Δίλημμα...

Bosie

New member
18 February 2010
59
Αθήνα
Sugden ΝΑΙ, αλλά ποιόν?

A21SE ή Masterclass IA4? :slapface:

Εκτός από τις διαφορές στα specs έχετε κάτι άλλο υπόψη σας?

Δεν είχα ποτέ Sugden, απ' όσο γνωρίζω απο φίλους είναι αρκετά καλοί. Από τα χαρακτηριστικά που είδα σαφώς ο Masterclass IA4 θα ήταν ότι καλύτερο, custom μετασχηματιστής κτλ, νομίζω ότι απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν την ποιότητα της μεγάλης σειράς αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν το σετ προ τελικού δεν ξέρω όμως πια είναι η διαφορά στο κόστος και άν σε συμφέρει και σε σχέση με τα ηχεία και με το υπόλοιπο συστημά σου.
Από την ισχύ του υποθέτω ότι έχεις σχετικά ευαίσθητα ηχεία, θα σου δώσω μία διαφορετική εναλλακτική, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει και άν οικονομικά είναι κοντά στα SUGDEN αλλά και σαν παλιός Krellάκιας προτείνω KRELL S300i (2 x 180W (8ΩΜ) , 2 x 280W (4ΩΜ) <<Την ισχύ ουδείς εμίσησε !>>.

Δεν είχα ποτέ Sugden, απ' όσο γνωρίζω απο φίλους είναι αρκετά καλοί. Από τα χαρακτηριστικά που είδα σαφώς ο Masterclass IA4 θα ήταν ότι καλύτερο, custom μετασχηματιστής κτλ, νομίζω ότι απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν την ποιότητα της μεγάλης σειράς αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν το σετ προ τελικού δεν ξέρω όμως πια είναι η διαφορά στο κόστος και άν σε συμφέρει και σε σχέση με τα ηχεία και με το υπόλοιπο συστημά σου.
Από την ισχύ του υποθέτω ότι έχεις σχετικά ευαίσθητα ηχεία, θα σου δώσω μία διαφορετική εναλλακτική, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει και άν οικονομικά είναι κοντά στα SUGDEN αλλά και σαν παλιός Krellάκιας προτείνω KRELL S300i (2 x 180W (8ΩΜ) , 2 x 280W (4ΩΜ) <<Την ισχύ ουδείς εμίσησε !>>.

Ναι, στα χαρακτηριστικά του Μasterclass IA4 υπάρχουν αρκετά καλούδια που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη διαφορά των περίπου 1000 ευρώ που υπάρχει με τον Α21SE. Κάποια από αυτά είναι το on-board MM phono stage, η balanced είδοδος, και μερικά ακόμη σημαντικά, αλλά όχι τόσο "χτυπητά" καλούδια...

Προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω τα Proac Studio 110 (88dB) που μεσοπρόθεσμα θα αντικατασταθούν από κάποιο ανώτερο Proac (μάλλον το D2).
Τώρα για το υπόλοιπο σύστημα, υπάρχει το Rega P3 (RB 301) με Denon DL160, το CD της ίδιας σειράς της Sugden το PDT4, με VDH interconnect (Integration) και speaker (Inspiration).

Όσον αφορά στη πρότασή σου για τα αξιοσέβαστα Krell, νομίζω ότι με έχει κερδίσει (για την ώρα τουλάχιστον) ο Εγγλέζικος ήχος χωρίς να αποκλείω τίποτε στο μέλλον...:smile:

Ο 21SE είναι εξαιρετικός ενισχυτής.Ο Masterclass(έχω ακούσει αρκετά τα παλιώτερα),ήταν καλύτερα μηχανήματα στα σημεία(ανάλυση,εικόνα, μπάσσο),υπερέχοντας λίγο και σε ισχύ.

Πάνε πολύ με τα Proac.Τα D2 ή το πολύ-πολύ τα D18,είναι αυτά που ενδείκνυται για το χώρο σου(κάπου αλλού έχεις γράψει 20 τμ)..

Οτι και να πάρεις δεν θα μείνεις δυσαρεστημένος.Οτι παραπάνω δώσεις δεν θα πάει χαμένο.

Last edited:
Α...Οχι καλώδια VDH μ' αυτά τα μηχανήματα και τα Proac.Προτίμησε Analysis plus σε σχετικά προσιτά.

Re: Απάντηση: Δίλημμα...

Ο 21SE είναι εξαιρετικός ενισχυτής.Ο Masterclass(έχω ακούσει αρκετά τα παλιώτερα),ήταν καλύτερα μηχανήματα στα σημεία(ανάλυση,εικόνα, μπάσσο),υπερέχοντας λίγο και σε ισχύ.

Πάνε πολύ με τα Proac.Τα D2 ή το πολύ τα D18,είναι αυτά που ενδείκνυται για το χώρο σου(κάπου αλλού έχεις γράψει 20 τμ)..

Οτι και να πάρεις δεν θα μείνεις δυσαρεστημένος.Οτι παραπάνω δώσεις δεν θα πάει χαμένο.

Δε θα μπορούσα να θέλω καλύτερη απάντηση από τη δική σου!!! :grinning-smiley-043

Α...Οχι καλώδια VDH μ' αυτά τα μηχανήματα και τα Proac.Προτίμησε Analysis plus σε σχετικά προσιτά.

Υποθέτω ότι δεν αναφέρεσε μόνο σε καλώδια ηχείων αλλά και σε interconnects, ε? Υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμμένο που προτείνεις? ή και εναλλακτικό?

(Ευχαριστώ σου είπα?...:smileJap:)

ΥΓ. Για balanced σύνδεση του PDT4 με τον ΙΑ4, ποιά είναι η γνώμη σου?

Last edited:
Mα σου γράφω:τα Analysis plus.

Δεν έχω ακούσει συγκριτικά με ισορροπημένη σύνδεση.Δοκιμάζεις με φθηνά καλώδια πχ Belden κι αναλόγως κινείσαι...

Mα σου γράφω:τα Analysis plus.

Δεν έχω ακούσει συγκριτικά με ισορροπημένη σύνδεση.Δοκιμάζεις με φθηνά καλώδια πχ Belden κι αναλόγως κινείσαι...

Κατάλαβα...Μου προτείνεις δηλαδή, ή τα Analysis plus ή τα Analysis Plus...:D:D:D

Σε ευχαριστώ πολύ και ήδη έχω αρχίσει να διαβάζω reviews γι' αυτά... :adore:

Ο κύβος ερρίφθη...

Δόθηκε η παραγγελία για τον Masterclass!!! :award:

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια! :a0210:

Απάντηση: Re: Δίλημμα...

Ο κύβος ερρίφθη...

Δόθηκε η παραγγελία για τον Masterclass!!! :award:

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια! :a0210:

Καλοακουστος.
Μπορεσες να τον ακουσεις;

Re: Απάντηση: Re: Δίλημμα...

Καλοακουστος.
Μπορεσες να τον ακουσεις;

Ευχαριστώ, να'σαι καλά!

Αυτόν καθεαυτόν τον Masterclass δεν τον άκουσα, καθότι δεν υπήρχε demo στον Έλληνα αντιπρόσωπο. Όμως, βοήθησε στην απόφασή μου και το γεγονός ότι ακόμη και ο αντιπρόσωπος της Proac (ο οποίος εμπορεύεται τη Musical Fidelity, γνωστή αντίζηλο με τη Sugden στους ενισχυτές για τα Proac και όχι μόνο) μου επιβεβαίωσε αυτό που διαβάζω παντού, λέγοντας μου κατά λέξη: "Με τη Sugden δεν μπορεί να είσαι λάθος..."

Ε, δεν είναι και λίγο πράγμα να σου λέει ο "αντίπαλος" κάτι τέτοιο!!!:speechless-smiley-0 :grinning-smiley-043

Καλώς να τα παραλάβεις και να τα ευχαριστηθείς!

Περιμένουμε εντυπώσεις αφού στρώσουν.

Καλώς να τα παραλάβεις και να τα ευχαριστηθείς!

Περιμένουμε εντυπώσεις αφού στρώσουν.

Ευχαριστώ πολύ! :smileJap:

Τις εντυπώσεις μου ευχαρίστως να σας τις μεταφέρω, αλλά με δικά μου λόγια...:D

Αλήθεια, όταν λέμε "στρώσιμο" τι ακριβώς εννοούμε? (διάρκεια, τρόπος, περιβάλλον, κλπ) Διαφοροποιείται το "στρώσιμο" λόγω της τάξης Α του συγκεκριμένου ενισχυτή? :confused:

Μετά 100-150 ώρες παίξιμο και σε δυνατές εντάσεις(όχι στην αρχή),μας λές τι ακούς.

Μετά 100-150 ώρες παίξιμο και σε δυνατές εντάσεις(όχι στην αρχή),μας λές τι ακούς.

Όπως θα έχεις καταλάβει, είμαι νέος στο χώρο και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία σε "στρωσίματα", κλπ., εξού και οι "παιδικές" ερωτήσεις μου...:nounder:
Ο ενισχυτής που είχα μέχρι τώρα, είναι ένας NAD 312 του 1985 από δεύτερο χέρι, πρόσφατα ανακατασκευασμένος (με ποιοτικούς πυκνωτές, κλπ).

Για τον Sugden τι λές, να τον αφήσω "στην αρχή" μόνο στο POWER ΟΝ (με το volume κλειστό) για κάμποσες ώρες και κατόπιν να ανεβάζω σταδιακά την ένταση? Υπάρχει κίνδυνος να "στρωθεί" στραβά και να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ήχο του, όπως μπορεί να συμβεί στην απόδοση σε ένα καινούργιο μοτέρ αυτοκινήτου, για παράδειγμα?:huh2:

Καλυτερα κανε οτι σου λεει ο DIPIE!!
Kαι εγω τον δικο μου ετσι τον εστρωσα!Μετα απο 2 μηνες ηταν ετοιμος.(μπορουσα μονο 5 ωρες την ημερα)

Για τον Sugden τι λές, να τον αφήσω "στην αρχή" μόνο στο POWER ΟΝ (με το volume κλειστό) για κάμποσες ώρες και κατόπιν να ανεβάζω σταδιακά την ένταση?

Κατ´αρχάς καλορίζικο το μηχανάκι!
Πολύ καλή επιλογή !!

Να σου πω τώρα πως έχω στρώσει εγώ τους ενισχυτές που πέρασαν
κατά καιρούς από τα χέρια μου?
Τις ώρες που έλειπα ή που δεν έκανα σοβαρή ακρόαση, τους
δούλευα σε μια χαμηλή ένταση με το player στο repeat ή ένα
ραδιοφωνικό δέκτη να παίζει..
Κατά την ώρα όμως των ακροάσεων έπαιζαν σε όση ένταση ήθελα
να ακούω!..Για αυτό άλλωστε αγοράστηκαν, αυτή είναι η δουλειά του ενισχυτή!

Υπάρχει κίνδυνος να "στρωθεί" στραβά και να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ήχο του, όπως μπορεί να συμβεί στην απόδοση σε ένα καινούργιο μοτέρ αυτοκινήτου, για παράδειγμα?:huh2:

Καμμιά σχέση μεταξύ των δύο.
Μην αγχώνεσαι...Απόλαυσε τη μουσική σου όπως είπαμε και όλα θα πάνε καλά!

Καλυτερα κανε οτι σου λεει ο DIPIE!!
Kαι εγω τον δικο μου ετσι τον εστρωσα!Μετα απο 2 μηνες ηταν ετοιμος.(μπορουσα μονο 5 ωρες την ημερα)

Πώς το κατάλαβες ότι ήταν "έτοιμος" μετά από 2 μήνες? Αν άκουγες "μόνο 5 ώρες την ημέρα" αυτό σημαίνει ότι χρειάστηκες περί τις 300 ώρες και όχι 100-150 που ανέφερε ο φίλος DIPIE...:huh2: