Διακριτική δορυφορική και τηλεοπτική εγκατάσταση σε παραδοσιακό οικισμό

Solketal

New member
18 April 2021
1
Καλησπέρα,

Ανακαινίζουμε το σπίτι μας, μονοκατοικία, και θέλουμε να τοποθετήσουμε νέα τηλεοπτική και δορυφορική εγκατάσταση. Είπαμε στον ηλεκτρολόγο και πέρασε 6 γραμμές για επίγειο σήμα και στις 4 από αυτές και δεύτερο καλώδιο SAT. Μένουμε σε παραδοσιακό οικισμό των Κυκλάδων, με αποτέλεσμα οι δυο κεραίες που θα εγκαταστήσουμε θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικές. Θέλουμε να μείνουμε στη δοκιμασμένη ποιότητα της Televes, αλλά σε λευκό χρώμα και για δορυφορική κάποια επίπεδη, όπως π.χ. της Selfsat. Σας παραθέτω τα παρακάτω κομμάτια που θέλω να αγοράσω για να στήσω την εγκατάσταση, πέρα από την ευθυγράμμιση της δορυφορικής.

Televes DINOVA BOSS antenna (LTE700, 2nd Digital Dividend)

Televes PicoKom domestic amplifier (2 outputs: VHF/UHF/IF - LTE700 Ready)

2x Televes F 3W Splitter (5...2400 MHz 7/9 dB)

SELFSAT H22D4+ (Quad)

Schwaiger WAH35A 001-715149

Ήθελα λοιπόν τις γνώσεις σας για τα υλικά αυτά και εάν θα έχω απροβλημάτιστη λήψη, γιατί βλέπω πως λένε ότι βγάζουν «optimal output signal level», βέβαια ευτυχώς πλέον φιλτράρουν και το 5G. Έχω οπτική επαφή με τον αναμεταδότη που βρίσκεται στα 2 Km.

Τα 4 SAT καλώδια βγαίνουν στην ταράτσα για να βιδωθούν κατευθείαν στο quad lnb. Θα αγοραστούν 4 τηλεοράσεις με ενσωματωμένο DVB-S/2 δέκτη για τα FTA και αργότερα ίσως κάποια συνδρομητική. Με την τάση στα Lnb θα έχω κάποιο πρόβλημα, αν π.χ. ανοίξουν και οι 4 TV ταυτόχρονα; Επίσης, οι συγκεκριμένες επίπεδες δορυφορικές δουλεύουν στην Ελλάδα με στόχευση στον EutelSat 9B; Η συγκεκριμένη έχει απολαβή 34.5 dBi.

Ακόμα, λέω να επιλέξω ενισχυτή με 2 εξόδους και 2 τριπλά splitter, αντί ενισχυτή με μια έξοδο σε 6πλό splitter.

Γνωρίζετε εάν υπάρχουν άλλες επιλογές και ίσως καλύτερες;

Ευχαριστώ!