Δίλημμα....46 HX920 VS UE46D8000

dfrank

New member
12 November 2011
1
Καλησπέρα σε όλους,

Διάβασα όλο αυτό το θέμα (τουλάχιστον) καθώς έχω μπει και εγώ σε δίλημμα για την ΗΧ920 (46").
Αρχικά να ενημερώσω ότι ανήκω σε αυτούς που έχουν σχεδόν όλη μέρα την TV να παίζει διάφορα κανάλια (είτε τα βλέπω είτε απλά ακούω μόνο) και 2-3 φορές την βδομάδα θα δω καμιά ταινιούλα. Αυτό το αναφέρω διότι Επίσης έτυχε να διαβάσω και κάποιο άλλο Θέμα με τίτλο "Υπάρχει κανένας φαν των CRT;" που μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον μιας που έχω μια από τις τελευταίες 32άρες CRT της SONY. Σίγουρα κάποιοι μόλις θα ξεκινήσατε να γελάτε (και υπόσχομαι και συνέχεια)... καθώς η πρώτη μου ερώτηση είναι:

1. Άντε και έδωσα τα 1839 (που έχει πάει τώρα η 46ΗΧ920) και ευχαριστιέμαι και το HD, και το 3D και το Youtube και και και... (όλα τέλεια τέλος πάντων, “βρίσκω το φώς μου”)... Υπάρχει περίπτωση να απογοητευτώ από την εικόνα στην θέαση Τηλεοπτικών καναλιών σε σχέση με τη CRT με δεδομένο ότι κατά 95% αυτά θα βλέπω???
{γιατί: αναφέρθηκε κακό SD - έχω συνηθίσει με το να βλέπω την μπάλα στη "βαθιά μπαλιά του αιφνιδιασμού" να μη πηγαίνει με καρέ στο ευαίσθητο μάτι μου, αλλά και ότι οι LCD όσο να ναι... έχουν ένα μέλλον ακόμα ...κοκ. Παρακαλώ μη μου εξηγήσετε περί "κάρου με γάιδαρο" VS "Ferrari"... τα ξέρω αυτά. Γιατί τα 2k δεν είναι λίγα αλλά και επίσης (πχ) μπορεί τον Μάιο θα βγάλει ας πούμε και με παθητικά γυαλιά η SONY, και με καλύτερο Panel & Επεξεργαστή κοκ (λογική, σαφώς για να σας προλάβω, που έχει συμβάλει στο να έχω διατηρήσει και αυτή την CRT… αλλά καθόλου απίθανη)}

Το άλλο μου σχετικό δίλημμα έχει να κάνει με το HX920 VS D8000. Την έρευνα μου την έχω ξεκινήσει εδώ και 1 μήνα και πρόσφατα πήγα και σε πολλά καταστήματα να τις Δω (αφού είχα εξαντλήσει ότι μπορούσα από τα specs τους καθώς και τις ουσιώδη διαφορές τους), γνωρίζοντας ότι η Sony είναι «αθροιστικά» καλύτερη αλλά και ακριβότερη. Αυτό που μου ήταν προφανές «στο μάτι» ήταν ότι η Samsung είχε σαφώς καλύτερο Contrast (αλλά και
«μπιμπίκιασμα») αλλά κάπως υστερούσε στις γρήγορες σκηνές. Αντίθετα η Sony είχε πιο Blurred εικόνα (με καθόλου «μπιμπίκι») και ταχύτητα στις γρήγορες σκηνές σχεδόν σαν CRT (το κυριότερο για μένα!). Αυτό βέβαια κάποιος πωλητής το δικαιολόγησε ως προς τις «Ρυθμίσεις» που είχαν εκείνη την ώρα, αλλά όταν μια διαφορά την βλέπεις σε 5 διαφορετικά καταστήματα…
Πάντως, αν και είμαι SON-άκιας, πρέπει να παραδεχτώ και κάποια άλλα ωραία πραγματάκια στη Samsung όπως η Επιλογή του Touch Remote που είναι σαν iPhone και το παίρνεις και στην χ… sorry, στο WC… και σου δείχνει ότι παίζει η TV. Επίσης άλλοι που ζήτησα γνώμη μου ανέφεραν:
• Κάποιες βελτιώσεις στην απεικόνιση των Video με χαμηλή Ανάλυση μέσω YouTube (βασικό επίσης για μένα!),
• Καλύτερο Service η Samsung (“στην SONY σε ταλαιπωρούν”),
• Πιο ελαφριά 3D γυαλιά («της SONY είναι κάπως βαριά και κάποιοι χαλιούνται»), κλπ

2. Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας, ως προς το Value-for-Money (καθώς θεωρώ δεδομένο ότι η μία είναι λίγο ακριβότερη και λίγο καλύτερη), ποια είναι Καλύτερη και αν ισχύουν τα παραπάνω επιχειρήματα. Πρακτικά, άτομα που έχουν εικόνα και από τις 2 (όπως πχ ο inspigr που μας είπε για προφανή διαφορά στο 3D) μπορούν να μου πουν μια γνώμη.

Με 2 λόγια, είμαι κολλημένος σε 3 επιλογές με σειρά προτεραιότητας:
1. Τσιμπάω την KDL-46HX920 με 1840 και κάνω τον σταυρό μου?
2. Τσιμπάω την UE46D8000 με 1400 (μετά την έκπτωση των 150 της Samsung, αλλά με ένα 3D glasses & χωρίς Κάμερα, που… δεν τρελάθηκα κιόλας για το Skype στη TV) ? Και επειδή όπως όλοι λέμε «δεν θα είναι και η τελευταία που θα πάρω», την χώνω αργότερα (σε 2-3 χρόνια) σε καμιά κρεβατοκάμαρα (φαίνεται και πιο μικρούλα με το πλαίσιο που έχει)
3. Μένω λίγο ακόμα με την CRT μου max άλλη μία σεζόν, μέχρι να «ωριμάσουν κι άλλο» η SONY ή κάποια άλλη εταιρία (αφού σχεδόν σπάνια θα βλέπω HD & 3D)?

ΥΓ: Με συγχωρείτε αν σε ορισμένα σημεία φαίνεται ότι δεν έπρεπε να τα γράψω εδώ, αλλά με δεδομένο ότι είμαι ένα βήμα πριν την 46HX920… που αλλού

Post και απαντήσεις μεταφέρθηκαν από το νήμα της HX920...

Τα νήματα της παρούσης κατηγορίας με χαρακτηρισμό "Reviews - Εντυπώσεις _ Σχόλια", αφορούν αποκλειστικά τα μοντέλα που αναφέρονται τον τίτλο.

Ερωτήσεις και συγκρίσεις μοντέλων στην "Αγορά νέας τηλεοράσης"

Ως εκ τούτου, το post του dfrank μεταφέρθηκε και έγινε νήμα Δίλημμα....46-HX920-VS-UE46D8000

Η συζήτηση μπορεί συνεχιστεί εκεί.

dfrank καλώς ήρθες στη παρέα μας.

Last edited:
Re: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η D8000 είναι 1 κλάση (τουλάχιστον) κάτω από την 920 και στα ίσα ή λίγο χειρότερη από την 820. Επίσης η 920 δεν είναι καθόλου value for money, κανένα κορυφαίο μοντέλο δεν χαρακτηρίζεται ως value for money. Αν ο παράγοντας αυτός έχει για σένα σημασία, δες την 820 που είναι 350 ευρώ οικονομικότερη. Η 920 είναι για μένα η κορυφαία επιλογή αυτή την εποχή αλλά αν βλέπεις >80% τηλεοπτικό, έχεις χαμηλή ανταπόδοση για τα χρήματα που έδωσες. Οπότε η στροφή σε πιο οικονομική πρόταση (820) ίσως να είναι η έξυπνη κίνηση αφού δίνεις σημαντικά λιγότερα χωρίς να χάνεις πολλά.

Για εμενα πολυ καλη η HX920 , λιγο πιο κατω η D8000 (εχει τα προβληματα με το clouding βεβαια και εξαρταται που θα πεσεις) αλλα τελικα συμφωνω με τον Σωκρατη και σου προτεινω να πας για καποιο μοντελο πιο κατω οπως HX820 για Sony και D6530 για Samsung.

H διαφορα σε εικονα ειναι σχετικα μικρη αλλα σε χρημα σημαντικη.

συμφωνώ με σωκράτη και γιάννη. αν μιλάμε για θέαση κυρίως τηλεοπτικού όπου το κάθε κανάλι έχει τις δικές του ρυθμίσεις και τη δική του θολούρα τότε δεν είναι εύκολα ορατή η υπεροχή των κορυφαίων σειρών από τις χαμηλότερες. ακολουθώντας τη σωστή λογική σου ότι και να πάρω σε 2-3 χρόνια (μπορεί και λιγότερο) μπορεί να είναι παρωχημένο και θα τη βολέψω κάπου αλλού, θα κοίταζα ακόμη και την ex720 μαζι με την d6530. από την άλλη μεριά βέβαια παίρνοντας μια 920 ή d8000 ή vt30 από πλάσμα λές ότι πήρα το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας το 2011 και συνήθως έχεις πληρώσει αρκετά παραπάνω χρήματα για λίγη - ίσως μη εμφανή - διαφορά στο τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι μόνο.

Απάντηση: Re: Δίλημμα....46 HX920 VS UE46D8000

Ως κατοχος της D8000 στη συνιστω αμεπιφυλακτα, και γω πριν την παρω ακουγα διαβαζα και ειχα μπερδευτει, ωσπου πηρα την αποφαση την αγορασα και δεν το μετανοιωσα. Η τηλ. ειναι καταπληκτικη.

Re: Απάντηση: Re: Δίλημμα....46 HX920 VS UE46D8000

george 365 επειδη την πήρα κι εγώ θέλω να σε ρωτήσω κάτι..πώς πάει με το edge led Της?Παρατήρησε το πάνελ περιμετρικά,περιπου σε αποσταση 1 πόντο απο την κορνίζα και πες μου αν βλέπεις μεγαλυτερη φωτεινότητα ιδίως σε σκούρα πλάνα.Επισης ποιες ρυθμίσεις ε´χεις βάλει για sd σήμα?

H blurred εικονα της Sony ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη το μεγαλο πλεονεκτημα της
γιατι μπορει και καλυπτει αριστα το μπιμπικι της ψηφιακης εικονας που την κανει σκληρη και αφυσικη.
Ειδικα για τηλεοπτικο που θελεις εσυ, ουτε να το συζητας.
Επισης θεωρω απειρως καλυτερο το συστημα βελτιωσης κινησης της Sony. (απλως τελειο)
Οι παρατηρησεις σου εξ αλλου στις demo tv των καταστηματων ηταν εξαιρετικα ευστοχες
και οι πωλητες να ξερεις οτι λενε αυτο που τους συμφερει. Προτεινω sony, ειδικα τωρα
που μαλλον εχει ξεπερασει και το clouding.

Νομίζω ότι και οι δύο είναι κορυφαίες active 3D-LED και έχουμε ισοπαλία νομίζω....με τάσεις για SONY ένεκα του τοπικού ελέγχου...αλλά γιατί δεν βάζετε και την Toshiba WL863G στο παιχνίδι? Έχω την εντύπωση ότι πλέον υπάρχει δυνατός ανταγωνισμός στο active 3D και δεν πρέπει να αποκλείονται τηλεοράσεις....γιατί όχι και η PLASMA-3D της PANASONIC VT30!!!

Φυσικά καρατάω και έναν άσσο στο μανίκι μου....εδώ θα σας προτείνω και την PHILIPS 46PFL9706 ή για άλλες ίντσες τη σειρά 9606 σε active 3D με τοπικό έλεγχο...δυνατή σειρά και άξια λόγου...αφού την δούμε και από κοντά, θα την βάλουμε βαθμολογικά μπροστά, πίσω ή ανάμεσα σε αυτές που συζητάμε...είδομεν...

Γιάννης