LNB15= Position B/B; uncommited Switch Input 4

μηπως ξερεις καποιο μαγαζι να εχει τον διακοπτη SUR 211 διοτι εχω την εντυπωση οτι αυτο δεν ανταποκρινεται οταν βαζω τις ρυθμισεις..........

αυτον τον διακοπτη εχω αλλα μου κανει κολπα (και ειπα να παρω αλλον) την ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΝ.........

Σωστά.
Tsageo, κοίταξε πάλι προσεκτικά αυτό που έγραψε ο Λευτέρης.
αρχικα τον διακοπτη sur 211 τον ρυθμιζεις στην πρωτη θεση ---> uncommited switch 1

spaun-sur-211-wsg.png

εψαξα στο internet kαι βρηκα spaun 2x1 SUR 211 ΑΠΟ 28-30 EURO ......ΥΠΟΜΟΝΗ...........

οταν εγραψα οτι μου κανει κολπα ενωουσα οτι (οταν κοιταξα ξανα τον SUR 211 ΣΤΙΣ ενωσεις βρηκα σκουρια ??????????????τα καθαρισα ολα εισαν μεσα στα κουτια τους
μηπως απο την υγρασια πρωτη φορα το συναντω αυτο.......θα ξαναδοκιμασω σημερα διοτι επεσε πολλη βροχη...........
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ............

θελω να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ τοσο τον Χατζησαββα Λευτερη οσο τον Σεραφιμ Καρακοστα για τις πολυτιμες συνβουλες που μου εδωσαν και τους ευχομαι

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ)..............

ΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.......δεν ξερω αν διαβασες στην προηγουμενη σελιδα με τον διακοπτη SUR 211 σου εχει τυχη κατι τετοιο..........
ΠΟΛΥ ΥΓΡΑΣΙΑ..........

Αναγκάστηκα και πήρα καινούριο..............

Re: Απάντηση: Διακόπτης DiSEqC "SPAUN SAR 411 F"

Για να μειώσω τις απώλειες στις 28 east(είμαι συνδρομητής στο BSkyB) σκεφτόμουν να αγοράσω τον διακόπτη 2x1 και να βάλω στην θέση 1 το καλώδιο από το lnb στις 28 και στην θέση 2 το καλώδιο από το 8άρι diseqc(που χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα..

Πρέπει να έχω enigma δέκτη για να δουλέψει αυτό ή δεν έχει σημασία?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ωραία το κάνει.
Ναι για τον 211 είναι η ερώτηση, απλά πιστεύω πως δεν άξιζε να ανοίξω καινούριο θέμεα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.