Δημιουργία Profiles στο Media Player Classic

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Μετά από προσπάθεια κάποιων εβδομάδων, αρκετή αναζήτηση και ψάξιμο στο παρών forum αλλά και σε fora του εξωτερικού, κατέληξα στην λύση mpc & ffdshow για αναπαραγωγή dvd video (standard definition mpeg 2) με άριστα (κατ’ εμέ) αποτελέσματα.

Με κάποια θεματάκια ακόμα προς επίλυση (color oversaturation – display calibration to match HTPC output) τα οποία μελετάω, το βασικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην διαφορετικότητα των ρυθμίσεων που αφορούν υλικό HD (mkv, 720p) τόσο σε επίπεδο refresh rate αλλά και ρυθμίσεων παραμέτρων στο ίδιο το front-end.

Διαβάζω πως υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας profiles στο media player ώστε να γίνεται εύκολα η μετάβαση από τις παραμέτρους για dvd σε άλλες για HD.

Θα εκτιμούσα τις συμβουλές και την εμπειρία σας…

Δεν το έχω δοκιμάσει (μπορεί σήμερα) αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έτσι γίνεται...

Use the option to store the settings into an .ini file. Create two copies of mpc and ini, each with specific settings.

Then just create two shortcuts on the desktop. One that points to the MPC that has been configured for DVDs. The other for the other files.

Στα Options->Player->Store settings to ini file.

Όταν κάνουμε save δημιουργεί το ini file εκεί που έχουμε και το mplayer.exe ή όπως αλλιώς είναι το όνομα του mpc. To αρχείο που φτιάχνεται έχει όνομα mplayer.ini

Κάνουμε Copy τον mpc σε άλλο αρχείο. Π.χ. mplayer2.exe. Πάμε πάλι στα options και κάνουμε το ίδιο. Έτσι τώρα δημιουργείται το mplayer2.ini

Από δω και μπρος ότι αλλαγές κάνουμε στο mplayer.exe είναι ανεξάρτητες του mplayer2.exe :ernaehrung004:

Όταν κάνουμε save δημιουργεί το ini file εκεί που έχουμε και το mplayer.exe ή όπως αλλιώς είναι το όνομα του mpc. To αρχείο που φτιάχνεται έχει όνομα mplayer.ini

Κάνουμε Copy τον mpc σε άλλο αρχείο. Π.χ. mplayer2.exe. Πάμε πάλι στα options και κάνουμε το ίδιο. Έτσι τώρα δημιουργείται το mplayer2.ini

Από δω και μπρος ότι αλλαγές κάνουμε στο mplayer.exe είναι ανεξάρτητες του mplayer2.exe :ernaehrung004:

αυτο τωρα γιατι το δινεις ετσι....:flipout:

Απάντηση: Re: Δημιουργία Profiles στο Media Player Classic

Δε σε αμφισβητώ...:grinning-smiley-043

Να έχουμε κάτι να συζητάμε βρε παιδί μου....

Το ιδιο πραγμα μπορεις να κανεις και με το ffdshow που χρησιμοποιεις. Αναλογα το υλικο η το πλειερ που χρησιμοποιεις να εχει αλλα σετ.

Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία Profiles στο Media Player Classic

Το ιδιο πραγμα μπορεις να κανεις και με το ffdshow που χρησιμοποιεις. Αναλογα το υλικο η το πλειερ που χρησιμοποιεις να εχει αλλα σετ.

Ενδιαφέρον... τι είναι προτιμότερο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία Profiles στο Media Player Classic

Αναλόγως αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς τον ffdshow standard.... Γιατί για x264 πιο ελαφρύς είναι ο coreavc.

Nektar αυτή ήταν η βασική σκέψη...

Να φτιάξω δηλαδή ένα profile για dvd (ffdshow) και ένα δεύτερο για mkv (coreavc). Μένω λοιπόν στη δική σου πρόταση?

Στο δεύτερο setting (mkv) ποιον audio decoder θα πρότεινες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία Profiles στο Media Player Classic

Αυτο που ανεφερα εχει να κανει με το αν αποφασισεις να χρησιμοποιησεις το ffdshow και για dvd και για mkv ας πουμε/ Εκει θα χρειαστεις διαφορετικα σετ για την αναπαραγωγη των δυο φορμα ;)

off-topic: το δικό μου ερώτημα στα παραπάνω είναι "γιατί κάποιος να βλέπει dvd σήμερα, αφού υπάρχουν όλα σε HD"?
Η μόνη ταινία που έχω δει σε dvd τον τελευταίο χρόνο είναι το el greco και αυτό μόνο επειδή δεν υπάρχει BD έκδοση.

Κυρίως γιατί έχει αρκετούς τίτλους στην κατοχή του στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση...έχω άπειρες συναυλίες για παράδειγμα, που δεν κυκλοφορούν σε HD...(δυστυχώς...)

Re: Απάντηση: Δημιουργία Profiles στο Media Player Classic

Respect man!

Σ' ευχαριστώ πολύ, δουλεύει άψογα!!!

:BDGBGDB55: