Δικτυωση htpc με ethernet απο μπριζες ρευματος

Re: Απάντηση: Re: Δικτυωση htpc με ethernet απο μπριζες ρευματος

Kαι στο πολύ λεπτό δεν μένεις μονο με την κολλα κανά καρφάκι έστω το βάζεις, αλλιώς κινδυνεύεις να σου μεινει στον αέρα!

+1, δεν κινδυνεύεις απλώς, είναι βέβαιο. Στο εξάμηνο περίπου που μισοξεραίνεται η κόλλα, τσούπ στο πάτωμά...

Φιλικά
Γιώργος.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι?

Ποιά η διαφορά μεταξύ UTP, FTP, STP?
Ποιά η διαφορά μεταξύ cat5, cat6, cat7?
Μονόκλωνο και πολύκλωνο, νομίζω ΟΚ, το κατάλαβα.

Εγώ θέλω να συνδέσω:
α) modem με router (περί το 1 μέτρο),
β) router με switcher (περί τα 20 μέτρα), και
γ) swither με κάθε μία από τις συσκευές του rack (ενισχυτή, PS3, PC, οσονούπω TV - περί τα 1 με 2 μέτρα έκαστο).

Τι καλώδια (τύπο, κατηγορία) χρειάζομαι για κάθε μία σύνδεση (τη βέλτιστη δυνατή πάντα)?

Thanks.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι?

Ποιά η διαφορά μεταξύ UTP, FTP, STP?
Ποιά η διαφορά μεταξύ cat5, cat6, cat7?
Μονόκλωνο και πολύκλωνο, νομίζω ΟΚ, το κατάλαβα.

Wikipedia is your friend: http://www.wikipedia.org/

Εγώ θέλω να συνδέσω:
α) modem με router (περί το 1 μέτρο),
β) router με switcher (περί τα 20 μέτρα), και
γ) swither με κάθε μία από τις συσκευές του rack (ενισχυτή, PS3, PC, οσονούπω TV - περί τα 1 με 2 μέτρα έκαστο).

Τι καλώδια (τύπο, κατηγορία) χρειάζομαι για κάθε μία σύνδεση (τη βέλτιστη δυνατή πάντα)?

Thanks.

UTP CAT5 και θα είσαι μια χαρά. Το πολύ CAT5e αν θέλεις να υποστηρίζεις και Gigabit Ethernet για το μέλλον.

UTP CAT5 και θα είσαι μια χαρά. Το πολύ CAT5e αν θέλεις να υποστηρίζεις και Gigabit Ethernet για το μέλλον.

Ναι, θέλω τέτοια υποστήριξη, αν και σε thread για το PS3 Media Player ουσιαστικά κατάλαβα ότι χρειάζεται cat6 για Gigabit Ethernet. Whatever, σε ευχαριστώ πολύ.

Wikipedia is your friend: http://www.wikipedia.org/

Ναι, και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους ρώτησα αλλά και για πρακτικούς, αφού skroutzαρα για "καλώδια" να δω τι να πάρω και βρέθηκα ενώπιον 400 σελίδων με διαφορετικούς τύπους, κατηγορίες και προδιαγραφές.

Θα το ψάξω πάντως! -bye-

Ναι, θέλω τέτοια υποστήριξη, αν και σε thread για το PS3 Media Player ουσιαστικά κατάλαβα ότι χρειάζεται cat6 για Gigabit Ethernet. Whatever, σε ευχαριστώ πολύ.

Και με CAT5e είναι ΟΚ βάσει specs για Gigabit Ethernet. Ακόμα και με απλό CAT5 είσαι ΟΚ για μικρές αποστάσεις.

Χρειαζομαι να δικτυωσω htpc, nmt player, κλπ, με το κεντρικο pc που εχω ολα τα αρχεια μου.

Επειδη οι απαιτησεις σε bandwidth οσο πανε και αυξανονται οπως επισης και τα καλωδια, σκεφτικα τη λυση με μπριζες ethernet μεσω της ηλεκτρικης εγκαταστασης του σπιτιου (τις μπριζες του ρευματος, που τετοιες εχω αφθονες).

Ειδα επισης οτι η Hellas on Line, αν δεν κανω λαθος δινει κατι τετοιες για τη δικτυωση της Iptv της. (Δουλεουν σωστα, ποσο bandwidth προσφερουν;)

Εχει δοκιμασει κανεις μια τετοια λυση να μας πει αν αξισει τον κοπο;

Εχετε καποια μαρκα να προτεινετε; Εχω ακουσει οτι τα level one ειναι αρκετα καλα.

Λειτουργουν πανω σε πολυμπριζο ή θελουν αποκλειστικα δικη τους μπριζα ρευματος;

Μιλαμε για το ιδιο διαμερισμα, σε πολυκατοικια 20ετιας, αρα νομιζω οτι δεν εχω τριφασικο ρευμα που μπορει να ειναι μια πηγη προβληματων. Βεβαια δεν ξερω και πως να το επιβεβαιωσω.

Ευχαριστω.

Αν και άργησα λίγο.....

Εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ δικτύωση μέσω καλωδίωσης ρεύματος με τις γνωστές συσκευές των 200mbps.

Stream-αρουν HD υπέροχα χωρίς κανένα σπάσιμο. Μάλιστα τα HD (.mkv) παίζουν τέλεια ακόμα και όταν κατεβάζω torrents με 400-500 KB/s (ταυτόχρονα δηλαδή).

Με 1 pc στη διάταξη (δηλ. 1 power adapter στο switch και 1 pc σύνολο 2 adapters) ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (file copy) 5-5.5 MB/s (megabytes)

Με δεύτερο pc στη διάταξη (δηλ. 1 power adapter στο switch και από 1 σε 2 pcs σύνολο 3 adapters) ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (file copy) 2.8-3.4 ΜΒ/s

Αντιγραφή αρχείων με FTP σε network HDD από 3.6-4.2 MB/s (ενώ δουλεύει torront dl κάργα)