Δίλημμα SONY VPL-HW15 η EPSON EH-TW3600 ?

b_bil2

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,507
Καλημερα και απο μενα ,αφου διαβασα στο Forum το thread με τους καινουργιους EPSON http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=65661

έχω μπει σε δίλημμα μιας και ήμουνα έτοιμος να αγοράσω το SONY VPL-HW15 διάβασα και σε άλλο θέμα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=64173 που κατι παρόμοιο με τον φίλο αυτόν ,ψαχνο και εγω δηλαδη καλό και φωτεινό
και κατέληξα οτι 2 θετικά έχει που ίσως υπερτερεί ο Epson απο τον Sony, στην περίπτωση μου έχω και εγώ μαξιμουμ 2,5 - 3,0 μέτρα απόσταση που λέτε οτι ο Epson δίνει περισσότερες ιντζες από τον Sony και τελευταία βλέπω οτι ο Epson έχει και frame interpolation !
θα ήθελα να μου πείτε ανεξάρτητα κόστους προβολέα γιατί να προτιμήσω τον έναν η τον άλλον ? παίζει μεγάλο ρόλο το frame interpolation και πραγματικά με λίγα λόγια θα μπορούσε να μου πει κάποιος τι ακριβός κάνει αυτό ?
ευχαριστώ

frame interpolation .... hmmm
για δοκιμασε εδω πρωτα...

www.google.com
www.wikipedia.com

καλο ειναι να κανεις μια γρηγορα ερευνα για πραγματα που μπορεις να βρεις κ μονος σου.
και για τα υπολοιπα εδω ειμαστε κ εμεις.

σε ποση αποσταση θα καθεσαι απο την οθονη προβολης?

Για κάποιους το frame interpolation είναι το A και το Ω, η λειτουργία που κάνει τη διαφορά, και για άλλους είναι ο σατανάς σε τσιπάκι.

Βασικά αυτό που κάνει είναι ότι εξομαλύνει την κίνηση κάνοντάς την πιο φυσική, (βλέπε "Natural Motion" στις Philips εδώ και μια δεκαετία (ακόμα και στις CRT)).

επειδή βλέπω οτι αργή να ρθει ο εEpson και το βιάζομαι λιγο γιατί αλλιώς τα χρήματα θα τα χαλάσω,ερωτώ ειναι καλύτερος ο sony η αξίζει να περιμένω τον Epson ? η μου προτείνεται κάποιον άλλον στα 2000 και κάτι ?

Αν σ ενδιαέρει ο κινηματογράφος, βάλε sony όπως έκανα κι εγώ. Αν θες εικόνα πιο δυναμική για παρουσιάσεις, δορυφορικά, games και τέτοια πήγαινε προς epson.
Όποτε θες το HT μου είναι ανοικτό για θέαση

σ ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά δεν είμαι απο αθηνα ,που φαντάζομαι οτι είσαι ,πέρα απο αυτό σεβαστή η γνώμη σου , έχεις τον συγκεκριμένο Sony προβολεα ? και τη οθόνη προτείνεις ?

απο οτι γνωριζω ο ενας ειναι Dlp δηλαδη ο optoma .. ειναι καλυτερη γενικα η τεχνολογια Dlp ?

και αν παω τελικα σε dlp τι γνωμη εχετε για τον Panasonic PT-AE4000E

μαλλον λαθος εκανα lcd ειναι , ακυρο λοιπον , μαλλον ειμαι αναμεσα σε optoma και sony ..

Αυτοί οι δύο μάλλον είναι στα ίδια, δεν έχω δει τον optoma,ί σως είναι και καλύτερος αλλά υπάρχει το θέμα rainbow effect το οποίο είναι μακρά κουβέντα και υποκειμενικό θέμα.
Τον sony τον έχω στις 110" se 120" οθόνη dalite 1.0 gain σε 4,2 μέτρα απόσταση, αλλά γενικά είναι ευέλικτος σε θέματα τοποθέτσης.

στα 3 μετρα που ειμαι εγω θα μου βγάλει 100 ιντζες ο sony ? απο την εμπειρία σου που έχεις θα ήθελα να μου πεις μιας και μπήκα στο site που λεει για απόστασης ..

Πριν αγοράσεις , Ρώτα πόσες ώρες λάμπα έχει ο καθένας και πόσο κάνει η αντικατάσταση της . ( προσοχή να είναι η μέτρηση στο ίδιο mode όχι η μία Eco και η άλλη Full )

Ελπίζω να βοήθησα ..... ( Κάτι μου λέει ότι ίσως είναι πιο εύκολη η απόφαση έτσι .)

Επίσης καλό είναινα τους δείς να παίζουν .... να δείς πόσο σε ικανοποιεί η εικόνα, η ένταση, το χρώμα, το μαύρο.

"Στα χαρτιά" σχεδόν όλοι οι προβολείς δηλώνουν χιλιάδες ώρες για τις λάμπες τους..

Στην πράξη αυτό δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό για όλα τα μηχανήματα. Φυσικά "σοβαρά" στοιχεία για την πτώση της εκάστοτε λάμπας δεν πρόκειται να βρει κανείς από τους κατασκευαστές, και σοβαρά στατιστικά δεν ξέρω αν έχει καθίσει κανείς να μαζέψει.. δεν είναι και εύκολο.

Οπότε πηγαίνουμε κυρίως βάσει "φήμης".

Μια και το εφερε η κουβεντα για τον Optoma HD82,ξερετε γιατι στο αμερικανικο site της optoma τον αναφερει ως ISF Certified? Ειναι τετοιος και το ευρωπαικο μοντελο?

μαλλον θα περιμενω τον επσον 3200 (ειναι και value for maney ) επειδη ειμαι καινουργιος στο θεμα βιντεοπροβολεα ,και αργοτερα θα παω σε κατι καλυτερο !