Δικάναλος ενισχυτής

Kostas Koutsoupis

New member
30 August 2007
7
Καλημέρα σε όλους και τα συγχαρητήρια για το forum στο οποίο μπορεί κάποιος να διαβάσει πολλά και ενδιαφέροντα.
Είμαι από αυτούς που ξεκίνησαν να αγοράζουν hi - fi components με σκοπό την δημιουργία ενός home cinema, αλλά πλέον οι ταινίες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα και τον πρώτο λόγο έχει η μουσική. Γι αυτόν τον λόγο βρίσκομαι και σε αναζήτηση δικάναλου ενισχυτή.
Τα ηχεία μου είναι τα B&W DM603 S3 και οδηγούνται από ένα πεντακάναλο sony μικρής αξίας (πιθανόν να αγοράσω και πολυκάναλο αργότερα αλλά δεν με πολυκαίει). Ο χώρος είναι μεγάλος και εννιαίος 50 τμ (5 Χ10) με θέση ακρόασης στα 4μ. Η μουσική που ακούω είναι¨"έντεχνα" ελληνικά, rock, ethnic και γενικά μου αρέσουν τα ατμοσφαιρικά κομμάτια.
Ξεκινώντας λοιπόν την αναζήτηση θεώρησα ότι θα χρειαστώ ισχύ (ρεύματα) λόγω χώρου αλλά και λόγω ηχείων. Από την άλλη μου αρέσουν πολύ οι γλυκές μεσαίες και μάλλον δεν αναζητώ τον κλασσικό τρανζιστοράτο ήχο αλλά κάτι πιο smooth. Άκουσα πρόσφατα τον Advance Acoustic αλλά δεν μου ταίριαξε στα αυτιά μου. Σε αντίθεση μου άρεσε πολύ ο Densen για τον οποίο έχω αμφιβολίες ως προς την ισχύ του και αν θα γεμίσει το χώρο.
Αν μπόρεσα να περιγράψω τι ακριβώς ψάχνω θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για να βγω για νέα ακούσματα. Σκέφτομαι και τον Nad C372, καθώς και Naim αλλά δεν τους έχω ακούσει.
Το budget είναι 1000 - 1500ε.

Ps Λόγω λάθους για username μπήκε το email. Το όνομα μου είναι Kώστας.

Και πολύ καλά κάνεις να έχεις αμφιβολίες για τη δυνατότητα ενίσχυσης του DM 10 (υποθέτω ότι αυτόν άκουσες, ως ολοκληρωμένο, για τον 110 δε το συζητώ καν για τα ηχεία σου).

Το θέμα είναι ότι ο Nad σε σύγκριση με το Densen, έχει μόνο ρεύμα, στα υπόλοιπα... είναι "φτωχός".
Τα ΝΑΙΜ τώρα, στην τιμή που αναφέρεις, μάλλον φτωχά σε οδήγηση, επίσης, για τα 603...
Μάλλον κάτι σε Musical Fidelity θα "έβλεπα", τον 3.5... είναι στο ανώτατο ποσό που μπορείς να διαθέσεις, αλλά σίγουρα οδηγεί τα 603 και ως ισχύ και ως μουσική...

Καλές αναζητήσεις :-)

Kι εγω ειμαι σε αναζητηση διαφορων πραγματων. Αν ειχα μονο ενισχυτη να παρω, με αυτα τα χρηματα θα επαιρνα μαλλον τον Cambridge Audio 840A στα 1200ε.

Kι εγω ειμαι σε αναζητηση διαφορων πραγματων. Αν ειχα μονο ενισχυτη να παρω, με αυτα τα χρηματα θα επαιρνα μαλλον τον Cambridge Audio 840A στα 1200ε.

ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ?

Απάντηση: Re: Δικάναλος ενισχυτής

Tον Cambridge Audio 840A τον έχει κολλητός μου φίλος και τον ακούω πολύ συχνά, κάθε εβδομάδα. Πρόκειται για εξαιρετικό ενισχυτή με μεγάλα αποθέματα ισχύος.
Τα πολύ δυνατά του σημεία: Δύο τροφοδοτικά, ένα για την οδήγηση του προενισχυτή και ένα για την οδήγηση του τελικού με ξεχωριστό τοροειδή μετασχηματιστή 800VA. Γι αυτό και το What Hi-Fi μέτρησε πραγματικά watts αρκετά παραπάνω από όσα ανακοινώνει η Cambridge Audio.
Ρύθμιση της έντασης όχι με ποτενσιόμετρο volume, αλλά με ρελεδάκια. Αυτό είναι κάτι που δεν το βρίσκουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο ενισχυτή αυτής της κατηγορίας τιμής, αλλά μόνο στους ακριβούς Accuphase με τα πολλά μηδενικά στην τιμή τους.
Σίγουρα πρόκειται για ένα μηχάνημα που δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πουλάει ουσία και αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του.

Re: Απάντηση: Re: Δικάναλος ενισχυτής

Tον Cambridge Audio 840A τον έχει κολλητός μου φίλος και τον ακούω πολύ συχνά, κάθε εβδομάδα. Πρόκειται για εξαιρετικό ενισχυτή με μεγάλα αποθέματα ισχύος.
.......
Σίγουρα πρόκειται για ένα μηχάνημα που δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πουλάει ουσία και αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του.

Και ρωταω: αυτον ή τον Advance MAP305DA II??
Και τι ηχεια του βαζεις πανω?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δικάναλος ενισχυτής

Και ρωταω: αυτον ή τον Advance MAP305DA II??
Και τι ηχεια του βαζεις πανω?

Σε αυτό το δίλημμα είχε φτάσει και ο φίλος μου. Απλώς επειδή τότε δεν υπήρχε ακόμα στην ελληνική αγορά ο Advance MAP305DA αλλά μόνο το set του προ-τελικού (MPP-205 & MAA-405 πού είχε τέστ στο High Fidelity) και περίμενε να τον φέρουνε και δεν τον έφερναν... Μεσολαβούσε και το περσυνό καλοκαίρι... Και επειδή είναι και ανυπόμονος πήγε και πήρε τον Cambridge Audio χωρίς να περιμένει να έρθει ο Advance και να τον ακούσει. Πάντως δεν το μετάνοιωσε.

Ηχεία: Audio Spectrum Artemis

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δικάναλος ενισχυτής

Κι αν αυτα απορριπτονται λογω χρωματος?
Θελω μαυρο ή το πολυ ανοιχτο χρωμα ξυλο.
Τι αλλο προτεινεις?

Σε αυτό το δίλημμα είχε φτάσει και ο φίλος μου. Απλώς επειδή τότε δεν υπήρχε ακόμα στην ελληνική αγορά ο Advance MAP305DA αλλά μόνο το set του προ-τελικού (MPP-205 & MAA-405 πού είχε τέστ στο High Fidelity) και περίμενε να τον φέρουνε και δεν τον έφερναν... Μεσολαβούσε και το περσυνό καλοκαίρι... Και επειδή είναι και ανυπόμονος πήγε και πήρε τον Cambridge Audio χωρίς να περιμένει να έρθει ο Advance και να τον ακούσει. Πάντως δεν το μετάνοιωσε.

Άραγε το σετ MPP-205 & MAA-406 αξίζει τη διαφορά τιμής από τον MAP-305? (1400 έναντι 900 ) Τα specs του τελικού σίγουρα είναι καλύτερα, αλλά επειδή ο προενισχυτής ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον ήχο, πόσο καλύτερος είναι ο MPP-205 από τον 305 ?

Υπάρχει κάποιος που τους έχει ακούσει?

Έχω την εντύπωση ότι ο 406 έχει πιο πολλά βατ από τον 305.
Οπότε, αν μη τι άλλο, σίγουρα θα έχεις καλύτερη οδήγηση.

Αν πρόκειται να οδηγήσεις ευαίσθητα ηχεία, πάρε τον ολοκληρωμένο.

Άραγε το σετ MPP-205 & MAA-406 αξίζει τη διαφορά τιμής από τον MAP-305? (1400 έναντι 900 ) Τα specs του τελικού σίγουρα είναι καλύτερα, αλλά επειδή ο προενισχυτής ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον ήχο, πόσο καλύτερος είναι ο MPP-205 από τον 305 ?

Υπάρχει κάποιος που τους έχει ακούσει?
Δεν συγκρίνεται το σετ απο τον ολοκληρωμένο σε καμιά περίπτωση,απο θέματα οδήγησης,εικόνας,ανάλυσης κτλ ιδιαίτερα ο 406 που είναι ανβαθμισμένος.

τα ρελε σε καποια στιγμη σοθ σπανε τα νευρα παντως.