διαρκεια μπαταριας eos 500d

καλημερα σας αγαπητοι μου φιλοι

εχω την 500d με την αρχικη της μπαταρια και εχω ενα θεματακι σχετικα με την διαρκεια ζωης της και συγκεκριμενα εννοω το πληθος των ληψεων που μπορουμε να παρουμε απο μια πληρη φορτισμενη μπαταρια
και να το διευκρινησω..πριν απο δυο βδομαδες ειχα παει στο γαμο μιας ξαδερφης της γυναικας μου (τρεχα γυρευοπουλος δλδ) και ενω την ειχα αδειασει και την ειχα ξανα φορτισει φουλ εχοντaς τραβηξει 500 περιπου χωρισ βιντεο η μπαταρια την επομενη μερα που την κοιταξα ειχε μεινει η μιση.. δεν ξερω αν φταιει το οτι δεν την εκλεινα απλα εμπαινε σε stand by mode ....
ενα φιλαρακι που εχει την 20d με ρωτησε ποσες καρτες 4gb τραβαω με την μπαταρια μου και του ειπα αυτο το σκηνικο και του φανhκε περιεργο γιατι εκεινος μου ειπε οτι τον φτανει η μπαταρια για να γεμισει 4 χ 4 gb ....

οποιος γνωριζει κατι ας ριξει λιγο φως στον τυφλο....
(ουφ ωρα για υπνο....):violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Καλημερα,
Τραβουσες με το φλας της μηχανής ;
Το εγχειρίδιο δίνει γύρω στις 700 λήψεις χωρίς τη χρήση φλας.
Νομίζω οτι είναι φυσιολογικό αυτό που περιγραφεις.
Ίσως και δεύτερη μπαταρία; :)

δεν έχετε την ίδια μπαταρία. Οι CANON 20/30/40D φορούν τη μεγάλη-χοντρή μπαταρία. Οι 350/400/450/500D φορούν τη μικρή λεπτή μπαταρία επειδή στο γκριπ δεν υπάρχει χώρος για τη μεγάλη.

Απάντηση: Re: διαρκεια μπαταριας eos 500d

δεν έχετε την ίδια μπαταρία. Οι CANON 20/30/40D φορούν τη μεγάλη-χοντρή μπαταρία. Οι 350/400/450/500D φορούν τη μικρή λεπτή μπαταρία επειδή στο γκριπ δεν υπάρχει χώρος για τη μεγάλη.

α τον ατιμο ... και γελαγε μαζι μου .....
ωστε γιαυτο....

αχ μπαταρια που θα παρω....
βρηκα σε ενα αγγλικο σαιτ το extension με το battery grip που ειναι για την δικια μου και μπαινει απο κατω....
120 δολλαρια
τι λετε αξιζει?

Re: Απάντηση: Re: διαρκεια μπαταριας eos 500d

α τον ατιμο ... και γελαγε μαζι μου .....
ωστε γιαυτο....

αχ μπαταρια που θα παρω....
βρηκα σε ενα αγγλικο σαιτ το extension με το battery grip που ειναι για την δικια μου και μπαινει απο κατω....
120 δολλαρια
τι λετε αξιζει?

προσωπικά δεν θα τα έδινα. Μόνο μπαταρία θα έπαιρνα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: διαρκεια μπαταριας eos 500d

προσωπικά δεν θα τα έδινα. Μόνο μπαταρία θα έπαιρνα

να τολμησω να μαντεψω τους λογους?
ο ενας ειναι το βαρος και ο αλλος ειναι το κοστος??

να ρωτησω και κατι ακομα?

υπαρχει πιο μεγαλη μπαταρια?
εχω ψαξει αλλα δεν εχω βρει κατι

Ούτε εγώ το βρίσκω χρήσιμο το grip. Έχω δεύτερη μπαταρία και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα κάνω 1500 λήψεις και δε θα καταφέρω να φορτίσω στο ενδιάμεσο...
Μεγαλύτερης χωρητικότητας δε νομίζω να υπάρχουν. Υπάρχουν όμως μικρότερης :P από τρίτο κατασκευαστή ( 800 mAh σε σχέση με τα 1050 mAh που έχει της Canon ) στο 1/5 της τιμής ....

Απάντηση: Re: διαρκεια μπαταριας eos 500d

Ούτε εγώ το βρίσκω χρήσιμο το grip. Έχω δεύτερη μπαταρία και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα κάνω 1500 λήψεις και δε θα καταφέρω να φορτίσω στο ενδιάμεσο...
Μεγαλύτερης χωρητικότητας δε νομίζω να υπάρχουν. Υπάρχουν όμως μικρότερης :P από τρίτο κατασκευαστή ( 800 mAh σε σχέση με τα 1050 mAh που έχει της Canon ) στο 1/5 της τιμής ....

μπορεις σε παρακαλω να μου πεις για τι διαφορα μιλαμε?
και αν εσυ η και καποιος αλλος θα χρησιμοποιουσες μπαταρια απο τριτο κατασκευαστη??

50 euro με 10 euro..skroutz it. :)
Εγώ μάλλον ανετα θα έπαιρνα..αλλά δεν εχω μπεί στο δίλημμα...