Δικαναλος για Triangle Heliade es

boulkoumes

New member
10 August 2007
9
Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα συστημα που αποτελειται απο τα εξης: πηγη το Pionner pd-d6 (με αλλαγμενους opamps σε LM4562), ενισχυτη τον Nad c320(απλος) και ηχεια τα Triangle Heliade es. Ειναι καιρος πλεον να αναβαθμησω τον ενισχυτη σε κατι αρκετα καλυτερο και η αληθεια ειναι οτι ο ΧΤΖ Class A100 d3 φαινεται καλο μηχανημα σε πολυ καλη τιμη.Πιστευετε οτι θα ταιριαζει με τα Heliade; Υπαρχουν αλλες καλες επιλογες σε τρανζιστορ η λαμπα με budget γυρω στα 800 ευρω; Σας ευχαριστω

Πέρνα μια βόλτα και από τον Ορφέα να τα ακούσεις με densen, αν έχει καμία προσφορά βέβαια, γιατί είναι ακριβότεροι από το ποσό που θέλεις να διαθέσεις.

Ωραία ηχεία :a0210:! Τα είχα απορρίψει σχεδόν ρίχνοντας κορόνα-γράμματα για να πάρω αυτά που έχω...

Καλή συνέχεια.-bye-

Last edited:
Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα συστημα που αποτελειται απο τα εξης: πηγη το Pionner pd-d6 (με αλλαγμενους opamps σε LM4562), ενισχυτη τον Nad c320(απλος) και ηχεια τα Triangle Heliade es. Ειναι καιρος πλεον να αναβαθμησω τον ενισχυτη σε κατι αρκετα καλυτερο και η αληθεια ειναι οτι ο ΧΤΖ Class A100 d3 φαινεται καλο μηχανημα σε πολυ καλη τιμη.Πιστευετε οτι θα ταιριαζει με τα Heliade; Υπαρχουν αλλες καλες επιλογες σε τρανζιστορ η λαμπα με budget γυρω στα 800 ευρω; Σας ευχαριστω

Αν δεν εχεις ιδιαιτερα μεγαλο χωρο ο naim 5i ειναι μια ασφαλη λυση!

Re: Απάντηση: Δικαναλος για Triangle Heliade es

σε τρανζιστορ υπαρχει ο Xindak 6200 και 6800 και ο κανουριος Rotel 1520 http://www.whathifi.com/Review/Rotel-RA-1520/

Ο ΧΤΖ ειναι απιστευτα value for money μηχανημα.

Η αληθεια ειναι οτι θα μου αρεσε "ολιγη" λαμπα (Xindak 6200) και οι γνωμες γενικα στο internet φαινονται θετικες.Απο την αλλη η ψηφιακες εισοδοι του ΧΤΖ ειναι μεγαλη ευκολια γιατι μπορω να συνδεσω το PC και να ακουω εκει την συλλογη απο FLAC που εχω.Κυριως ακουω κλασσικο και μοντερνο rock και λιγο ηλεκτρονικη, τζαζ και κλασσικη.Αναμεσα στον ΧΤΖ Α100 και στον Xindak 6200 ποιον θα χαρακτηριζες ως πιο "ξεκουραστο" ακουσμα;

o Xindak που εχω ακουσει ειναι ο 6800. Ο 6200 λογικα πρεπει να εχει κατι απο τη χροια της λαμπας. Αυτο θα το διαπιστωσεις μονο με ακροαση. Ο ΧΤΖ ειναι απιστευτα ακριβης με πολυ και σωστο ρευμα, τρομερο χαμηλο και μαλλον ταιριαζει στα ακουσματα σου. Επισης συνισταται ακροαση, ακομα καλυτερα με τα ηχεια σου.

Εγω εχω τα Heliade es και τα ακουω με το tsakiridis aeolos.
μια χαρα τα οδηγει, και βγαζει ωραιο ηχο, μου λειπει μερικες φορες το βαθυ μπασο, αλλα για αυτο μαλλον φταινε τα ηχεια.

Εγω εχω τα Heliade es και τα ακουω με το tsakiridis aeolos.
μια χαρα τα οδηγει, και βγαζει ωραιο ηχο, μου λειπει μερικες φορες το βαθυ μπασο, αλλα για αυτο μαλλον φταινε τα ηχεια.

Εντάξει, εξαρτάται τι εννοείς βαθύ μπάσο. Εγώ τα είχα ακούσει με Densen και με τον εισαγωγικό τότε της Vincent στον Ορφέα και το μπάσο που έβγαζαν ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με κάτι άλλα που κυκλοφορούσαν και είχα ακούσει (με 6.5άρια μεγάφωνα).

Είναι πολύ καλά ηχεία!! Ακόμα δεν ξέρω αν έκανα μ@λακία που δεν τα διάλεξα, αλλά κάτι έπρεπε να πάρω...

Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται λάμπα. Ένας ενισχυτής με "αέρα" είναι αρκετός για να τους βγάλει το καλύτερο και 2x50W φτάνουν μια χαρά για να παίξουν άψογα, αρκεί να μην θέλει κάποιος να βγάλει τρελές εντάσεις. Καλύτερα τα λεφτά να πάνε σε ήχο παρά σε τροφοδοσία. But that's just me...-bye-

Αν δεν εχεις ιδιαιτερα μεγαλο χωρο ο naim 5i ειναι μια ασφαλη λυση!

Η ακρόαση των ηχείων σου με Naim επιβάλεται.
Παρόλο που μόνα τους ούτε τα Triangle μου αρέσουν ούτε ta Naim, όταν παίζουν μαζί συμβαίνει κάτι μαγικό.. Απο τα καλύτερα και πιό μουσικά ματσαρίσματα της αγοράς πραγματικά αξίζει τον κόπο και εφόσον η διαφορά στην τιμή δεν είναι και τόσο τραγική άκου τα και αν συμφωνήσεις μαζί μου νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να κάνεις λίγη παραπάνω υπομονή αφού σαν στόχος είναι εφικτός.
Είναι κρίμα για 300 ευρώ να χάσεις την ευκαιρία έστω να δοκιμάσεις, συνήθως δεν επιμένω τόσο αλλα στην προκειμένη περίπτωση πραγματικά μιλάμε για τον ιδανικό συνδυασμό.

Last edited: