Διλημμα μεταξυ καρτας DVB-S2 και δεκτη

na prostheso oti i skystarHD den ine kai oti pio efkolo sto na ton kanis na pezi kala xoris provlimata.
mono to dvbviewer.exe 3.9.0 mias kai to exo agorazmeno sta xp ine ok. sta vista akoma ton palevo !!

Βλεπεις κανονικα στα XP ?
Γιατι εμενα μου βγαλε την πιστη και ακομα δεν καταφερα να HD με 25 frames!:violent-smiley-030:
Καθως ξεκιναει το καναλι παιζει νορμαλ για καποια δευτερα και μετα τα frames γινονται 10 - 13 .Τι συμβαινει ρε παιδες?

Βλεπεις κανονικα στα XP ?
Γιατι εμενα μου βγαλε την πιστη και ακομα δεν καταφερα να HD με 25 frames!:violent-smiley-030:
Καθως ξεκιναει το καναλι παιζει νορμαλ για καποια δευτερα και μετα τα frames γινονται 10 - 13 .Τι συμβαινει ρε παιδες?
nai sta xp vlepo kanonika. me pdvd codec i avs core .
den ine ta frame pou alazoune apla nomizo pos ine i taxitita dedomenon .se mena ta frame menoune stathera 25. omos min nomizis oti pezi telia xoris provlimata ,akoma kai me to telefteo dvb wiewer 3.9.1 (agorazmeno) troi kolima to pc gienikos ,sta vista i ikona pou vgani den ine kai oti kalitero exi poli tremoula.

nai sta xp vlepo kanonika. me pdvd codec i avs core .
den ine ta frame pou alazoune apla nomizo pos ine i taxitita dedomenon .se mena ta frame menoune stathera 25. omos min nomizis oti pezi telia xoris provlimata ,akoma kai me to telefteo dvb wiewer 3.9.1 (agorazmeno) troi kolima to pc gienikos ,sta vista i ikona pou vgani den ine kai oti kalitero exi poli tremoula.

Όποτε εφόσον τρώει κόλλημα το PC σου δεν παίζει κανονικά!!
Δεν ξέρω τι εννοείς αλλά αυτό καταλαβαίνω.
Εγώ το «παίζει» εννοώ ότι το ανοίγω και παίζει με την μια χωρίς κολλήματα χωρίς σπασίματα κτλ.
Άσε φίλε μου φαίνεται τσάμπα πετάξαμε τα λεφτά μας .
Έχω δοκιμάσει format , Cyberlink ,AVC τίποτα, παντού τα ίδια .
Και να πεις ότι έχω μικρό PC!!

Λοιπον, για οσους ενδειαφερει.
Η καρτα "τρεχει"τα HD καναλια με το DVBviewer (αγορασμενο φυσικα)
και πρεπει να ρυθμισετε ωστε να παιζει με τον Cyberlink H.264/AVC decorder (technotrend)
σε καμια περιπτωση με τον Cyberlink H.264/AVC decorder (PDVD7).
Δεν ξερω ποια ειναι η διαφορα τους αλλα σε εμενα παιζει πολυ σταθερα
και κανονικα χωρις σπασιματα η εικονα.Ενα μηνα και βαλε μηνα το ψαχνα.:violent-smiley-030:
Οτι αλλο και να δοκιμασα ....δεν!

Συμπέρασμα, περιμένουμε να παίσουν οι τιμές των HD δεκτών.

Κοίταξε, νομίζω οτι είναι λάθος να τα συγκρίνουμε αυτα τα δύο.Aλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Εμένα πάντως η κάρτα είναι πολύ πιο βολική αφού το PC έτσι κιαλλιώς θα το έχω και πιο πολλά πράγματα κάνω με την κάρτα και γενικά με το HTPC.

Ayto που ρωταω ειναι, αν παιζει (η SkystarHD) με progdvb - altdvb και s2emu-vplug ?

Α, μαλιστα!
Λοιπόν Γιάννη,απο οτι εχω δοκιμασει εγω.
Για SD παίζει με όλα τα προγραμματα που παιζει και Skystar 2 κανονικοτατα.
Για HD παιζει με το DVB Viewer και τους codecs που ανεφερα πιο πανω.
Ενα σημειο που επισης με δυσκολευει αλλα δεν το εχω ψαξει ακομη ειναι με τον διακοπτη Diseq.Μαλλον ασυμβατοτητα.

Μολις την εγκατεστησα και δεν δουλευει με το progdvb !!!
Δεν την εχει για επιλογη οταν κανεις εγκατασταση (εσεις πως την βαζετε - skystar 3 ή κατι αλλο).

Δεν ξέρω αν έχει το progdvb κάποιο ξεχωριστό device module γι αυτήν, το πιθανότερο είναι να την βλέπει ως bda device και να πρέπει να διαλέξεις το αντίστοιχο device. Αν και προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή στο progdvb, εδώ και καιρό για μένα δεν λέει και πολύ ως πρόγραμμα. Κι από τη στιγμή μάλιστα που για να χρησιμοποιήσεις τη κάρτα σε HD κανάλια σε mpeg4 ή/και σε dvb-s2 θέλεις την pro έκδοση, μιας και δεν υποστηρίζονται από την free. Αν είναι να πληρώσεις, καλύτερα το dvbviewer, που είναι και πιο φτηνό!

Δεν με ενδιαφερει το προγραμμα, οσο η συμβατοτητα με τα plugins.
Στο progdvb δουλευοθν ολα.

To dvbviewer δεν υποστηριζει επισημα την skystar hd (στο site ετσι λεει τουλαχιστον).

Ποια version δουλευετε εσεις (με ενδιαφερουν κυριως τα hd καναλια )?

Last edited:
Δεν έχω skystar HD, αλλά skystar 2 (με την οποία πιάνω κανονικά όλα τα HD κανάλια που δεν είναι ταυτόχρονα και σε DVB-S2, με όλα τα προγράμματα, πλην progdvb αφού δεν έχω την pro έκδοση). Και στο dvbviewer δεν ξέρω αν θα πρέπει να ψάχνεις για τη skystar HD (στα διάφορα θέματα του forum, ή στα υποστηριζόμενα devices), ή την technotrend S2-3200, που είναι το ίδιο και το αυτό. Ασχέτως από αυτά, το θέμα είναι το πρόγραμμα να υποστηρίζει τα plugins. Και όλα αυτά τα προγράμματα τα υποστηρίζουν...

Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το gbox, ούτε το χρησιμοποιώ. Κατά πάσα πιθανότητα θα δουλεύει με το altdvb (κυκλοφορούν και κάποιες bundle εκδόσεις, με τα διάφορα plugins). Όμως για να δουλέψει σωστά με το altdvb κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το bda device module του Diodato*, με το δικό της μάλλον δεν δουλεύει τόσο καλά η κάρτα αυτή.

*Θα το βρεις εδώ...
http://dvbn.happysat.org/viewtopic.php?t=42590

Για για να παίξει με Progdvb, Alt dvb, κτλ. Πρέπει να επιλέξεις BDA Drivers.
Επίσης συμφωνώ απόλυτα με όσα σου λέει ο Sotos.
Και αν θες την γνώμη μου αγόρασε to dvbviewer την τελευταία έκδοση να ησυχάσεις .