DIGEA: Τεράστια προβλήματα στη Βούλα

Verde

New member
15 May 2010
64
Καλησπέρα! Απο αρχές Αυγούστου που έγινε η μεγάλη αλλαγή στα σήματα της DIGEA έχουμε Τεραστεια προβλήματα στην περιοχή της Βουλας.
Στη δικιά μου περιοχή πολλά σπίτια δεν πιάνουν καθόλου κανάλια ή πιάνουν ελάχιστα μόλις 4-5!!!
Αλλοι παλι όπως εγω βλέπουμε με πολλά σπασίματα και παγωματα. Γενικά ειναι πολυ χάλια η κατάσταση.

ενας γνωστός μου είπε οτι αν η τηλεόραση ειναι αγορασμένη πριν το 2010 ή αν ο αποκωδικοποιητης ειναι πολυ φτηνός θα πρέπει να τα αλλάξουμε....

Καμμια βοήθεια για το τι πρέπει να κάνουμε...

Re: DIGEA: Τεραστεια προβλήματα στη Βουλα

Σε 1η φάση δες αν υπάρχει ενισχυτής στην εγκατάσταση, τον οποίο πρέπει να βάλεις στο "0". Αν μετά η λήψη είναι καλύτερη, θα πρέπει να τον καταργήσεις.
Απ' τον Αύγουστο, τα περισσότερα προβλήματα συμβαίνουν λόγω πολύ ισχυρού σήματος, με αποτέλεσμα το "μπούκωμα" των δεκτών.

Το μπούκωμα είναι η πιθανότερη αιτία Verde, γιατί η Βούλα καλύπτεται πλήρως από Αίγινα, ή από Πάρνηθα. Αν υπάρχει ενισχυτής στην κεραία πρέπει να καταργηθεί, ή να πέσει στο 0 που λεει κι ο Γιάννης αλλιώς δοκίμασε μικρή εσωτερική κεραία χωρίς ενισχυτή.

Καταρχην ευχαριστω παρα πολυ και τους δυο σας για τις απαντησεις!
Δεν το ξερα οτι ειναι δυνατο και μπουκωνει, η κεραια ειναι κεντρικη.
Καποιοι που εχουμε πιο νεες τηλεορασεις βλεπουμε με σπασιματα, καποιοι που ειναι με παλιες τηλεορασεις και φτηνους αποκοδικοποιητες πιανουν πολυ λιγα καναλια, ελαχιστα!
Ειναι κατι ευκολο?? Αν παω εγω και το παλεψω μπορει να το φτιαξω??

Ρωατω γιατι ειμαι εντελως ασχετως απο το θεμα κεραιας κλπ κι επειδη η εγκατασταση ειναι παρα πολυ παλια, (εχουν γινει διαφορες προσθηκες και αλλαγες τα τελευταια χρονια, πχ νεα κεραια) εχουμε κανενα φτηνο μαστορα που να δουλευει στα Νοτια προαστεια??
Στη Βουλα δεν τους κοιταω καν γιατι ειναι ολοι πανακριβοι απο υδραυλικους και ηλεκτρολογους μεχρι αλουμιναδες και τα παντα, νομιζουν οτι επειδη ειμαστε Βουλα οτι ειμαστε εκατομμυριουχοι με μαυρα φραγκα στην Ελβετια και κοιτανε με 2 ωρες δουλεια να βγαλουν το εξοδα 1 μηνα....

Ευχαριστω πολυ.

Δε βάζεις καμιά φωτογραφία του ενισχυτή (με τα καλώδια που συνδέεται), μήπως κάποιος βοηθήσει από μακριά? (να σου πει τι να κάνεις).
Εναλλακτικά, περίμενε να διαβάσει το post σου κάποιο μέλος που κάνει αυτή τη δουλειά...

Γιατί δε βγάζεις εκτός όπως σωστά σου είπαν τον ενισχυτή? Εκεί είναι το πρόβλημα γιατί θέμα κάλυψης της περιοχής δε βλέπω να έχει θέμα. Μια φωτογραφία θα μας βοηθήσει να σου πούμε κάτι περισσότερο...