Διαλέγοντας απο το εξώφυλλο............

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Αναζητώντας νέους ήχους και μουσικές(χαμένο κρίκο τον λέω εγώ),έχω εφαρμόσει την εξής πατέντα:Διαλέγω δισκάκια,που μ' αρέσει ή με προκαλεί το εξώφυλλο.Η λογική μου είναι ότι ο αληθινός καλλιτέχνης,οφείλει να περνάει την αισθητική του κι εκεί...

Ετσι,για παράδειγμα ανακάλυψα το Leftism,τους Morcheeba(δεν έχω τα cd μπροστά μου κι έτσι δεν είμαι και πολύ σίγουρος,άν τα γράφω σωστά).Τα είχα πρωτοδεί σε περιοδικά και μου άρεσε η ιδέα με τα σαγόνια του καρχαρία ή το πλάσμα που άκουγε στοχαστικά μουσική απο πικάπ στο κόκκινο σαλονάκι του.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι τα περισσότερα τα βρίσκω γύρω στα 10 ευρά κι ακούγονται και πολύ καλά.

Κι εγώ ήμουν με τον Παναγιωτίδη σε δισκάδικο και διάλεξα ένα Jazzέ δισκάκι με μια ωραία κυρία απ'έξω.

Αλλά ο Μήτσος μου την είπε και...δεν το ξανακάνω.

Πάντως η άποψη σου αυτή Διονύση έχει ενδιαφέρον.
Και λογική.

Αναζητώντας νέους ήχους και μουσικές(χαμένο κρίκο τον λέω εγώ),έχω εφαρμόσει την εξής πατέντα:Διαλέγω δισκάκια,που μ' αρέσει ή με προκαλεί το εξώφυλλο.Η λογική μου είναι ότι ο αληθινός καλλιτέχνης,οφείλει να περνάει την αισθητική του κι εκεί...

Ετσι,για παράδειγμα ανακάλυψα το Leftism,τους Morcheeba(δεν έχω τα cd μπροστά μου κι έτσι δεν είμαι και πολύ σίγουρος,άν τα γράφω σωστά).Τα είχα πρωτοδεί σε περιοδικά και μου άρεσε η ιδέα με τα σαγόνια του καρχαρία ή το πλάσμα που άκουγε στοχαστικά μουσική απο πικάπ στο κόκκινο σαλονάκι του.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι τα περισσότερα τα βρίσκω γύρω στα 10 ευρά κι ακούγονται και πολύ καλά.

εσύ γέρασες, αλλά μυαλό δεν έβαλες....
δεν είπαμε βρε ότι αυτά δεν είναι γιά μας....

Σαν σήμερα ήταν πριν δυό χρόνο που αναρωτιώσουνα εδώ γιά μουσικές γιά too old to rock n roll κλπ ?
Και ήρθαν όλοι και προτείνανε και μετά πήγα εγώ και τα πήρα όλα....?

:AFADF0:

βρε συ υπάρχει ένα γνωμικό που λέει κάτι γιά μεταξωτά βρακιά....

Μήτσο μου,έτσι που γίνεται ο κ@@@@ μας μετά τα 50,μόνο για μεταξωτά βρακιά είναι....

Συμφωνώ απόλυτα . Το εφήρμοζα και όταν ήμουν μικρός και δεν ήξερα τι να αγοράσω , το εφαρμόζω και σήμερα . Δυστυχώς , οι πιθανότητες επιτυχίας στο παρελθόν ήταν μεγαλύτερες απ' ότι σήμερα .

Στα 70's υπήρξαν τα λεγόμενα cover artwork groups όπου σπάνια συμβάδιζε το έξω με το ...μέσα , δε θυμάμαι ποτέ να αγόρασα κάτι (δισκο , κασέτα,
cd) βασιζόμενος σε ένα όμορφο εξώφυλλο.
Αντιθετα προσπαθούσα να έχω ιδίαν άποψη για το περιεχόμενο αντλώντας από την πενιχρή δεξαμενή ενημέρωσης της εποχής (80's)

Re: Απάντηση: Διαλέγοντας απο το εξώφυλλο............

Συμφωνώ απόλυτα . Το εφήρμοζα και όταν ήμουν μικρός και δεν ήξερα τι να αγοράσω , το εφαρμόζω και σήμερα . Δυστυχώς , οι πιθανότητες επιτυχίας στο παρελθόν ήταν μεγαλύτερες απ' ότι σήμερα .

φαίνεται όμως ότι οι εταιρείες έμαθαν ότι ένα ποσοστό σκεφτεται έτσι και βάζουν ωραία εξώφυλλα όλο και πιό πολύ...

δυστυχώς όπως λέει ο Λύμπε, η καλή μουσική είναι όλο και πιό λίγη στις μέρες μας...

Υπάρχουν φορές που λειτουργεί και άλλες όχι ......αλλά γενικά θεωρώ οτι έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας όταν "γνωρίζεις" το είδος ή τον καλλιτέχνη...Σε περιπτώσεις δε, που σου αρέσει κάποιος δίσκος ενός καλλιτέχνη πάρα πολύ και επίσης είναι και μέσα στο είδος που γενικότερα ακούς αν επιλέξεις απο την υπόλοιπη του δισκογραφία με βάση το εξώφυλλο έχεις μεγάλες πιθανότητες να πέσεις σε "διαμάντι".

Κάτι ακόμα....αν υποθέσουμε οτι υπάρχει αυτή η λογική του εξώφυλλου τότε θα πρέπει να αφορά την συγκεκριμένη έκδοση στην εποχή κυκλοφορίας του....

Γιατί είδικά με τα 70ς θα το έχετε παρατηρήσει οτι σκάνε και προφανώς θα σκάσουν τα απίστευτα .Μαλλον κάποιοι έχουν μεγάλο κόλλημα και τρέχουν να βρούν ακυκλοφόρητο υλικό και να το φέρουν στην επιφάνεια, και για μένα πολύ καλά κάνουν.Βάζουν δε όλο τους το μεράκι και φτιάχνουν εκπληκτικά εξώφυλλα και γενικότερα φτιάχνουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιτύλιγμα.Αλλά η μουσική που εμπεριέχεται εκεί είναι απλά μια μουσική που δεν κυκλοφόρησε στην εποχή της,δεν υπάρχει καμία συσχέτιση με το αν είναι καλή ή κακή.

Μόνο σε παλιότερες παραγωγές.
Τώρα πια που το artwork έχει βιομηχανοποιηθεί, είναι μεγάλο ρίσκο να αγοράσεις δίσκο με βάση το εξώφυλλο.

Τα καλόγουστα εξώφυλλα πληθαίνουν συνεχώς.
Έγινε και η δισκογραφία ανάλογο προϊόν των περιοδικών, δυστυχώς.
Παλιά για μένα, όταν οι εμπειρίες μου ήταν περιορισμένες, ήταν ίσως και η μοναδική ένδειξη/ελπίδα για κάτι ανάλογο στο περιεχόμενο. Ό,τι είχε όμορφο εξώφυλλο, χτυπιόταν με τη μια. Πολλά τα κέρδη και οι ζημιές από αυτό.

Πλέον τα κριτήρια δεν μπορεί να είναι τα ίδια, έχουν αλλάξει τελείως οι εποχές.
Τα παραδείγματα κακών σχεδιαστικά artworks με έξοχο μουσικό περιεχόμενο είναι πλεον πάρα πολλά. Ίσως και η πλειοψηφία.

Καλές ακροάσεις Διονύση, ανεξάρτητα με τα κριτήρια επιλογής (αν και πιστεύω έπεσες μέσα;) )

Last edited:
55f9024128a089fa9acdd010.L.jpg

Εδώ αναρωτιόμουν, με τέτοιες παρέες :ernaehrung004: και σε αυτήν :ADFADF1: την κατάσταση, τι τραγούδια άραγε να εμπνεύστηκε; :food-smiley-005:

1b4f1363ada0ef89eebae010.L.jpg

Έχω και εγώ αγοράσει άλμπουμς παρασυρμένος μόνο από το εξώφυλλο.
Αλλά κοιτάω μόνο ότι έχει βγει μέχρι 1979...

Re: Απάντηση: Διαλέγοντας απο το εξώφυλλο............

μόνο ότι έχει βγει μέχρι 1979...

να φτιάξετε σωματείο, βρε.
Πρόεδρο τον Παναγιωτίδη -σ αγαπώ, chief :blush: - γενικό γραμματέα τον Nikos F. (παρομοίως Nick ) και ταμία τον Ντοκ, που θα σας φτιάξει και το ΦΕΚ.
Εγώ, θα αγοράζω κουπόνια για ενίσχυση. Αλλά μόνο μεταξύ μας;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαλέγοντας απο το εξώφυλλο............

να φτιάξετε σωματείο, βρε.
Πρόεδρο τον Παναγιωτίδη -σ αγαπώ, chief :blush: - γενικό γραμματέα τον Nikos F. (παρομοίως Nick ) και ταμία τον Ντοκ, που θα σας φτιάξει και το ΦΕΚ.
Εγώ, θα αγοράζω κουπόνια για ενίσχυση. Αλλά μόνο μεταξύ μας;)

Μέσα-μέσα!!!
...κι'γώ παρανυφάκι!:grinning-smiley-043

Τι θα μπορούσε να πει κάποιος γιά την μουσική των '70s που τρείς δεκαετείες μετά εξακολουθεί να υπογράφει κάθε νέα μουσική ιδέα? :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαλέγοντας απο το εξώφυλλο............

Τι θα μπορούσε να πει κάποιος γιά την μουσική των '70s που τρείς δεκαετείες μετά εξακολουθεί να υπογράφει κάθε νέα μουσική ιδέα?

Το πρώτο μισό των 70ς εννοείς; ή το δεύτερο;;;:popcorn:
γιατί εδώ, έχουμε μιά μικρή διαφωνία, πάνω στο θέμα :argue:

Last edited: