Δικάναλος για Chario Cygnus

gerasimosbel

New member
21 December 2015
14
Καλή Χρονιά σε όλο το forum!!

Μετά από ψάξιμο για αναβάθμιση ηχείων, κατέληξα με τα Chario Cygnus. Σχετικά αψυχολόγητη ενέργεια γιατί ενώ ήταν μέσα στο budget μου, τώρα θα με βάλουν σε παραπάνω έξοδα.

Ψάχνω δικάναλο για να τα οδηγήσει σωστά: Είτε ολοκληρωμένο είτε τελικό για να συνδεθεί με τον AV που έχω (Denon X2000 που βγάζει pre out για Zone 2). Σε ολοκληρωμένο θα ήταν καλά να υπάρχει δυνατότητα passthrough, ώστε να εκμεταλευτώ τώρα τον AV και αργότερα να βάλω ίσως έναν καλό προενισχυτή. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη... Η δυνατότητα σε budget μέχρι 700 Ευρώ αλλά αν ένα δύο κατοστάρικα κάνουν διαφορά θα το υποστώ!!

Specs Chario Cygnus:

Low frequency load
Configuration
Drivers

Sensitivity
Frequency @-3dB
Xover frequency
Rated impedance
Suggested Amplifier
Size (h/w/d)
Weight
Note
Vented NRS
3 Way
1 tweeter 38 mm soft dome
1 woofer 130 mm paper compound
1 subwoofer 130 mm paper compound

87 dB SPL
50 - 20000 Hz
170 Hz / 1500 Hz
4 Ω
Rated for 80 W / 4 Ω Average Power
955 mm / 200 mm / 270 mm
17 Kg
Sizes and Weight referred to one speaker

Re: Απάντηση: Δικάναλος για Chario Cygnus

Ο Nad C-326BEE είναι αρκετός ή πάμε πιο πάνω;

2 x 50W Continuous Power into 4 ohms and 8 ohms
100W, 150W, 200W IHF Dynamic power into 8, 4 and 2 ohms, respectively
PowerDrive™ circuit

Re: Απάντηση: Δικάναλος για Chario Cygnus

Μια ακριβότερη επιλογή είναι ο Naim NAV 100 με 50 watts per channel into 8 Ohms and 75 watts per channel into 4 Ohms. Αξίζει μια σημαντική διαφορά στην τιμή ο Naim ή να κοιτάξω σε λίγο δυνατότερο NAD; π.χ. τον C-326BEE με 2 x 80W Continuous Power into 4 ohms and 8 ohms;;;;

Πάντως για να είσαι ενήμερος το zone 2 preout παίζει μόνο εφόσον πάρει σήμα από αναλογική πηγή Δηλαδή στέλνοντας ήχο από hdmi στον ενισχυτή πάπαλα. Άμα βλέπεις ταινία πχ ή μουσική από το pc με hdmi ή οπτική δεν σ' αφήνει να χρησιμοποιήσεις τελικό. Πάντως για να οδηγήσει chario ακόμα και σε ταινίες απλά δεν...

Τα chario φημίζονται για τη χαμηλή τους αντίσταση. Θέλουν ενισχυτή με ικανότητα αρκετών απαραμόρφωτων βατ στα 4 ωμ. 50άρηδες στα 8 ωμ δεν ξέρω κατά πόσο θα φθάσουν. Φίλος έχει τα delphinus με NAD C275 κι είναι πολύ ικανοποιημένος. Καλύτερα NAD από τον 356 BEE και πάνω...

Καλησπέρα και πάλι.

Ισορροπώντας μεταξύ απόδοσης και τιμής βλέπω και τον ROTEL RB-1552 mkii, me 120 watt / 8 ohm (κάτω από 1.000 Ευρώ). Τον γνωρίζει κάποιος να δώσει γνώμη; Πως τον βλέπετε σαν επιλογή απέναντι σε NAD;

Καλοριζικα τα cygnus. Θα τα ευχαριστηθεις σε πολύωρες ακροάσεις.
Έχω δοκιμάσει τα delphinus με ολοκληρωμένο rotel δε θυμάμαι ακριβως μοντελο, που έβγαζε 120watt στα 8 και 200 στα 4ohm. Δεν δήλωνε οτι κατεβαίνει πιο χαμηλά σε αντίσταση. Το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου μιας και το μπάσο έβγαινε πλαδαρο και ασαφές λασπωνοντας και τις μεσαίες συχνότητες. Αντίθετα τώρα που τα οδηγώ με το σετακι προ-τελικο της nad τα ηχεία οδηγούνται πλήρως σε όλες τις συχνότητες και έχουν σφιχτό και στακατο μπασο, αυτό που μπορεί να βγάλει η καμπίνα τους. Γνώμη μου προσανατολισου σε ενισχυτή που να δηλώνει ονομαστικη ισχύ και σε φορτίο των 2ohm για να μην εχεις θέμα με τη χαμηλή αντίσταση των cygnus. Στο budget σου θα πρότεινα να αρχίσεις να ψαχνεις και στα μεταχειρισμενα , μιας και σε αυτά τα χρήματα κυκλοφορούν κατα καιρους τελικοί με μεγαλα αποθέματα ρευμάτων που θα αξιοποιήσουν τα chario σου στο έπακρο.

Τον πρότεινε και πιο πάνω ένας φίλος........... C-275 BEE Τελικός ενισχυτής 2 Χ 150 W:

2 x 150 Watts στα 8 και 4 Ohm
250/410/600 W Δυναμική Ισχύς στα 8/4/2 Ohm

Και σε ADCOM... Adcom GFA-5400:

Ενισχυτής ισχύος 2 x 125 WRMS · Τοπολογία MOSFET · Ταιριασμένα
μεγάλης ακριβείας επιλεγμένα transistor MOSFET εξόδου · Τροφοδοτικά
υψηλών ρευμάτων · Δυνατότητα οδήγησης φορτίων μέχρι 2Ω · Όλα τα
στάδια Class A single ended · Κατασκευή Monoblock· Μετασχηματιστής
Toroidal μηδενικού θορύβου 1000VA/50.000μF · Ανεξάρτητο σύστημα
θερμικής προστασίας & υπερφόρτωσης για κάθε κανάλι
Βάρος: 14kg

Τι λέτε;

Sorry που σας κουράζω αλλά....

Μια οικονομικότερη επιλογή που έχω δει είναι ο Parasound 275:

75 watts rms per channel into 8Ω, both channels driven
•125 watts rms per channel into 4Ω, both channels driven
•125 watts rms per channel into 2Ω, both channels driven
•200 watts rms bridged into 8Ωor 4Ωmono
•30 amps peak current per channel
•Impedance selector switch for 2Ωoperation

Ξέρετε κάτι;

και μια ακόμα επιλογή....

AUDIOLAB 8200P με 100w/8ohm και 150w/ 4ohm.... peak output of over 40 Amps.

Γνώμες για τα παραπάνω;;;;;

Νομιζω οτι είναι με τη σειρα που τους βάζεις πάνω κάτω απο το καλό στο χειροτερο. Καλό είναι να ακουσεις. Και φυσικά για μτχ σημασία μεγάλη έχει και η κατασταση.