Δικαναλος για τα Diamond 9.1

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Αφου εχω -με τη βοηθεια του φορουμ- καταληξει στα δυο κυρια συστηματα, για το νεο σπιτι, τωρα ηρθε η ωρα να παρω εναν (ραδιο)ενισχυτη για το υπνοδωματιο. Υπαρχουν ηδη τοποθετημενα σε βαση στον τοιχο τα ηχεια Wharfedale Diamond 9.1 και περιμενουν (παιζουν προσωρινα με ενα παλιο μινι στερεοφωνικο).

Δεν υπαρχει και πολυ μεγαλη ποικιλια απο ραδιοενισχυτες στην αγορα, μονο καποια μοντελα της DENON και της YAMAHA. Δε θελω να ξεπερασω τα 350ε. Επισης, θελω το ραδιοφωνο οπωσδηποτε, αλλα και παλι δε θελω να δωσω 150e για ξεχωριστο tuner.

Παρακαλω λιγη βοηθεια.

--------------------------------------------------------------------
Τα υπολοιπα που υπαρχουν στο σπιτι ειναι:

Σαλονι
Advance Acoustic MAP 305 DAII
QUAD 22L
CD Player NAD 525

Γραφειο
ARCAM SOLO
B&W 685

Yπαρχουν δικαναλοι ραδιοενισχυτες και απο MARANT,NAD,HARMAN KARDON.Ο ΝΑD ειναι ακριβος αλλα οι αλλες δυο εταιρειες εχουν μοντελα στα χρηματα που θελεις να δωσεις.Φυσικα και οι επιλογες απο DENON,YAMAHA,ειναι αρκετα καλες με προβασισμα στον 797 της δευτερης

Εσυ παλιωσες βρε...ακομα ρωτας ?:flipout:

Ενταξει ο κωδικος ?

Μπιλ θα εισαι εδω τριημερο ?

Yπαρχουν δικαναλοι ραδιοενισχυτες και απο MARANT,NAD,HARMAN KARDON.Ο ΝΑD ειναι ακριβος αλλα οι αλλες δυο εταιρειες εχουν μοντελα στα χρηματα που θελεις να δωσεις.Φυσικα και οι επιλογες απο DENON,YAMAHA,ειναι αρκετα καλες με προβασισμα στον 797 της δευτερης

Εχω δει τον MARANTZ 4021, αλλα μου φανηκε θηριο. Σου θυμιζω οτι τον θελω για υπνοδωματιο....

Η NAD εχει ενα μινι στερεφωνικο το 715, που ειναι ο,τι πρεπει για τη χρηση που το θελω, αλλα ειναι 2x25W, που νομιζω οτι θα ειναι πολυ λιγα. Γυρω στα 500ε πρεπει να κανει...

Για τον 797 ξερεις κατι συγκεκριμενο? Γενικα δεν συμπαθω πολυ τη YAMAHA, χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο...

Aπαντηση με καθυστερηση αλλα επεσε και το τριημερο.Γενικα οι ραδιοενισχυτες ειναι σχετικα μεγαλοι σε μεγεθος,οποτε ενα μινι συστημα θα σε βολευε αρκετα.Το 715 πρεπει να ειναι αρκετα καλο αλλα και παλι δεν θα παιξει οπως ενας ακομα και μετριος ραδιοενισχυτης.Η YAMAHA δεν εχει και το πιο μουσικο ηχο (στα χρηματα αυτα) αλλα ετσι και αλλιως για δευτερο συστημα ειναι.Παντως στη θεση σου θα αγοραζα εναν NAD 315BEE με 275 και ενα μεταχειρισμενο δεκτη με 80 περιπου.

Aπαντηση με καθυστερηση αλλα επεσε και το τριημερο.Γενικα οι ραδιοενισχυτες ειναι σχετικα μεγαλοι σε μεγεθος,οποτε ενα μινι συστημα θα σε βολευε αρκετα.Το 715 πρεπει να ειναι αρκετα καλο αλλα και παλι δεν θα παιξει οπως ενας ακομα και μετριος ραδιοενισχυτης.Η YAMAHA δεν εχει και το πιο μουσικο ηχο (στα χρηματα αυτα) αλλα ετσι και αλλιως για δευτερο συστημα ειναι.Παντως στη θεση σου θα αγοραζα εναν NAD 315BEE με 275 και ενα μεταχειρισμενο δεκτη με 80 περιπου.

Αυτες τις μερες εχω μεταφερει το ARCAM SOLO απο το γραφειο στο δωματιο και ακουω καλα. Μπορώ να πω ότι παίζει πολύ γλυκα και κυρίως έχει πολύ ομαλη ρυθμιση του ήχου στα χαμηλα που είναι καλό για υπνοδωματιο.

Έτσι μου περνανε ιδεες να το κρατησω εκεί και να πάρω ένα καινουριο ενισχυτή για το γραφείο να παίζει με τον υπολογιστή αρχικά (με καρτα EDIROL UA-1EXUSB που είναι αρκετά καλη) και μετά βλέπουμε.

Όποτε πάμε για αλλα…
Κοιταζω Cambridge Audio 740 και γενικά στην κατηγορια μέχρι 1000ε, και επίσης το νέο COMBO της ADVANCE ACOUSTIC ΕΖΥ-8. Είμαι πολύ ευχαριστημενος από τον 305…

Last edited:
Λογικο να ακους καλυτερα και φυσικα το solo ειναι και πολυ μαζεμενο σε διαστασεις ενω εχει τα παντα πανω του.Ο 740 ή το ΕΖΥ-8 ειναι αρκετα πιο ακριβες επιλογες ομως απο τα 350 ευρω.Φυσικα ειναι και πολυ πιο καλες απο τους παραπανω ραδιοενισχυτες.

Λογικο να ακους καλυτερα και φυσικα το solo ειναι και πολυ μαζεμενο σε διαστασεις ενω εχει τα παντα πανω του.Ο 740 ή το ΕΖΥ-8 ειναι αρκετα πιο ακριβες επιλογες ομως απο τα 350 ευρω.Φυσικα ειναι και πολυ πιο καλες απο τους παραπανω ραδιοενισχυτες.

Οπως καταλαβαινεις εχω επηρρεαστει λιγο. Οταν ξαναμπαινεις στη διαδικασια να ψαχνεις, το ματι πλεον δεν παει στα φθηνα...

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?16462

Υπαρχει αυτο εδω, το οποιο το ειχα βαλει στο ματι απο καιρο, αλλα δεν υπηρχε στην Ελλαδα, γιατι δεν υπηρχε αντιπροσωπεια.

Τωρα υπαρχει μονο στο συγκεκριμενο καταστημα, απ'οπου μου ειπαν οτι υπαρχει αντιπροσωπεια και ειναι η TEAC Ελλας. Περιεργο δεν ειναι αυτο?
Δηλαδή όταν όλες οι αντιστοιχου μεγέθους εταιρίες έχουν αντιπροσωπους στην Ελλάδα, η TEAC ήρθε μονη της??

Τέλος πάντων αυτό το μηχανακι, τα κάνει όλα. Έχει USB να του βαλεις φλασακι, και παίζει ΚΑΙ DVD. Σε ξένα μαγαζια είναι αρκετά δημοφιλες.

Το ερώτημα είναι ποσό καλά τα κάνει αυτά που κάνει, με 350ε που έχει.
Φθηνο είναι αλλα να μην τα πετάμε κιόλας.
Πλέον έχω καλομαθει και αμα είναι μαπα το καρπουζι θα το καταλαβαινουν τα αυτιά μου

.

Αυτο ειναι σχεδον ιδιο με το 715 της Νad αλλα ειναι και dvd οποτε ισχυει οτι εχω γραψει και παραπανω.Θα κανει δουλεια αλλα μην περιμενεις πολλα πραγματα.Το θετικο οτι πεφτεις ξανα στα 350 και οχι στα 1000,το αρνητικο οτι τωρα που ακουσες τα 9.1 απο το solo θα σου κακοφανει.

Παντως σημερα χαζευα το EZY-8 που κανει 1000 ευρω στη χωρα μας.Ειναι πραγματι καλο εργαλειο και κανει τα παντα,μεχρι και λαπες στο cd εχει οπως το 203 ενω η εξοδος προενισχυτη μπορει να φανει ιδιαιτερα χρησιμη.

Κανενα trends audio ΤΑ-10.1 δοκιμασες να ακουσεις?

Κανενα trends audio ΤΑ-10.1 δοκιμασες να ακουσεις?

Οχι δεν εχω ακουσει μονο εχω διαβασει γι αυτο.
Το προβλημα με αυτο ειναι οτι ειναι μικρο σε ισχυ, αλλα βασικα το οτι δεν εχει τα "παιχνιδια" που θελω για υπνοδωματιο (τηλεχειρισμο, χρονοδιακοπτη κτλ).

Τωρα το ερωτημα ειναι αν θα κρατησω το SOLO στο γραφειο και θα βολευτω με ενα μικρο (και φθηνο) στο υπνοδωματιο ή θα παρω το SOLO στο υπνοδωματιο και θα παρω ενα σετακι καλο για το γραφειο.

Στη δευτερη περιπτωση σκεφτομαι τα εξης:
Cambridge 740A-740C
ARCAM A80 - CD192
Αυτα θα παιζουν με τα B&W 685.

Το θεμα ειναι οτι τελικα περισσοτερη ωρα μουσικη ακουω στο γραφειο. Στο σαλονι τον ADVANCE τον εχω κυριως για τηλεοραση και μουσικη ακουω πολυ σπανια.

Επισης, αυτες τις μερες κανω δοκιμες.

Πηρα πισω απο τον αδερφο μου τον πρωτο μου NAD 320 και κανω συγκρισεις. Μπορω να πω οτι ο NAD σε σχεση με το ARCAM που ειχα συνηθισει να ακουω παιζει πολυ χειροτερα. Πολυ ξερος ηχος, πολυ σσσσσιγμα, και πανω απο το 1/3 της εντασης αρχιζει να τα μπερδευει.
Δεν ξερω γιατι, μπορει να μην ταιριαζει με τα B&W, μπορει να ειναι λογικο ενα πολυ ακριβοτερο μηχανημα να παιζει καλυτερα. Αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως ειναι η ιδεα μου...

Αντιθετα το CD NAD 525, ως εξωτερικη πηγη στο SOLO παιζει διαφορετικα, αλλα μαλλον οχι χειροτερα απο το ενσωματωμενο του SOLO.

Αφου ακους στο γραφειο περισσοτερη ωρα εκει πρεπει να πας και το solo (γραφειο ειναι μην το γεμισεις με συσκευες και καλωδια). Για το δωματιο τελικα δεν αξιζει να δωσεις πολλα χρηματα.Ισως τελικα το teac να ειναι η πιο καλη λυση,θα βλεπεις και καμια ταινιουλα.

Ξεχνα οτι ειπαμε μεχρι τωρα,πριν λιγη ωρα ειδα αυτο.Πρεπει να κοστιζει περιπου 900 ευρω αλλα ειναι κουκλι.Υπομονη μεχρι να ερθει Ελλαδα.

xexe

νομιζεις δεν το εχω δει?
Το ειδα πανω που κοιταζα τους ενισχυτες και τα σιντι πλειερ στην ARCAM.

Αλλα με τοσα λεφτα παιρνεις και πολλα αλλα πραγματα. Επισης, εχω ηδη κατι σχεδον ιδιο.

Δεν ξερω τι θα κανω. Θελω να παω να ακουσω τα Cambridge, τα Arcam και ισως τα Creek. Aν ειναι ενα επιπεδο καλυτερα απο το SOLO, μαλλον θα την κανω την κινηση...

Σιγουρα οι ξεχωριστες συσκευες απο τις εταιρειες που αναφερεις παιζουν καλυτερα απο το solo.To mini solo ειναι μια συσκευη που θα σε βολευε στο υπνοδωματιο και εχει και τα παντα πανω του.Ακριβο βεβαια αλλα πανεμορφο και πρακτικο αν και με χαμηλη ισχυ.

Last edited:
Εχεις γνωμη για καποιο απο τα Cambridge 740A-C, Arcam A80-CD192 ή τα Creek EVO?

Μηπως ολα αυτα ειναι παρα πολλα για τα B&W?

Moυ φαινεται πρεπει να ανοιξω ενα καινουριο θεμα...

Τα 685 ειναι καταπληκτικα ηχεια και με οσο πιο καλα συνοδα τα συνδυασεις τοσο πιο καλα θα αποδωσουν.Απλα πιστευω οτι ενας ενισχυτης μεχρι 600 και ενα cdplayer μεχρι 400 ευρω ειναι η χρυση τομη.Αρα ο 740 και το cd192 ειναι μαλλον υπερβολικα.

Τα 685 ειναι καταπληκτικα ηχεια και με οσο πιο καλα συνοδα τα συνδυασεις τοσο πιο καλα θα αποδωσουν.Απλα πιστευω οτι ενας ενισχυτης μεχρι 600 και ενα cdplayer μεχρι 400 ευρω ειναι η χρυση τομη.Αρα ο 740 και το cd192 ειναι μαλλον υπερβολικα.

Ναι, αλλα δε θα ειναι καλυτερα απο το SOLO. Κι εγω αν ειναι να παρω κατι εκτος απο μινι στερεοφωνικο, θα κοιταξω για κατι ενα κλικ πανω απο το SOLO. Αλλιως το κραταω στο γραφειο και παιρνω ενα μινι για το δωματιο (αν και πολυ φοβαμαι οτι δε θα το ευχαριστηθω)

Εδω θα διαφωνησω,αν π.χ. παρεις το συνδυασμο ARCAM A80+CD73 θα παιξει καλυτερα απο το solo και θα εχεις δωσει περιπου 1100 (αλλα και χωρις δεκτη).
Θα κοιτουσα και το συνδυασμο advance acoustic MAP105+MCD 203 II,οπως και τα evo CREEK.Ενας πιο προσιτος συνδυασμος καποιος απο τους πιο πανω ενισχυτες με cd MARANTZ 6001.