Διάλεξη «Η επανεκκίνηση του Υπολογιστή των Αντικυθήρων»

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Μετά από έγκριση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου προωθεί πρόσκληση του καθηγητή του Τμήματος Φυσικής κ.Ι.Σειραδάκη προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας:

«Η επανεκκίνηση του Υπολογιστή των Αντικυθήρων» είναι το θέμα της διάλεξης του Καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Σειραδάκη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007 και ώρα 19.00 , στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Να σημειωθεί ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων βρέθηκε τυχαία το 1900 μ.Χ., σε ένα αρχαίο ναυάγιο κοντά στα Αντικύθηρα, από Σύμιους σφουγγαράδες, που είχαν αγκυροβολήσει εκεί, λόγω κακοκαιρίας. Οι διαστάσεις του ήταν περίπου 30x20x10 cm δηλαδή λίγο μεγαλύτερος από ένα σημερινό Laptop. Η λειτουργία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων έχει πλέον αποκρυπτογραφηθεί και πάνω από 2000 γράμματα του εγχειριδίου χρήσεως έχουν διαβαστεί (μετά από 2000 χρόνια!) με τη χρήση εξειδικευμένων καινοτόμων μεθόδων.

Πολύ ενδιφέρον, μακάρι να επαναληφθεί ή να οργανωθεί παρόμοια διάλεξη και στην Αθήνα. Ξέρεις μήπως αν προβλέπεται webcast?

Δεν ξέρω , να σου πω την αλήθεια. Θα ρωτήσω κι αν μάθω κάτι θα ενημερώσω.

α.π.θ

μόνο αυτό κατάφερα να βρώ.

Απο ότι κατάλαβα ζητούν απο κάποιον να προβάλει και να καλύψει τη μετάδοση της διάλεξης αλλά.....

Last edited:
Το εργαστήριο πληροφορικής του πανεπιστημίου έχει σίγουρα και τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία να το κάνει, το θέμα είναι γιατί δεν το κάνει :(

Το εργαστήριο πληροφορικής του πανεπιστημίου έχει σίγουρα και τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία να το κάνει, το θέμα είναι γιατί δεν το κάνει :(

κάποιος πρέπει να τους πει ότι για την επανεκκίνηση πρέπει να πατήσουν μαζί control-alt-del.

:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Διάλεξη «Η επανεκκίνηση του Υπολογιστή των Αντικυθήρων»

κάποιος πρέπει να τους πει ότι για την επανεκκίνηση πρέπει να πατήσουν μαζί control-alt-del.

:grinning-smiley-043
__ :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: KOΡΥΦΗ!! :grinning-smiley-043

__Στο σοβαρό μέρος τώρα, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και αν θα είμαι στην πόλη τις μέρες αυτές θέλω πολύ να παρεβρεθώ!