Δίλημμα low budget LCD-Plasma

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,518
Kαλησπέρα. Νέο μέλλος αν και διαβάζω χρόνια το φόρουμ.
Λοιπόν θέλω μια TV της οποίας η χρήση θα είναι ταινίες hd κυρίως, αρκετό τηλεοπτικό απ'την κοπέλα, αλλά και σύνδεση με pc για games αλλά και κάνα σχεδιαστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για την δουλειά μου, καθώς με βολεύει η μεγάλη επιφάνεια (λίγες ώρες όμως). Λόγω του τελευταίου είχα καταλήξει σε lcd, και συγκεκριμένα στην D5500 της Samsung, λόγω χαμηλού budget κυρίως (650 όλα κι όλα) αλλά και χαμηλού lag για τα games (μιλάμε για 40"-42" πάντα - έχω καταλήξει).
Eχω όμως αμφιβολίες για την ποιότητα εικόνας... ΟΚ, στα μαγαζιά οι "led" δείχνουν εντυπωσιακές, αλλά φοβάμαι πως με το χρόνο θα με κουράσει αυτή η "πλαστικούρα" που έχουν στην εικόνα... Απ'την άλλη, μου σκάει και η προσφορά της UT30 Panasonic σήμερα στα 650, και αυτό ήταν, μπλόκαρα τελείως, μιάς και με τόσα δεν είχα βρεί αξιοπρεπή πλάσμα, και το 3D κερασάκι στην τούρτα... Όχι απαραίτητο, αλλά καλοδεχούμενο.
Ερωτήσεις:
Ποιά η γνώμη σας για την P42UT30? Review δεν βρήκα, αν και δεν ξέρω legit sites να ψάξω και στο site της πανασονικ δεν έχει ακόμα πολλές πληροφορίες (για την D5500 έχω διαβάσει αρκετά).
Από ότι διάβασα έχει IFC, σε τι υπολείπεται από πιο ακριβά μοντέλα?
Το Viera Link (η όπως λέγεται) τι είναι ακριβώς? Διαβάζω πως διαθέτει, όπως και usb input, εν αντιθέσει με την απλή U30.
Δεν ξέρω τι άλλο να ρωτήσω, οτιδήποτε χρήσιμο πείτε... Eυχαριστώ.

Εφοσον θελεις χρηση ως μονιτορ νομιζω οτι ειναι καλυτερα να πας στην D5500 η στην D550 (ιδια ουσιαστικα σε εικονα αλλα πιο "χοντρη").

Μπορεις επισης να δεις σε LG (42LK530 , 42LV4500).

Re: Απάντηση: Δίλημμα low budget LCD-Plasma

Εφοσον θελεις χρηση ως μονιτορ νομιζω οτι ειναι καλυτερα να πας στην D5500 η στην D550 (ιδια ουσιαστικα σε εικονα αλλα πιο "χοντρη").

Μπορεις επισης να δεις σε LG (42LK530 , 42LV4500).

Άνθρωπε μου yperion, απ' όσο έχω κοιτάξει η LV4500 είναι πιο καλή απο την LK530 και με πολύ μικρή διαφορά στα λεφτά.

Οπότε γιατί να την προτιμήσει κάποιος ? μήπως κάνω κάπου λάθος (πάλι) ?

Οι "led" συνήθως έχουν ακόμα μικρότερη γωνία θέασης απο τις ccfl & μεγαλύτερη ανομοιομορφία..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δίλημμα low budget LCD-Plasma

Άνθρωπε μου yperion, απ' όσο έχω κοιτάξει η LV4500 είναι πιο καλή απο την LK530 και με πολύ μικρή διαφορά στα λεφτά.

Οπότε γιατί να την προτιμήσει κάποιος ? μήπως κάνω κάπου λάθος (πάλι) ?

Απο που προκυπτει οτι ειναι "πολυ πιο καλη"?

Στο ιδιο επιπεδο περιπου ειναι σε εικονα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δίλημμα low budget LCD-Plasma

Απο που προκυπτει οτι ειναι "πολυ πιο καλη"?

Στο ιδιο επιπεδο περιπου ειναι σε εικονα.

Κοίτα εγώ δεν ξέρω πολλές τεχνικές λεπτομέρειες γι αυτό καμιά φορά βγάζω περίεργα συμπεράσματα...

Βλέποντας πως η LV είναι led, έχει 400 cd/m2 φωτεινότητα και 4000000:1 αντίθεση, νομίζω πως είναι και πιο καλή... μπορεί και να κάνω μεγάλο λάθος, γι αυτό το λέω με την μορφή ερώτησης για να με διορθώσεις (διορθώσετε) αν κάνω λάθος.

Παιδιά είμαι διατεθιμένος να θυσιάσω κάποιες ώρες της χρήσης της TV σαν monitor. Νομίζω πως μια plasma θα ήταν καλύτερη... Ξέρει κανείς να απαντήσει τις ερωτήσεις μου για την UT30?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δίλημμα low budget LCD-Plasma

Βλέποντας πως η LV είναι led, έχει 400 cd/m2 φωτεινότητα και 4000000:1 αντίθεση, νομίζω πως είναι και πιο καλή...

Αυτα ειναι χαζομαρες των κατασκευαστων.

Καταρχην αν ρυθμισεις την τηλεοραση να δειχνει με τερμα φωτεινοτητα 400 cd/m2 θα χρειαζεσαι γυαλια ηλεκτροκολησης για να βλεπεις.

Το Χ, Υ εκ. προς 1 αντιθεση επισης ειναι μια απατη που στηριζεται στο οτι αν σβησουν τα LED και η τηλεοραση δεν δειχνει τιποτα η φωτεινοτητα πεφτει στο μηδεν οποτε 400/0=απειρο και στην περιπτωση μας το εβαλαν χοντρικα να ειναι 4 εκ. (μηπως ελεγχει και κανεις τις τιμες αυτες?).

Ακουσε με που σου λεω οτι πρακτικα οι δυο τηλεορασεις ειναι σχεδον ιδιες σε εικονα.

ΥΓ. Δυστυχως η UT30 ειναι πολυ νεο μοντελο και αμφιβαλλω αν την εχει δει κανενας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δίλημμα low budget LCD-Plasma

Αυτα ειναι χαζομαρες των κατασκευαστων.

Καταρχην αν ρυθμισεις την τηλεοραση να δειχνει με τερμα φωτεινοτητα 400 cd/m2 θα χρειαζεσαι γυαλια ηλεκτροκολησης για να βλεπεις.

Το Χ, Υ εκ. προς 1 αντιθεση επισης ειναι μια απατη που στηριζεται στο οτι αν σβησουν τα LED και η τηλεοραση δεν δειχνει τιποτα η φωτεινοτητα πεφτει στο μηδεν οποτε 400/0=απειρο και στην περιπτωση μας το εβαλαν χοντρικα να ειναι 4 εκ. (μηπως ελεγχει και κανεις τις τιμες αυτες?).

Ακουσε με που σου λεω οτι πρακτικα οι δυο τηλεορασεις ειναι σχεδον ιδιες σε εικονα.

ΥΓ. Δυστυχως η UT30 ειναι πολυ νεο μοντελο και αμφιβαλλω αν την εχει δει κανενας.

Σε πιστεύω γι αυτό ρωτάω....:ears::2thumb22sup:

Τελικά δεν άντεξα και την παρήγγειλα... (UT30 42"). 600hz sub field με IFC, 1080 lines, media player, Viera connect, 3D με 600 που βγήκε τελικά δεν βρίσκεις κάθε μέρα (από electroworld με κουπόνι για όποιον ενδιαφέρεται). Θα προσπαθήσω να είμαι προσεκτικός όσον αφορα το pc, ελπίζω να αποζημειωθώ με την ποιότητα εικόνας. Επανέρχομαι με εντυπώσεις όταν παραλάβω, μιας και δεν βλέπω να την έχει κανείς άλλος.

Με το καλό να την παραλάβεις....

....και όταν με το καλό έρθει ανοίγεις νήμα κατόχων με τις εντυπώσεις σου στην κατηγορία Plasma TV , με τίτλο 'Panasonic Plasma UT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια' ;)

Re: Απάντηση: Δίλημμα low budget LCD-Plasma

Τελικά δεν άντεξα και την παρήγγειλα... (UT30 42"). 600hz sub field με IFC, 1080 lines, media player, Viera connect, 3D με 600 που βγήκε τελικά δεν βρίσκεις κάθε μέρα (από electroworld με κουπόνι για όποιον ενδιαφέρεται). Θα προσπαθήσω να είμαι προσεκτικός όσον αφορα το pc, ελπίζω να αποζημειωθώ με την ποιότητα εικόνας. Επανέρχομαι με εντυπώσεις όταν παραλάβω, μιας και δεν βλέπω να την έχει κανείς άλλος.

Καλημέρα φίλε μου μια ερώτηση επειδή ενδιαφέρομε και εγώ.... το κουπόνι που το βρίσκουμε ?

Πας στο σαι τ της εταιρείας γράφεσαι μέλος και στο EMAIL σου αποστέλλεται όχι αμέσως ενημερωτικό που έχει μέσα έναν αριθμό αυτό είναι το κουπόνι.

Τα προϊόντα back to school επιδέχονται κουπόνι.

Czoun ευχαριστω, θα το κανω, αν κ δεν θα ειμαι καλος κριτης,προερχομαι απο crt.
Mambo6 oτι λεει ο daskalos, εμενα ηρθε μετα απο 4-5 μερες το κουπονι.

κανε καλο στρωσιμο στην τηλεοραση
και μετα μην σε νοιαζει τιποτα ουτε για στατικες εικονες ουτε τιποτα