Δίλημμα...

tomeir

New member
10 February 2010
20
Ενώ λοιπόν είχα κατασταλάξει στην αγορά των PROAC STUDIO 140 MK2
για συνοδεία των AUDIOLAB 8000Q + 8000M προέκυψε φιλική χορηγεία ATC SCM 40 ελαφρώς μεταχειρισμένων σε καλή τιμή.
Σας παρακαλώ βοηθήστε με ως προς την επιλογή

για συνοδεία των AUDIOLAB 8000Q + 8000M προέκυψε φιλική χορηγεία ATC SCM 40 ελαφρώς μεταχειρισμένων σε καλή τιμή.

Δεν έχω ακούσει κανένα από τα δυο, αλλά στις εποχές που διανύουμε νομίζω ότι η "φιλική τιμή" πρέπει να παίξει το ρόλο της στην απόφασή σου...

Πάνω από όλα όμως τη ζυγαριά εσύ την έχεις.

Ακους το ένα, ακους το άλλο θέτεις και το budget και αποφασίζεις.

χαλαρά όμως, δε θέλει άγχος.

Αφου τα atc τα εχει φίλος σου.

Παρτα να τα ακούσεις.

Ειναι καταπληκτικό ηχείο αλλα είναι και ιδιαίτερο.

Παρά την φιλική σχέση υπάρχει μεγάλη χιλιομετρική απόσταση
οπότε είναι σχεδόν αδύνατη η ακρόαση.
Θα πρέπει η λύση στο δίλημμα να δοθεί χωρίς ... ακρόαση

Γιατι τα πουλαει ο φιλος σου τα ATC;
Αυτο δεν σε βαζει σε προβληματισμο;

λαμβανοντας υποψη το γεγονος πως ολοι οι κατοχοι ATC εχουν διαπιστωσει οτι απαιτειται πολυ καλη οδηγηση για να παιξουν τα ηχεια κοντα στις δυνατοτητες τους και συνυπολογιζοντας το ενδεχομενο να αγορασεις μτχ ηχεια που κοστιζουν ενα αξιοσεβαστο χωρις να τα δεις και να τα ακουσεις πραγμα που ειναι ρισκο, καλυτερα τα Proac καινουρια να σαι σιγουρος. Πολυ καλα ηχεια και μαζι με τα PMC πολυ αξιοπρεπεις εναλλακτικες των ATC σε αυτες τις κατηγοριες τιμης.

Αν και προτιμώ τα Proac σαν ήχο,εφόσον η τιμή που στα δίνει ο φίλος σου είναι πραγματικά χαμηλή κι ο χώρος σου δεν είναι μεγαλύτερος απο 25-30 τμ,θα σούλεγα να τα πάρεις.

Αν έτσι γλυτώνεις κανένα χιλιάρικο μην το σκέπτεσαι.

Η κατάσταση των ηχείων είναι σίγουρα εξαιρετική με πολύ λίγες
ώρες χρήσης.
Η πώληση γίνεται για κάποιους (γνωστούς σε εμένα) προσωπικούς του λόγους.

Εντάξει οι λόγοι δεν μας αφορούν...Για την τιμή λέω...

Πολλά είναι...Σίγουρα τα αγόρασε με παλιές τιμές...

Πόσο τα είχε πάρει;

Kοίτα Proac 140 II,ATC SCM40,FOCAL 826W LE είναι εξαιρετικά σε ήχο ηχεία και σε κοντινές τιμές.

Τα ATC είναι τα πιό "ιδιοσυγκρασιακά" ηχεία και δεδομένου των ενισχυτικών σου(μέτρια σε ισχύ γι' αυτά τα ηχεία),θα έλεγα να επιλέξεις καινούργια τα Proac ή τα Focal.Οποιο βρείς φθηνότερο...

Re: Απάντηση: Δίλημμα...

Kοίτα Proac 140 II,ATC SCM40,FOCAL 826W LE είναι εξαιρετικά σε ήχο ηχεία και σε κοντινές τιμές.

Τα ATC είναι τα πιό "ιδιοσυγκρασιακά" ηχεία και δεδομένου των ενισχυτικών σου(μέτρια σε ισχύ γι' αυτά τα ηχεία),θα έλεγα να επιλέξεις καινούργια τα Proac ή τα Focal.Οποιο βρείς φθηνότερο...
οντως με τα ενισχυτικα σου δεν <παιζει> με τα atc

Αν και την τιμή δεν την λες ακριβώς "φιλική" (λογικά δεν τα έχει πάρει και πολύ πάνω απο τα 2000 ) εγώ μάλλον θα έπαιρνα τα ATC με δεδομένο όμως οτι το συντομότερο δυνατό θα άλλαζα και ενισχυτικά!

Πες του να σου κατεβάσει την τιμή....

Τα Focal (γενικά) ποτέ δεν μου έκαναν κλικ, τα ProAc αντιθετα όσα εχω ακουσει μου άρεσαν...

Tα Proac θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω λίγο πιο γλυκόηχα και μαλακά από τα ATC. Είναι περισσότερο all around ηχεία. Είναι πιο άνετα με όλα τα ήδη μουσικής - πάντα σε σχέση με τα ATC. Tα δεύτερα είναι monitor. Είναι πεντακάθαρα και αυστηρά μαζί. Εγώ θα προτιμούσα τα Proac, αλλά μεγάλο ρόλο παίζουν και οι μουσικές σου προτιμήσεις. Αν για παράδειγμα είσαι φίλος της κλασικής μουσικής, θα ψήφιζα τα ATC. Από την άλλη, σίγουρα και τα δύο ταιριάζουν με τους Audiolab μιας και οι δύο φίρμες ηχείων ανήκουν στην 'βρετανική σχολή'.

Επειδή πάντως τους Audiolab τους αγόρασα κι εγώ το χειμώνα για ένα σύστημα που έστησα στο υπνοδωμάτιο, τολμώ να κάνω μία παρατήρηση. Μήπως τα εν λόγω ηχεία είναι too much για τους ενισχυτές? Και δεν εννοώ μόνο ως προς τα watt - τα ATC αποκλείεται να παίξουν ΣΩΣΤΑ με τους Audiolab. Εννοώ ότι η ποιότητα ήχου που έχουν είναι ένα με δύο σκαλιά παραπάνω από τους ενισχυτές. Σαφώς βέβαια μπορείς να κάνεις την κίνησή σου τώρα σε ηχεία και αργότερα να αναβαθμιστείς στον ενισχυτικό τομέα.