Δίλλημα:Crystal Audio TX-T2-12 ή Teufel System 5 THX Select 2

vale2000

New member
26 May 2009
88
Παλλήνη
Μετα απο 6 περιπου χρονια συντροφιας με τα Elac Cinema 1 ESP II εφτασε η ωρα για μια ανανεωση του ηχητικου μου συστηματος και οι δυο βασικοι διεκδικητες της θεσης μεσα στο σαλονι μου ειναι οι δυο παραπανω.
Εχω μπερδευτει αρκετα ψαχνοντας και θα ηθελα αν υπαρχει καποιος να βοηθησει να ξεδιαλυνουμε το τοπιο.
Περιμενω γνωμες λοιπον απο τους ειδικους μας.
Να αναφερω οτι ο A/V που θα τα συνοδευσει ειναι ο γνωστος μας TX-NR807 και τα καλωδια που χρησιμοποιω ειναι Supra 2,5 mm.
Ευχαριστω πολυ ολους για τον χρονο που θα διαθεσουν.

Και καλύτερα να είναι τα Teufel θα διάλεγα Crystal Audio λόγω του after sales service και των 10 ετών εγγύησης. Δε νομίζω να μείνεις απογοητευμένος γενικά με αυτή την αγορά. Άσε που δεν τα έχει επιστρέψει και κανείς (τουλάχιστον από εδώ μέσα) στις 30 ημέρες που έχει το δικαίωμα.

Εγώ σου προτείνω να έρθεις στην παρουσίαση που θα κάνουμε και να ακούσεις τα Crystal Audio. Κάνεις συγκριση με τα elac σου και βλέπεις αν σε ικανοποιούν.

Re: Απάντηση: Δίλλημα:Crystal Audio TX-T2-12 ή Teufel System 5 THX Select 2

Τα Crystal Audio τα εχω ακουσει και ειναι , τουλαχιστον στο δικο μου αυτι , ανωτερα απο τα Elac μου.Τωρα για τα Teufel απο την αλλη μερια διαβαζω τα καλυτερα γι'αυτο και εχω μπερδευτει.

Re: Απάντηση: Δίλλημα:Crystal Audio TX-T2-12 ή Teufel System 5 THX Select 2

Τα Crystal Audio τα εχω ακουσει και ειναι , τουλαχιστον στο δικο μου αυτι , ανωτερα απο τα Elac μου.Τωρα για τα Teufel απο την αλλη μερια διαβαζω τα καλυτερα γι'αυτο και εχω μπερδευτει.

Γιατί δεν κανονίζεις και ακρόαση για τα Teufel?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δίλλημα:Crystal Audio TX-T2-12 ή Teufel System

Εχεις δίκιο. Τo ξέχασα ότι δεν υπάρχει αντιπρόσωπος εδώ... Μήπως τα πετύχει σε κανα Media Markt....??

Πως βρε να τα πετύχει. Αφού απαντάς μόνος σου πως δεν υπάρχει αντιπρόσωπος.

Όντως εδω δεν υπάρχουν πουθενά για ακρόαση , έλεγα μήπως καποιο άλλο μέλος του forum τα είχε και μου έδινε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη σύμφωνα με την εμπειρία του.Τώρα το να τα παραγγείλω , να τα ακουσω και αν δεν μου κανουν να τα στείλω πισω,μου φαίνεται λίγο μπελάς να πω την αλήθεια.

Κάνε μια προσπάθεια να ακούσεις και τα roister emphasis 25.Είναι πολύ καλά ηχεία για τα χρήματα τους.Εμένα προσωπικά με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο όπως και πολλούς άλλους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δίλλημα:Crystal Audio TX-T2-12 ή Teufel Sys

Σκεφτόμουν μήκπως και κάνει παραεισαγωγή....:damnyou:
Ρε παιδιά για να βοηθήσουμε πραγματικά το φίλο μας με το δίλημμά του υπάρχει κανείς με το εν λόγο συστηματάκι της Teufel - System 5 THX Select 2, γιατί το άλλο της Crystal Audio το έχει ακούσει?

Καλησπέρα vale2000!

Ρίξε μια ματιά και εδώ: http://www.trustedreviews.com/home-cinema/review/2010/07/09/Teufel-System-8-THX-Ultra-2/p3

Πρόκεται για το κατά πολύ ακριβότερο σύστημα της Teufel, το οποίο τελικά βαθμολογείται εξίσου με το TX-T2-12 (9 στα 10 δηλαδή). Όπως μπορείς όμως να δεις στο συμπέρασμα, ουσιαστικά αναφέρεται πως δεν δικαιολογεί τα τόσα περισσότερα χρήματα που κοστίζει.

Αντίστοιχα, θέλω να πιστεύω πως αν μη τι άλλο το System 5 είναι σαφώς πιο κάτω σε επιδόσεις και φυσικά, δεν σου δίνει full range ηχεία (ηχεία δαπέδου) για τα κύρια κανάλια που θα σου χρειαστούν και στις στερεοφωνικές σου ακροάσεις.

Δες και εδώ το αναλυτικό review: http://www.trustedreviews.com/home-cinema/review/2010/07/07/Crystal-Audio-TX-T2-12/p3

Φυσικά, στο τέλος όλων αυτών δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον φίλο mr.rebelo και θα σου πω και εγώ πως από αυτά που θα διαβάζεις να πιστεύεις τα μισά και τα άλλα μισά να είναι αυτά που θα σου πουν τα αυτιά σου. Το καλύτερο είναι να ακούσεις ένα TX-T2-12 και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

-bye-

Το TX-T2-12 είχα έρθει πριν λίγο καιρό στον χώρο σας και το άκουσα με δικά μου bluray και ομολογώ ότι μου άρεσαν πάρα πολύ και επίσης άκουσα μεγάλη διαφορά σε σχέση με το σύστημα που έχω τώρα.
Τελικά κλίνω προς αυτά με μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να αντικαταστήσω τα δίπολα με τα TX-B1 γιατί στον χώρο που είμαι τώρα δεν έχω τη δυνατότητα να τα εγκαταστήσω.
Έχω δει και αυτές τις βάσεις ,
http://www.vtr-electronics.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=39&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=472&category_id=83&vmcchk=1&Itemid=39
ξέρετε αν ταιριάζουν και αν όχι έχετε κάτι να μου προτείνετε;

Το TX-T2-12 είχα έρθει πριν λίγο καιρό στον χώρο σας και το άκουσα με δικά μου bluray και ομολογώ ότι μου άρεσαν πάρα πολύ και επίσης άκουσα μεγάλη διαφορά σε σχέση με το σύστημα που έχω τώρα.
Τελικά κλίνω προς αυτά με μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να αντικαταστήσω τα δίπολα με τα TX-B1 γιατί στον χώρο που είμαι τώρα δεν έχω τη δυνατότητα να τα εγκαταστήσω.
Έχω δει και αυτές τις βάσεις ,
http://www.vtr-electronics.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=39&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=472&category_id=83&vmcchk=1&Itemid=39
ξέρετε αν ταιριάζουν και αν όχι έχετε κάτι να μου προτείνετε;

Καλημέρα!

Όπως μπορείς να δεις και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του TX-B1, το πλάτος του δεν ξεπερνά τα 19,4εκ. και το βάθος του τα 23. Συνεπώς με τη βάση της Atacama δεν θα έχεις πρόβλημα. Το σημείο όπου "κάθεται" το ηχείο στη βάση, έχει πλάτος 14,5εκ. και βάθος 18εκ. Το ηχείο θα καθήσει κομψά επάνω της. :smile: