Διευκρινιστικές Ερωτήσεις για TV

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,416
Bratislava
Παιδια, λογω προσωρινης μετακομισης στο εξωτερικο και μη ευκολης και συχνης προσβασης στο ιντερνετ, αδυνατω να ενημερωθω απο ολα τα νηματα οπου σιγουρα υπαρχουν οι απαντησεις που θελω... αν καποιος/οι μπορουν -εστω και επιγραμματικα- ας απαντησουν...

1. LED LCD TV vs LCD TV vs PLASMA... υπαρχουν αρνητικα στην τωρινη (Backlight) LED τεχνολογια που να συνηγορουν στη ΜΗ επιλογη της (τα συν και πλην LCD/PLASMA τα γνωριζω)?

2. DVB-T vs DVB-T/C... το Τ το ξερω, το C ειναι απαραιτητο? Σημαινει οτι ειναι ετοιμη και για καλωδιακη και δεν χρειαζεσαι εξτρα αποκωδικοποιητη?

3. 100Hz - 200Hz - 400Hz - 600Hz... οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα ή εχουμε παραπλευρες απωλειες?

4. Mpeg 2 / Mpeg 4... φανταζομαι καλο ειναι να υπαρχει και Mpeg 4. Ειναι αποκωδικοποιητης για HD καναλια, αλλοιως δε θα τα δειχνει?

Υπ' οψιν οτι στη χωρα που βρισκομαι (Σλοβακια) απο το 2010 ολα τα καναλια θα πρεπει να εκπεμπουν ψηφιακα, οποτε χρειαζομαι μια future proof TV κατα το δυνατον.

Η θεαση θα ειναι αποκλειστικα τηλεοπτικα καναλια, μεσω δορυφορικης και καλωδιακης. Για τη χρηση αυτη, πειτε μου και καποιες προτασεις απο τις παρακατω που εχω βρει εδω...

Panasonic TX-P42C10Y (500e)
Panasonic TX-P42S10E (700e)
LG 42PQ3000 (500e)
SAMSUNG LE40B530 (640e)

Δεν ειμαι φαν της απολυτης ποιοτητας, απλα προσπαθω να ειμαι -στο μετρο του οικονομικα δυνατου- ενημερος και αξιοπιστος τεχνολογικα.

Ευχαριστω προκαταβολικα...