DiLa X-35 Περίεργο πρόβλημα στη μέση της εικόνας

emperor

Senior Member
2 February 2008
682
Main Listening Position NYC
Χαιρετώ όλους τους συμφορουμίτες.

Εχω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα από εχθές με τον Dila μου.
O projector μετακινήθηκε από εκεί που δούλευε στο ταβάνι ανάποδα, σε κανονική θέση - καθιστός και σε απόσταση 6 μέτρα από εκεί που είτανε 3. Αυτό το έκανα για να μεγαλώσω την οθόνη από 92 σε 135''.
Παρατηρείται όμως η παρακάτω στρογγυλή σκιά με μικρά σημεία φωτεινά σαν να παίζει μία led λάμπα; Δεν ξέρω καν πως να το χαρακτηρίσω. Η σκιά αυτή είναι πιο έντονη στις φωτεινές σκηνές. Η λάμπα έχει πάνω μόνο 200 ώρες και πριν δεν παρουσιάζε κανένα πρόβλημα. Προσπάθησα να παίξω με όλες τις ρυθμίσεις, καθάρισα και το γυαλί του, αλλά δεν άλλαξε τίποτε.

Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα ζέστης; Παρατήρησα ότι είναι αρκετά πιο ζεστός απ'ότι όταν τον είχα στο ταβάνι.
Οποιαδήποτε βοήθεια είναι εκτιμητέα.

(H φωτογραφία δεν δείχνει στην πλήρη ένταση το πρόβλημα, δυστυχώς επειδή είναι σκοτάδι δεν βγαίνει καλύτερα)

Ευχαριστώ.

jvcspots.jpg

Η πρωτη σου κινηση ,να τον ξαναβαλεις εστω προχειρα στο ταβανι, με το ζουμ στις 92 ιντσες, να δεις αν συνεχιζει να το κανει. Αν το κανει ,σημαινει οτι καποιο τρανταγμα εγινε κατα την μετακινηση και δημιουργησε το προβλημα ,οποτε τηλεφωνεις στην εταιρια που προσφατα ανελαβε το σερβις της JVC ,και ειναι πολυ εξυπηρετικοι ,( εξ ιδιας πειρας μιας και εχω και εγω 2 προβολεις jvc τον χ35 και τον 700 )και στον επισκευαζουν. Φανταζομαι να εισαι εντος εγγυησης 2 ετων. Παντως ,αν θες οτιδηποτε σχετικες πληροφοριες, στειλε μου π.μ

Kώστα ευχαριστώ.

Είμαι εντός εγγύησης αλλά είμαι εξωτερικό (ΗΠΑ). Κάλεσα την αντιπροσωπεία εδώ και μου είπανε ότι μπορεί να φταίει το καλώδιο. Θα δοκιμάσω αργότερα χωρίς πηγή να δω αν το κάνει. Επίσης μου είπανε να κάνω reset τα πάντα και πάμε πάλι από την αρχή.

Τωρα που το σκεφτομαι, μηπως εχεις τερματισει το ζοομ,για να παρεις τις 135 ιντσες απο τα 6μ. που λες ,και δημιουργειται κανενα ανεπιθυμητο διαθλαστικο φαινομενο με το φακο ? Επισης, μηπως υπαρχει στο χωρο καμια ανακλωσα επιφανεια οπως καθρεφτης ,γυαλινο τραπεζι, τζαμι κλπ.,οποτε πεφτουν οι ανακλασεις πανω στην οθονη και δημιουργειται το προβλημα ? Παντως στη φωτογραφια που δημοσιευεις,δεν βλεπω κατι. Η κοκκινη περιχαραξη που εκανες ,μαλλον μπερδευει.

Αν δώσεις φωτεινότητα στην οθόνη σου θα το δεις. Αυτό που λες με το ζουμ έχει πολύ πολύ λογική και στέκει. Θα το δοκιμάσω και αυτό. Κι εγώ στην αρχή πίστευα ότι είναι κάτι τέτοιο (διάθλαση) γιατί μοιάζει πάρα πολύ ότι αυτό είναι το θέμα αλλά δεν φαίνεται να είναι. Θα κάνω πειράματα σήμερα και θα ξαναποστάρω. Ευχαριστώ ΠΟΛΥ για τη βοήθεια.

Απάντηση: Re: DiLa X-35 Περίεργο πρόβλημα στη μέση της εικόνας

Φιλε μου, ευχαριστηση μου.... Παντως εχει κεντριστει πολυ η περιεργεια μου , και πιστευω οτι δεν ειναι κατι σοβαρο .

Αυτη,ειναι πολυ καλυτερη. Δοκιμασε να πλησιασεις τον προβολεα αν γινεται στα 3 μ.,ζουμαρισε και εστιασε στη νεα θεση, και πες μας το αποτελεσμα. Αν μπορεις στειλε και φωτογραφια απο ενα αλλο film.

Έχεις κοντά στην οθόνη μεταλλικά αντικείμενα? Βάζα, πολυελαίους? Εμένα αυτό το πράγμα μου μοιάζει σαν αντανάκλαση από κάποιο αντικείμενο.

Και εμένα για αντανάκλαση μου έμοιαζε την πρώτη φορά που το είδα. Θα ξανατσεκάρω αργότερα τα πάντα και αύριο θα ξέρουμε.
Πάντως, δεν κτυπάει το φως κάτι άλλο εκτός από την οθόνη. Είδωμεν.

Λοιπόν, έκανα όλες τι δοκιμές που είπαμε. Δυστυχώς δεν είναι ούτε αντανάκλαση, ούτε το HDMI. Η "κηλίδα" αυτή εμφανίζεται όταν υπάρχει σχετικά έντονο λευκό στη μέση της οθόνης.
Άλλαξα θέση στον projector τον ξαναέβαλα ανάποδα-ταβάνι και μέσα από ένα αρκετό 'παίξιμο' με τις ρυθμίσεις κατόρθωσα να το μειώσω πολύ.

Κοιτάζοντας μέσα από τη λάμπα εν ώρα προβολής, μου φαίνεται μία πολύ μικρή κηλίδα - σαν από σταγόνα υγρασίας; - εσωτερικά από το γυαλί του προβολέα. Τώρα να ανοίξω τα οπτικά κλπ δεν το βλέπω οπότε θα ζήσω έτσι δεν είναι πλέον τόσο πολύ εμφανές.

Λοιπόν, έκανα όλες τι δοκιμές που είπαμε. Δυστυχώς δεν είναι ούτε αντανάκλαση, ούτε το HDMI. Η "κηλίδα" αυτή εμφανίζεται όταν υπάρχει σχετικά έντονο λευκό στη μέση της οθόνης.
Άλλαξα θέση στον projector τον ξαναέβαλα ανάποδα-ταβάνι και μέσα από ένα αρκετό 'παίξιμο' με τις ρυθμίσεις κατόρθωσα να το μειώσω πολύ.

Κοιτάζοντας μέσα από τη λάμπα εν ώρα προβολής, μου φαίνεται μία πολύ μικρή κηλίδα - σαν από σταγόνα υγρασίας; - εσωτερικά από το γυαλί του προβολέα. Τώρα να ανοίξω τα οπτικά κλπ δεν το βλέπω οπότε θα ζήσω έτσι δεν είναι πλέον τόσο πολύ εμφανές.

Εαν παιζεις σε film ή cinema mode δοκιμασε καποιο αλλο ισως εχει μετακινηθει η παθει ζημια το cinema filter

Τα δοκίμασα. Εχω δοκιμάσει τα πάντα. Μέχρι και πανάκι άλλαξα, και στον τοίχο το είδα. Αυτή τη στιγμή ενοχλεί ελάχιστα και αν δεν το ξέρεις πλέον δεν το παρατηρείς. Είναι σαν την μικρή γρατσουνιά στο αυτοκίνητο που κανείς δεν την βλέπει εκτός από τον ιδιοκτήτη...

Είναι σαν την μικρή γρατσουνιά στο αυτοκίνητο που κανείς δεν την βλέπει εκτός από τον ιδιοκτήτη...
Αυτό είναι το χειρότερο....:p

Παντως, κι εγω πιστευω ότι εχει να κανει με τον τερματισμο του ζουμ...

Όχι δεν είχε. Τον μετεφερα στα 3 μέτρα, έκανε ακριβώς το ίδιο. Το ζουμ είτανε "αρνητικά τερματισμένο" να δείχνει δηλαδή λιγότερο όχι περισσότερο.

Απάντηση: Re: DiLa X-35 Περίεργο πρόβλημα στη μέση της εικόνας

Εκει στη Ν.Υορκη δεν υπαρχει Service της JVC ? Ειμαι σιγουρος οτι ειναι κατι απλο .Ισως και καμια σκονιτσα. Παντως ειναι οντως λιγο σπασιμο...

Υπάρχει Κώστα, και τους κάλεσα. Μου είπανε κάπου 4-5 εβδομάδες. Το κόστος μόνο για να το στείλω είναι 145 δολλάρια και δεν θέλω να μείνω χωρίς projector ενάμιση μήνα. Σκονίτσα μάλλον είναι το θέμα είναι πως μπήκε. Βέβαια...για να πω την αμαρτία μου... Είτανε πάνω από το κεφάλι μας και καπνίζουμε. Άρα παίζει να μπήκε καπνός.