Digea,Ert Ψηφιακή και Εύβοια.

Andreas Astra

Established Member
11 December 2009
169
Αυλίδα,Greece
Μένω κοντα στην χαλκίδα.Πιάνουμε μόνο το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ(σινεΣπορ,πρισμα,ΡΙΚ,Βουλή).

Απ όσο γνωρίζω και με μια μικρή δοκιμή δεν έχω επαφή με το σημείο εκπομπής Ιμιτού παρά μόνο με Πάρνηθα.Τα αναλογικά τα πιάνω τέλεια.

Αλλά απ οσα έχω ακούσει,οι αναλογικές μεταδόσεις θα σταματήσουν σε 1 με δύο χρονάκια.Τι θα κάνουμε σε αυτή την περίπτωση αφού η Digea λέει ότι η παρνηθα δεν θα χρησιμοποιηθεί στην ψηφιακή μετάβαση?Με βάση τον χάρτη της Digea το κοντινότερο σημείο που φαίνεται να περνά από την περιοχή μου είναι το κέντρο εκπομπής Χλωμό Φθιώτιδας.Φαίνεται να περνά πολύ οριακά.Αν υπάρχει λήψη από εκεί,καλώς.Αλλά αν δεν υπάρχει τι γίνεται σε αυτή την περιπτωση?Θα υποχρεωθούμε να κάνουμε συνδρομές στην ΝΟVA ή δωρεάν κάρτες?Και άλλες περιοχές που δεν έχουν ψηφιακό σήμα τι θα απογίνουν?

Μην ανησυχείς, τα αναλογικά θ αργήσουν να σταματήσουν. Ύστερα, θα γίνει καινούργια νομοθεσία με νέα κέντρα εκπομπής, και το πιο πιθανό είναι η περιοχή σου να καλύπτεται. Πάντως πριν το 2015 μην περιμένεις κλείσιμο των αναλογικών από Πάρνηθα.

Άντε να δούμε.Για να μπορούμε να βλέπουμε όλοι ψηφιακά.Εμένα ο πατέρας μου μένει στον Ωρωπό και απο ψηφιακό σήμα τίποτα.Ελπίζω να πάει σύντομα και εκεί για να μπορέσει να αξιοποιήσει την LCD TV που αγόρασε.