καλησπέρα κι ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον ασχοληθεί να απαντήσει
μετά από ανακαίνιση έχω δύο ηχεία χωνευτά σε γυψοσανίδα (8Ω) και θέλω να πάρω ένα σύστημα AV για να τα αξιοποιήσω.
αργότερα πιθανών να μπουν και άλλα 2 ηχεία και woofer ενώ για κεντρικό το βλέπω δύσκολο
πρέπει να έχει εισόδους hdmi γιατί για τεχνικούς λόγους (στενό κανάλι καλωδίων) μπορώ να στείλω μόνο ένα καλώδιο στην TV οπότε όλες οι συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες πάνω στο AV.
ζητούμενα χαρακτηριστικά:
HDMI ARC
τουλάχιστον 2 εισόδους hdmi για να καλυφθούν τα υπάρχοντα (media player , sat) αλλά και περισσότερες για μελλοντική χρήση
θα με ενδιέφερε να έχω hdmi pass σε standby (για το δορυφορικό συγκεκριμένα ώστε να μην χρειάζεται να ανάβω το AV για να δω δορυφορική)
καλό θα ήταν να υπάρχουν δυνατότητες HDMI CEC
θέλω να είναι όσο γίνεται future proof οπότε
4k passthrough ή upscale
3D passthrough
HD audio (DTS-HD , Dolby TrueHD)
καμιά άλλη πρόταση για future proofing?
budget γύρω στα 250 ευρώ
χωρίς να έχω εμπειρία επί του θέματος έχω δει τα εξής:
pioneer vsx-423 (ήμουν σχεδόν έτοιμος για αυτό αλλά διαπίστωσα ότι το OSD του δεν παίζει από την HDMI θύρα αλλά μόνο από την αναλογική)
yamaha rx-v375 (αλλά δεν υποστηρίζει hdmi pass στο standby)
sony str-dh540 (αλλά για κάποιο λόγο δεν μου κάθεται καλά η SONY για τη δουλειά αυτή και με λίγα παραπάνω παίρνω vsx-528 της pioneer)
pionner vsx-528 (είμαστε ήδη πάνω από τα 300 , μήπως βγαίνω εκτός στόχου?
)
yamaha rx-v475 (όμοια με το πάνω)
από άλλες μάρκες (onkyo,marantz,denon,άλλη) δεν βρήκα κάτι που να καλύπτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να έχει κατάλληλη τιμή.
έχει κανείς να προτείνει κάτι?
επίσης είδα κι ένα ολοκληρωμένο σύστημα home cinema LG HX523 στην τιμή αυτή
αυτό έχει 2 εισόδους hdmi κι όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκτός του hdmi standby passthrough
έχει και διάφορα άλλα πρόσθετα σε σχέση με τα παραπάνω (smartTV , BD player , κλπ) που είναι δευτερεύοντα αλλά σχετικά χρήσιμα
τα μπροστινά ηχεία που έχει μαζί όμως είναι 4Ω
αν συνδέσω στη θέση τους τα δικά μου 8Ω θα υπάρχει πρόβλημα?
επίσης αν δεν συνδέσω το woofer θα υπάρχει πρόβλημα?
είδα για LG home cinema συγκεκριμένα γιατί είναι η μόνη μάρκα όπως διαπίστωσα που έχει τις τυπικές συνδέσεις για τα ηχεία (με τα ελατήρια) κι όχι κάποιο δικό της βύσμα όπως έχουν όλες οι άλλες (πχ pioneer MCS-FS131) οπότε θα είναι πιο εύκολο να βάλω τα ηχεία μου
καμιά άλλη πρόταση για ολοκληρωμένα home cinema με HDMI εισόδους?
μετά από ανακαίνιση έχω δύο ηχεία χωνευτά σε γυψοσανίδα (8Ω) και θέλω να πάρω ένα σύστημα AV για να τα αξιοποιήσω.
αργότερα πιθανών να μπουν και άλλα 2 ηχεία και woofer ενώ για κεντρικό το βλέπω δύσκολο
πρέπει να έχει εισόδους hdmi γιατί για τεχνικούς λόγους (στενό κανάλι καλωδίων) μπορώ να στείλω μόνο ένα καλώδιο στην TV οπότε όλες οι συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες πάνω στο AV.
ζητούμενα χαρακτηριστικά:
HDMI ARC
τουλάχιστον 2 εισόδους hdmi για να καλυφθούν τα υπάρχοντα (media player , sat) αλλά και περισσότερες για μελλοντική χρήση
θα με ενδιέφερε να έχω hdmi pass σε standby (για το δορυφορικό συγκεκριμένα ώστε να μην χρειάζεται να ανάβω το AV για να δω δορυφορική)
καλό θα ήταν να υπάρχουν δυνατότητες HDMI CEC
θέλω να είναι όσο γίνεται future proof οπότε
4k passthrough ή upscale
3D passthrough
HD audio (DTS-HD , Dolby TrueHD)
καμιά άλλη πρόταση για future proofing?
budget γύρω στα 250 ευρώ
χωρίς να έχω εμπειρία επί του θέματος έχω δει τα εξής:
pioneer vsx-423 (ήμουν σχεδόν έτοιμος για αυτό αλλά διαπίστωσα ότι το OSD του δεν παίζει από την HDMI θύρα αλλά μόνο από την αναλογική)
yamaha rx-v375 (αλλά δεν υποστηρίζει hdmi pass στο standby)
sony str-dh540 (αλλά για κάποιο λόγο δεν μου κάθεται καλά η SONY για τη δουλειά αυτή και με λίγα παραπάνω παίρνω vsx-528 της pioneer)
pionner vsx-528 (είμαστε ήδη πάνω από τα 300 , μήπως βγαίνω εκτός στόχου?
yamaha rx-v475 (όμοια με το πάνω)
από άλλες μάρκες (onkyo,marantz,denon,άλλη) δεν βρήκα κάτι που να καλύπτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να έχει κατάλληλη τιμή.
έχει κανείς να προτείνει κάτι?
επίσης είδα κι ένα ολοκληρωμένο σύστημα home cinema LG HX523 στην τιμή αυτή
αυτό έχει 2 εισόδους hdmi κι όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκτός του hdmi standby passthrough
έχει και διάφορα άλλα πρόσθετα σε σχέση με τα παραπάνω (smartTV , BD player , κλπ) που είναι δευτερεύοντα αλλά σχετικά χρήσιμα
τα μπροστινά ηχεία που έχει μαζί όμως είναι 4Ω
αν συνδέσω στη θέση τους τα δικά μου 8Ω θα υπάρχει πρόβλημα?
επίσης αν δεν συνδέσω το woofer θα υπάρχει πρόβλημα?
είδα για LG home cinema συγκεκριμένα γιατί είναι η μόνη μάρκα όπως διαπίστωσα που έχει τις τυπικές συνδέσεις για τα ηχεία (με τα ελατήρια) κι όχι κάποιο δικό της βύσμα όπως έχουν όλες οι άλλες (πχ pioneer MCS-FS131) οπότε θα είναι πιο εύκολο να βάλω τα ηχεία μου
καμιά άλλη πρόταση για ολοκληρωμένα home cinema με HDMI εισόδους?