Διάσταση οθόνης για το νέο μου σπίτι

acmilangr

New member
30 January 2014
42
Καλησπέρα

Σε λίγες μέρες θα μπώ στο νέο μου σπίτι και ψάχνω για αγορά τηλεόρασης.

Παρόλο που το σπίτι μου ειναι μεγάλο η διαμόρφωση του κάνει την τηλεόραση να είναι σε απόσταση 3.5μ απο τον καναπέ.

Πρόσφατα ήμουν στο public και κοιτούσα διάφορες τηλεοράσεις και οπτικά η νέες οθόνες W8/W9 της SONY ξεχώριζαν απο όλες τις υπόλοιπες (στα μάτια μου) και εκεί που ήμουν κοντά σε αγορά SAMSUNG τελικά πλέον ειμαι πιο κοντά στην SONY.
Το budget που θέλω να διαθέσω ειναι κοντά στα 1000

Έτσι ειμαι ανάμεσα σε 2 τηλεοράσεις. KDL-47W805 η KDL-40W905A.
Απο τα review που έχω διαβάσει η πρώτη ειναι μία μεσαίας κατηγορίας ενώ η άλλη είναι μία απο τις πιο κορυφαίες τηλεοράσεις.

όμως η πρώτη ειναι 47' ενώ η άλλη ειναι 40'.

η 40' θα μου ειναι "καλή" για τον χώρο μου η θα μου πέφτει μικρή; αξίζει να θυσιάσω το μέγεθος για να πάρω μία πιο ποιοτική τηλεόραση;

οι χρήσεις που την θέλω ειναι OTE TV (αθλητικά), απλή χρήση (σειρές) και παιχνίδια στο XBOX one (Κυρίως FIFA)

Ιδανικά κοιτάζεις για 55". Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω από χίλια ευρώ βρίσκεις κάποιες επιλογές σε αυτό το μέγεθος. Διαφορετικά κάποια στις 50".

Re: Απάντηση: Διάσταση οθόνης για το νέο μου σπίτι

Ιδανικά κοιτάζεις για 55". Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω από χίλια ευρώ βρίσκεις κάποιες επιλογές σε αυτό το μέγεθος. Διαφορετικά κάποια στις 50".

Λίγο με φαρμάκωσες!

Re: Απάντηση: Διάσταση οθόνης για το νέο μου σπίτι

Μην αγχώνεσαι. Σε μια βδομάδα θα συνηθίσεις το μέγεθος... :cool:

Δηλαδή μία 40αρα για πού είναι; για γραφείο μόνο;

Υπάρχει και η Sony KDL-46W905A αλλά και τα 1449 μου φαίνονται πολλά!!

H εικόνα της KDL-46W905A είναι σαφώς καλύτερη απο της F6500 και η διαφορά τους ξεκάθαρη, αλλά στα 2 με 2,5 μέτρα :2thumb22sup: Εσύ θα βλέπεις απ τα 3,5μ και όλη η λεπτομέρεια θα χάνεται λόγω απόστασης

Βασικά 3.5 μέτρα ειναι το μήκος των τοίχων απέναντι. όσο να πείς η τηλεόραση θα ειναι πιο μπροστά όπως και εμείς στον καναπέ

H εικόνα της KDL-46W905A είναι σαφώς καλύτερη απο της F6500 και η διαφορά τους ξεκάθαρη...

Μπορείς έτσι από περιέργεια να μας κάνεις μια ανάλυση σε ποιους τομείς η W905 είναι "σαφώς καλύτερη"
από την F6500?

Εγώ πάλι βλέπω σε όλα τα τεστ που υπάρχουν 90% έναντι 86% , δεν θα έλεγα ότι είναι και μεγάλη διαφορά...

http://www.testseek.co.uk/home_elec...0-p-f6d81bf3-36ad-ee40-18a0-f87769350fbe.html
http://www.testseek.co.uk/home_elec...5-p-d41cc8b8-25ad-3bb8-bf35-3bef9efe0230.html

:laugh:Με βάση λοιπόν το συλλογισμό σου και ως μέτρο σύγκρισης το testseek:
http://www.testseek.co.uk/home_elec...5-p-ef1bd899-9888-9d70-4092-0c128bb6cdbb.html
http://www.testseek.co.uk/home_elec...5-p-4d6e7dcb-0778-4b70-60a5-81dd1fed95f6.html
http://www.testseek.co.uk/home_elec...0-p-f08b88e6-e8bf-3da8-1ed1-ae5acc715068.html
http://www.testseek.co.uk/home_elec...v-p-99260ce6-7acb-7178-ebf6-31cec31e97ad.html

Εχεις 2000 post στα οποία είσαι κάθετος ότι η F6500 είναι σαφώς καλύτερη απο τις πιό πάνω τηλεοράσεις που έχουν λιγότερο απο 4% διαφορά απ την δική σου, τώρα ξαφνικά η διαφορά έγινε μικρή? Χρειάζεσαι ανάλυση:lehrer: στο αν υπάρχουν διαφορές ή του ποσο σημαντικές είναι?

Όσο καλύτερη είναι η F8000 από την F6500, άλλο τόσο και η W905 από τη δεύτερη. Ακριβές εν πάση περιπτώσει για αυτή τη διαφορά...

Στην ερώτηση πάντως που έκανα δεν απάντησες. Αντιθέτως εγώ σου απαντώ ότι η F6500 με την W905 είναι τηλεοράσεις με πάνελ VA και εκεί είναι η διαφορά με τις τηλεοράσεις που αναφέρεις που έχουν πάνελ IPS. Εγώ ποτέ δεν υποτιμώ άλλες μάρκες ή μοντέλα γιατί δεν έχω καβαλήσει το καλάμι αλλά ορισμένα πράγματα είναι αντικειμενικά.

Λοιπον φιλε επειδη ημουνα ακριβως στην ιδια φαση με σενα εχω να σου πω τα εξης:Την σονυ 805 για εμενα μην την κοιτας καθολου,λογω ips panel,χανεις πολυ σε μαυρο κ αντιθεση,δεν βλεπεις μαυρο βλεπεις κατι σε γκριζομπλε.Για gaming παντως η 805 κ η 905 ειναι οι καλυτερες led της αγορας λογω του χαμηλοτερου input lag.Και εγω bugdet στο χιλιαρικο κ κατι διεθετα,πανω κατω ιδια αποσταση θεασης ειχα κ ημουνα αναμεσα στις 3 τηλεορασεις που εισαι κ εσυ.Εγω εκανα υπομονη,μαζεψα κανα φραγκο παραπανω κ πριν τις γιορτες αγορασα την 55w905 στα 1849 ευρω.Κοιταγα κ εγω για 46 ιντσες για να κερδισω σε ποιοτητα εικονας,αλλα τα παιδια εδω με συμβουλευσαν πολυ σωστα,οπως αποδειχτηκε οτι οι 46 ιντσες ειναι πολυ λιγες γιααυτη την αποσταση.Να φανταστεις τωρα η 55αρα μου φαινεται μικρη κ απορω πως εβλεπα στην προηγουμενη μου 40αρα!!!!Για εμενα λοιπον η 905 ειναι ξεκαθαρα ανωτερη τηλεοραση απο αυτες που κοιτας,οχιομως για τις ιντσες που ενδιαφερεσαι...Οποτε η πας γιατην samsung f6500 στις 55 ιντσες που ειναι η vfm λυση,τα συνδυαζει ολα:Καλη ποιοτητα εικονας,πολυ καλο μαυρο,καλυτερο media player απο την 905 κ καταλληλες ιντσες για την αποσταση σου κ προπαντως λογικη τιμη η μαζευεις κανα φραγκακι ακομα,περιμενεις κ τον Μαρτη που βγαινουν οι καινουργιες σειρες τηλεορασεων,οποτε πεφτουν οι τιμες στις παλιες κ αγοραζεις την 905,που οπως βλεπω κ εσενα ειναι ο κρυφος σου ποθος!Απλα να ξερεις οτι οι τομεις που υπερτερει η 905 εναντι της 6500 ειναι το τηλεοπτικο,λογω του εξαιρετικου επεξεργαστη εικονας της σονυ,του χαμηλοτερου input lag που υπαρχει σε tv,καθως επισης οτι η σονυ ειναι 200hz εναντι 100 της samsung.H εικονα σε HD υλικο ειναι πανω κατω η ιδια,με ενα κλικ καλυτερη της σονυ.Αυτα απο μενα,ελπιζω να βοηθησα!Παντως για 40 κ 46 ιντσες που κοιτας,μην το σκεφτεσαι καθολου,θα βαρας το κεφαλι σου....

Στην ερώτηση πάντως που έκανα δεν απάντησες. Αντιθέτως εγώ σου απαντώ ότι η F6500 με την W905 είναι τηλεοράσεις με πάνελ VA και εκεί είναι η διαφορά με τις τηλεοράσεις που αναφέρεις που έχουν πάνελ IPS. Εγώ ποτέ δεν υποτιμώ άλλες μάρκες ή μοντέλα γιατί δεν έχω καβαλήσει το καλάμι αλλά ορισμένα πράγματα είναι αντικειμενικά.

Δεν κατάλαβα ότι περίμενες απάντηση για το αυτονόητο, άλλωστε το κάλυψε και ο Μιχάλης.Η sony w685 δεν έχει ips έχει va. Δεν μίλησα για υποτιμήσεις, μοντέλα και καλάμια αλλά για αντικειμενικότητα την οποία εσύ λόγω του - κατανοητού - έρωτα σου με την 55F6500 σου, θέτεις υπό αμφισβήτηση με posts σαν το #11

Λοιπον φιλε επειδη ημουνα ακριβως στην ιδια φαση με σενα εχω να σου πω τα εξης:Την σονυ 805 για εμενα μην την κοιτας καθολου,λογω ips panel,χανεις πολυ σε μαυρο κ αντιθεση,δεν βλεπεις μαυρο βλεπεις κατι σε γκριζομπλε.Για gaming παντως η 805 κ η 905 ειναι οι καλυτερες led της αγορας λογω του χαμηλοτερου input lag.Και εγω bugdet στο χιλιαρικο κ κατι διεθετα,πανω κατω ιδια αποσταση θεασης ειχα κ ημουνα αναμεσα στις 3 τηλεορασεις που εισαι κ εσυ.Εγω εκανα υπομονη,μαζεψα κανα φραγκο παραπανω κ πριν τις γιορτες αγορασα την 55w905 στα 1849 ευρω.Κοιταγα κ εγω για 46 ιντσες για να κερδισω σε ποιοτητα εικονας,αλλα τα παιδια εδω με συμβουλευσαν πολυ σωστα,οπως αποδειχτηκε οτι οι 46 ιντσες ειναι πολυ λιγες γιααυτη την αποσταση.Να φανταστεις τωρα η 55αρα μου φαινεται μικρη κ απορω πως εβλεπα στην προηγουμενη μου 40αρα!!!!Για εμενα λοιπον η 905 ειναι ξεκαθαρα ανωτερη τηλεοραση απο αυτες που κοιτας,οχιομως για τις ιντσες που ενδιαφερεσαι...Οποτε η πας γιατην samsung f6500 στις 55 ιντσες που ειναι η vfm λυση,τα συνδυαζει ολα:Καλη ποιοτητα εικονας,πολυ καλο μαυρο,καλυτερο media player απο την 905 κ καταλληλες ιντσες για την αποσταση σου κ προπαντως λογικη τιμη η μαζευεις κανα φραγκακι ακομα,περιμενεις κ τον Μαρτη που βγαινουν οι καινουργιες σειρες τηλεορασεων,οποτε πεφτουν οι τιμες στις παλιες κ αγοραζεις την 905,που οπως βλεπω κ εσενα ειναι ο κρυφος σου ποθος!Απλα να ξερεις οτι οι τομεις που υπερτερει η 905 εναντι της 6500 ειναι το τηλεοπτικο,λογω του εξαιρετικου επεξεργαστη εικονας της σονυ,του χαμηλοτερου input lag που υπαρχει σε tv,καθως επισης οτι η σονυ ειναι 200hz εναντι 100 της samsung.H εικονα σε HD υλικο ειναι πανω κατω η ιδια,με ενα κλικ καλυτερη της σονυ.Αυτα απο μενα,ελπιζω να βοηθησα!Παντως για 40 κ 46 ιντσες που κοιτας,μην το σκεφτεσαι καθολου,θα βαρας το κεφαλι σου....

:SFGSFGSF:

Να προσθέσω εδώ προς αποφυγή παρεξηγήσεων (δεν προλαβα το edit) ότι σέβομαι απόλυτα τις γνώσεις σου Υπερίωνα, και ότι αν σήμερα έψαχνα για τηλεόραση θα άκουγα προσεκτικά τη γνώμη σου, ότι κουβεντιάζουμε είναι απ την πλευρά μου σε φιλικό επίπεδο και δεν τη βρίσκω με αντιπαραθέσεις. Στον φίλο Αγγελο να προσθέσω ότι η διαφορά που έχω δει στο HD είναι ανάμεσα στην F7000 και στην W905 (και οι 2 στημένες σε ΗΤ σε μαγαζια) στο Oblivion στις σκηνές με το ξύλο στους αμμόλοφους η λεπτομέρεια στο background της W905 ήταν σαφώς μεγαλύτερη της F7000 άρα λογικά και απ της F6500

Όταν κάποιος γράφει σε forum υπάρχουν πολλά περιθώρια να παρεξηγηθούν αυτά που γράφει γιατί ορισμένες λέξεις τις αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι οι απόψεις μας δεν διαφέρουν και πολύ.:ernaehrung004:

Ρε παιδια νομιζω οτι δεν χρειαζεται να συζηταμε οτι η 905 ειναι καλυτερη τηλεοραση απο την 6500,ειναι σαφεστατα!Απλα επειδη τα χρηματα ειναι πολλα παραπανω κ οι καιροι δυσκολοι ο καθενας τα βαζει κατω,τα ζυγιζει,βλεπει τι τον ικανοποει περισσοτερο,ποιοτητα εικονας,τηλεοπτικο,smart εφαρμογες κ προβαινει στην αναλογη αγορα.Το μεγαλον μειον της sony 55w905 ειναι η τιμη της,αλλιως αν ειχε την τιμη της 6500 οι 100 τοσες σελιδες του thread της 6500 θα ηταν της 905.Και να συμπληρωσω κ σαν χαρακτηριστικο το triluminos που βοηθαει την τηλεοραση να αποδιδει εξαιρετικα φυσικα χρωματα,νομιζω οτι αυτο το χαρακτηριστικο της την βγαζει κ νικητρια σε σχεση με τον αντιπαλο στρατοπεδο στις premium τηλεορασεις με την f8000.K μιλαω παντα καθαρα για ποιοτητα εικονας,γιατι σε smart εφαρμογες ειναι η μερα με την νυχτα,υπερ της 8000,αλλα για μενα αυτα περνανε σε δευτερη μοιρα σε σχεση με την εικονα.