Δίκτυο ps3 με pc windows 7 - Βοήθεια!!!

anochampions

Supreme Member
6 December 2009
3,876
Καλησπέρα παιδιά!!! Νέος στο φόρουμ και ελπίζω να με βοηθήσετε να λύσω το πρόβλημα που με έχει τρελάνει εδώ και λίγες μέρες.
Έχω στο σπίτι έναν υπολγιστή με windows 7 και θέλω να φτιάξω ένα δίκτυο με το ps3 , ώστε να μπορώ με το πρόγραμμα media server να παρακολουθώ ταινίες high definition στο ps3.
O υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με εthernet καλώδια στο μότεμ του παροχέα μου. Από το μότεμ φεύγει άλλο ένα καλώδιο και το ενώνω στο ps3. Τα ip address ταιριάζουν αλλά δεν βλέπω το ps3 στο homegroup του υπολογιστή. Ούτε από το πρόγραμμα media server εντοπίζει την κονσόλα.
Έχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι να κάνω. Είχα και ένα wifi router αλλά τον αφαίρεσα γιατί έδινε άλλο ip στο ps3. HELP!!!

Καλησπέρα παιδιά!!! Νέος στο φόρουμ και ελπίζω να με βοηθήσετε να λύσω το πρόβλημα που με έχει τρελάνει εδώ και λίγες μέρες.
Έχω στο σπίτι έναν υπολγιστή με windows 7 και θέλω να φτιάξω ένα δίκτυο με το ps3 , ώστε να μπορώ με το πρόγραμμα media server να παρακολουθώ ταινίες high definition στο ps3.
O υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με εthernet καλώδια στο μότεμ του παροχέα μου. Από το μότεμ φεύγει άλλο ένα καλώδιο και το ενώνω στο ps3. Τα ip address ταιριάζουν αλλά δεν βλέπω το ps3 στο homegroup του υπολογιστή. Ούτε από το πρόγραμμα media server εντοπίζει την κονσόλα.
Έχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι να κάνω. Είχα και ένα wifi router αλλά τον αφαίρεσα γιατί έδινε άλλο ip στο ps3. HELP!!!

Καλώς ήλθες!

Μη περιμένεις να δεις στο όποιο group των windows το PS3 γιατί απλά δε γίνεται! Το PS3 δεν υποστηρίζει βασικά στοιχεία του πρωτόκολλο δικτύου των windows και απλά δεν πρόκειται να εμφανιστεί εκεί. Βέβαια θα μπορούσες να το συνδέσεις με τον τρόπο που προανέφερες αλλά θα απαιτούσε ούτε λίγο ούτε πολύ να μετατρέψεις το PS3 (μόνο τα παλαιότερα μοντέλα και όχι το slim) σε υπολογιστή με linux μέσω του OtherOS, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι άλλη υπόθεση. Για περισσότερα κοίτα τα sticky threads της κατηγορίας που βρισκόμαστε δηλαδή της Games Consoles του forum.

Δεν μας αναφέρεις ποιό media server χρησιμοποιείς για να σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση που θέλεις.

Γενικά πάντως να ξέρεις πως τα firewalls που τρέχουμε στα PC δημιουργούν προβλήματα επικοινωνίας και χρειάζονται τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να τα ξεπεράσουμε.

Καλώς ήλθες!

Μη περιμένεις να δεις στο όποιο group των windows το PS3 γιατί απλά δε γίνεται! Το PS3 δεν υποστηρίζει βασικά στοιχεία του πρωτόκολλο δικτύου των windows και απλά δεν πρόκειται να εμφανιστεί εκεί. Βέβαια θα μπορούσες να το συνδέσεις με τον τρόπο που προανέφερες αλλά θα απαιτούσε ούτε λίγο ούτε πολύ να μετατρέψεις το PS3 (μόνο τα παλαιότερα μοντέλα και όχι το slim) σε υπολογιστή με linux μέσω του OtherOS, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι άλλη υπόθεση. Για περισσότερα κοίτα τα sticky threads της κατηγορίας που βρισκόμαστε δηλαδή της Games Consoles του forum.

Δεν μας αναφέρεις ποιό media server χρησιμοποιείς για να σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση που θέλεις.

Γενικά πάντως να ξέρεις πως τα firewalls που τρέχουμε στα PC δημιουργούν προβλήματα επικοινωνίας και χρειάζονται τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να τα ξεπεράσουμε.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Χρησιμοπιώ τον media server που βρήκα εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=37661
Εμένα εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να παίζω ταινίες που έχω στον υπολογιστή με τον media server και να τις βλέπω στην τηλεόραση μέσω του ps3. Φαντάζομαι αυτό γίνεται, σωστα??

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Χρησιμοπιώ τον media server που βρήκα εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=37661
Εμένα εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να παίζω ταινίες που έχω στον υπολογιστή με τον media server και να τις βλέπω στην τηλεόραση μέσω του ps3. Φαντάζομαι αυτό γίνεται, σωστα??

Έχεις ενεργοποιημένο το UPnP Media server στις ρυθμίσεις του PS3 ???

Για αυτό μιλάς???
Network settings / media server connection / enabled

Ναι.

Αν διαβάσεις λίγο το αντίστοιχο thread θα βρεις τις απαντήσεις στα ερωτήματα που πιθανώς έχεις!

Καλή επιτυχία!

Απάντηση: Re: Δίκτυο ps3 με pc windows 7 - Βοήθεια!!!

Βέβαια θα μπορούσες να το συνδέσεις με τον τρόπο που προανέφερες αλλά θα απαιτούσε ούτε λίγο ούτε πολύ να μετατρέψεις το PS3 (μόνο τα παλαιότερα μοντέλα και όχι το slim) σε υπολογιστή με linux μέσω του OtherOS, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι άλλη υπόθεση. Για περισσότερα κοίτα τα sticky threads της κατηγορίας που βρισκόμαστε δηλαδή της Games Consoles του forum.

Δεν περνάει linux στο slim?? Όταν λες παλιές εκδόσεις εννοείς τα πρώτα 60άρια που βγήκαν?

Ναι.

Αν διαβάσεις λίγο το αντίστοιχο thread θα βρεις τις απαντήσεις στα ερωτήματα που πιθανώς έχεις!

Καλή επιτυχία!
Είναι ήδη ενεργοποιημένο!!! Αλλά δεν βλέπω τίποτα...
Κάτι άλλο που μπορώ να κάνω???
Ποιο thread να διαβάσω?

@Γιάννης Χατζηγεωργίου
Για λόγους μείωσης κόστους προϊόντος η Sony δεν περιλαμβάνει πλέον τη δυνατότητα OtherOS στο νέο μοντέλο PS3 slim.
Η δυνατότητα παραμένει και θα παραμείνει ενεργή για όλες τις εκδόσεις του PS3 πριν την έκδοση slim.

@anochampions
To θέμα όπως θα καταλάβεις δεν αναπτύσεται σε δύο γραμμές.
Ξεκίνα να διαβάζεις στο thread που βρήκες τον PS3 Media Server και αν τα αγγλικά σου ή κάποια άλλη γλώσσα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο πήγαινε κατευθείαν εδώ

Απάντηση: Re: Δίκτυο ps3 με pc windows 7 - Βοήθεια!!!

@Γιάννης Χατζηγεωργίου
Για λόγους μείωσης κόστους προϊόντος η Sony δεν περιλαμβάνει πλέον τη δυνατότητα OtherOS στο νέο μοντέλο PS3 slim.
Η δυνατότητα παραμένει και θα παραμείνει ενεργή για όλες τις εκδόσεις του PS3 πριν την έκδοση slim.

Σ' ευχαριστώ πολύ, φίλε μου...:ernaehrung004::ernaehrung004:

Με ενεργοποιημένο το media server στο PS3,το έχω συδεδεμένο στο router,μόλις συνέδεσα για πρώτη φορά το Laptop με τα 7άρια(στο router),μου πετάει εικονίδιο στο ps3....media server HP..και το όνομα του λαπτοπ found.Ωραίος λέω,ψάχνω λίγο και βρίσκω πως:Εάν στη βιβλιοθήκη πολυμέσων του windows media player των win7,κάνεις κοινόχρηστη τη μουσική,βίντεο κλπ στο οικιακό δίκτυο,και εκεί μέσα πετάξεις τους φακέλους που βρίσκεται η μουσική,οι ταινίες κλπ στον υπολογιστή σου,τότε εάν πας στο ps3 music,ή video κλπ εκεί που λέει media server,βλέπεις τα αντίστοιχα αρχεία του υπολογιστή σου.Το καλό είναι πως αφού κάνεις αυτό που είναι σε bold,δεχρειάζεται να είναι ανοιχτό το windows media player για να δει το ps3 τα αρχεία.Λοιπόν παίζει κανονικά(το media player του ps3),μουσική,ταινίες με ενσωματωμένους υπότιτλους,φωτό.Σε ταινίες χωρίς ενσωματωμένους υπότιτλους,δεν τους εμφανίζει.Αυτά τα ολίγα,ελπίζω να βοήθησα κάπως...Καλά Χριστούγεννα.

Last edited: