Δημοσιογράφοι θύματα βίας

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,106
Εκεί ψηλά.....
Δεν εχουμε - ακομα- πολλα περιστατικά αλλα μαλλον αυτα παρουσιαζουν σιγα σιγα αυξητικες τασεις.



Δύο φωτορεπόρτερ δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους στα Εξάρχεια οι οποίοι τους αφαίρεσαν και φωτογραφική μηχανή.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης. Τρεις άγνωστοι κινήθηκαν και επιτέθηκαν εναντίον δύο φωτορεπόρτερ ενώ αποπειράθηκαν να τους κλέψουν και τις φωτογραφικές μηχανές, αφού πρώτα τους χτύπησαν.
Ο άνδρας ρεπόρτερ κατόρθωσε να ξεφύγει από τον κλοιό των τριών και να γλυτώσει και την κάμερά του, αλλά η γυναίκα τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μηχανή της.
Η φωτορεπόρτερ έχει υποστεί σοκ είναι όμως καλά στην υγεία της παρά τα χτυπήματα που δέχτηκε.


Δημοσιογράφος θύμα προπηλακισμού


Επίθεση από μέλη του σωματείου Δικυκλιστών, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου, δέχτηκε χθες το μεσημέρι ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης. Μέλη του σωματείου είχαν αποκλείσει την είσοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση υπαλλήλου κούριερ του εκδοτικού συγκροτήματος και εμπόδισαν την είσοδο του κ. Κανέλλη στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου και εργάζεται. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δημοσιογράφος δέχτηκε μάλιστα χτυπήματα από τους συγκεντρωμένους και λόγω της έντασης έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε τελικά στο εσωτερικό του κτιρίου υποβασταζόμενος από συνάδελφό του. Παρούσα στο συμβάν ήταν συνδικαλίστρια, υπάλληλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Για το περιστατικό δεν υπεβλήθη μήνυση.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο κ. Κανέλλης ανάρτησε κείμενο, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ηταν ένας εφιάλτης. Κατέρρευσα. Αλλά κατάλαβα ότι δεν έχω δυνάμεις να υπερασπιστώ ούτε το αυτονόητο. Και επίσης ένιωσα ότι η βία και η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων και η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης είναι ίδια, είτε γίνεται από χρυσαυγίτες είτε από αριστεριστές είτε από κεντρώους είτε από αναρχικούς. Η κοινωνία μας θα πληρώσει μεγάλο και ακριβό τίμημα στη βία».
 
Εικόνες σοκ από την επίθεση των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων


Θύελλα αντιδράσεων και ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων της Τετάρτης. Επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Έρευνα διέταξε η ΓΑΔΑ


ΜΑΤ εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών. ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων, εναντίον νεαρών, τελικά και εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Αστυνομικοί, επιτέθηκαν την Τετάρτη κατά των εκπροσώπων του Τύπου.
Χρησιμοποιώντας γκλομπ αλλά και... μπουνιές έσπρωξαν αλλά και χτύπησαν φωτορεπόρτερ, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

Πράγματι, άφωνοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι βλέποντας αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους επιτίθενται και να τους σπρώχνουν βίαια ενώ οι ίδιοι επιδείκνυαν τις επαγγελματικές ταυτότητες και τους έλεγαν πως είναι δημοσιογράφοι.

Όλα αυτά μπροστά από την κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας, την πλατεία Συντάγματος.
Σαν να μην έφτανε αυτό, άνδρας των ΜΑΤ πάντα χτύπησε με μπουνιά γυναίκα φωτορεπόρτερ η οποία εκείνη την ώρα απλώς έκανε τη δουλειά της.
Εξετάζει τις καταγγελίες η ΓΑΔΑ
Όπως γίνεται γνωστό, η φωτορεπόρτερ της Ευρωκίνησης είναι καλά στην υγεία της ενώ από τη ΓΑΔΑ εξεδόθη η ακόλουθη , ανακοίνωση:
Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων, σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Καλύπτεται το θέμα με μια ανακοίνωση;
Φυσικά και όχι, ωστόσο θα ήταν μία προς τη σωστή κατεύθυνση κίνηση της ηγεσίας της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Εάν δεν είχε προηγηθεί η απίστευτης λογικής εξήγηση του εκπροσώπου της Αστυνομίας, Θ. Κοκαλάκη, μερικές ημέρες πριν, σχετικά με τη βία εις βάρος των δημοσιογράφων.
Είχε πει ο κ. Κοκκαλάκης:
"Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης".
Εν ολίγοις, ο κάθε αστυνομικός μπορεί να δικαιολογηθεί έστω εν μέρει όταν θυμηθεί κάτι άδικο που είχαν γράψει δημοσιογράφοι για τον ίδιον ή για κάποιον άλλον συνάδελφό του.
Η επίθεση κατά των δημοσιογράφων
Το πρώτο περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας και Όθωνος.
Άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν διαδηλωτή ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος.
Στη συνέχεια όμως, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι κι ενώ επιχειρούσαν να καταγράψουν το περιστατικό, βρήκαν απέναντι τους τους αστυνομικούς οι οποίοι γύρισαν προς το μέρος τους και πότε με ασπίδες και πότε με γκλομπ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν.

Το αποτέλεσμα ήταν μία φωτορεπόρτερ που εργάζεται σε ξένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να χάσει ένα δόντι.
Λίγο αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε. Αστυνομικοί των ΜΑΤ ξεκίνησαν πάλι να απομακρύνουν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.
Τότε εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους. Φαίνεται πως αυτό έκανε έξαλλο έναν αστυνομικό ο οποίος χειροδίκησε εναντίον γυναίκας φωτορεπόρτερ, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Όλο αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της αλλά και οι δημοσιογράφοι έδειχναν συνεχώς τις επαγγελματικές ταυτότητες τους.
Η μαρτυρία της φωτορεπόρτερ
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, η Ελληνίδα φωτογράφος εξήγησε πως έγινε το περιστατικό.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, άκουσε τον επικεφαλής των ΜΑΤ να λέει "απομακρύνουμε τους δημοσιογράφους". Λίγα δευτερόλεπτα μετά ξεκίνησε η προσπάθεια απομάκρυνσης τους με χτυπήματα από ασπίδες.
Όταν η φωτορεπόρτερ διαμαρτυρήθηκε για τα σπρωξίματα με τις ασπίδες, ένας συγκεκριμένος άνδρας των ΜΑΤ άρχισε να τη βρίζει χυδαία.
Του ζήτησε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της, να βγάλει τη μάσκα και να του δώσει τα στοιχεία του και τότε εκείνος τη χτύπησε.
Να σημειωθεί πως γενικότερα στην πορεία τα επεισόδια ήταν περιορισμένης έκτασης.

*Οι πρώτες δύο φωτογραφίες είναι του φωτορεπόρτερ του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη
*Φωτογραφίες από τη Eurokinissi

syntagma.jpg

syntagma2.jpg

astynomia.jpg



http://news247.gr/eidiseis/resital_vias_apo_ta_mat_kata_dhmosiografwn.1398757.html
 
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ καταγγέλλει επιθέσεις ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την αναίτια, αντιδημοκρατική και βάναυση επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, φωτογράφων, ηχοληπτών και άλλων τεχνικών, στα θλιβερά και απαράδεκτα επεισόδια της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Η απρόκλητη και εγκληματική επίθεση κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυγερόπουλου της ΝΕΤ και Δημήτρη Τρίμη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α., λογίζεται από την Π.Ο.Ε.ΣΥ. ως επίθεση εναντίον όλων των δημοσιογράφων.

Η κακοποίηση τους στόχευσε εναντίον όλων των εργαζόμενων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Και η προμελετημένη εκτόξευση χημικών εναντίον τους, όπως και εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, με επικίνδυνες ασφυξιογόνες ουσίες, μεγεθύνει τις κυβερνητικές ευθύνες για την παρεμπόδιση των πολιτών στην άσκηση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων τους για ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση, για ελεύθερη ενημέρωση.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην υπεκφεύγει με ρητορικές κατασκευές ξεπερασμένων μαύρων εποχών. Αξιώνει την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, όποιο πόστο και αν κατέχουν, και απαιτεί την άμεση απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων και ασφυξιογόνων ουσιών κατά διερχομένων ή διαδηλωτών πολιτών.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., στην επόμενη συνεδρίασή της, θα εξετάσει τις νομικές διαδικασίες για την υποβολή μηνύσεων κατά συγκεκριμένων ή και άγνωστων οργάνων της αστυνομίας, για την κακοποίηση των πολιτών και την μετατροπή της Αθήνας και άλλων πόλεων σε «ανοιχτά Νταχάου» με ανεξέλεγκτο χημικό πόλεμο.

Τέλος, η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα απευθυνθεί στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ζητώντας την έκφραση της αλληλεγγύης τους, στους κακοποιημένους και στοχευμένους από τις διωκτικές αρχές Έλληνες εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα.
 
Εκπρόσωπος τύπου ΕΛΑΣ Κοκκαλάκης.

«Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης”..........


newego_LARGE_t_1101_49755548.JPG


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για τις δηλώσεις του κ. Κοκαλάκη, επισήμου εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες έγιναν στα πλαίσια έρευνας, που διεξήγαγε ο οργανισμός «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά του συναδέλφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του στη διάρκεια των γεγονότων της 15 ης Ιουνίου στο Σύνταγμα.

http://freeapog.blogspot.gr/2011/09/blog-post_30.html
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Δημοσιογράφοι θύματα βίας

Εκπρόσωπος τύπου ΕΛΑΣ Κοκκαλάκης.

«Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης”..........


Ε, έχει ένα δίκιο...
Ειδικά αν αναγνωρίζει το ανάλογο δικαίωμα του πολίτη να τσακίζει στο ξύλο όποιον αστυνομικό βρει επειδή του θυμίζει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από κάποιο, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αστυνομικό... :Banane0:
 
Και επειδη του θυμιζει οτι ετυχε αδικης μεταχειρισης δικαιολογειται να του ανοιξει το κεφαλι για να ξεθυμανει το παιντι....αυτα ειναι .....
 
:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

ξέχασες την επίθεση στον Μπόγδανο....

αντικειμενικά πάντα...

επιλεκτικές ευαισθησίες λέμε.....
 
Τα ψέμματα του φασίστα Κανέλλη,γνωστού τσιρακιού της εργοδοσίας και καθεστωτικού πολυθεσίτη και τών γραπτών που στάζουν αίμα διαψεύστηκαν και απο την ΕΣΗΕΑ ..Εγινε ρόμπα ο Κανέλλης...:ADFADF1::ADFADF1::Banane0::Banane0:


http://etovima.blogspot.gr/2012/12/7122012.html


Επίσης ο εργαζόμενος Παναγιώτης Βενέτας απολυμενος έστειλε επιστολή..


Είμαι ο απολυμένος Παναγιώτης Βενέτας

1).Ο Ηλίας Κανέλης λέει ψέματα οτι είναι αλληλέγγυος σε εμένα!!!
2).Σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στον ΔΟΛ πάντα προσπαθούσε να δημιουργήσει πρόβλημα βρίζοντας τραμπουκίζοντας και απειλώντας!!!
3).Σήμερα έκανε ακριβώς το ίδιο!!!Το σωματείο μου για συμβολικούς λόγους και μόνο έκλεισε(πιαστήκαμε αλυσίδες που λέμε) την κεντρική είσοδο του ΔΟΛ Μιχαλακοπούλου-80 ενώ ενημερώναμε για το μικρό αυτό διάστημα της μιας ώρας που συμβολικά όπως προείπα τους εργαζόμενους οτι μπορούν να εισέλθουν στο κτήριο απο την διπλανή πόρτα στην γωνία επι της οδού Παπαδιαμαντοπούλου η οποία απέχει μόλις 20? ή 30 μέτρα το πολύ!!! Ο κύριος κανέλης έβριζε και έσπρωχνε τα μέλη του σωματείου και αλληλέγγυους και απειλούσε!!! Στη είσοδο του ΔΟΛ υπήρχε αστυνομική δύναμη με την οποία δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα καθόλη την διάρκεια της παρέμβασης!!! Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης(τον οποίο μπορούμε ανα πάσα στιγμή να καλέσουμε ως μάρτυρα για το συμβάν, άν τελικά προβούν σε μηνύσεις μέλη του σωματείου και μέλη της εργασιακής επιτροπής ΔΟΛ αλλά και αλληλέγγυοι) όταν είδε τον κύριο κανέλη να βρίζει να σπρώχνει να απειλεί και να τραμπουκίζει τον κόσμο ,βγήκε έξω και είπε με αυστηρό ύφος στον κύριο κανέλη οτι θα έπρεπε να ντρέπεται και οτι να σταματήσει τις βιαιοπραγίες!!! Επαναλαμβάνω οτι δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους και την αστυνομική δύναμη!!!
4).Όσοι τον γνωρίζουν τον κύριο κανέλη μπορούν να καταλάβουν!!!Όσοι δεν τον γνωρίζουν καλό θα ήταν να μην πιστεύουν τόσο εύκολα ό,τι ακούνε και να ρωτάνε πριν βγάλουν ατυχή λανθασμένα και προσβλητικά συμπεράσματα για τα σωματεία εργαζόμενους και άνεργους που ήταν εκεί!!!
5).Τώρα λοιπόν είστε όλοι όσοι βιαστήκατε να καταδικάσετε τα θύματα ως θύτες ενήμεροι για το τι συνέβη εκεί!!! Είμαι καλόπιστος και θα υποθέσω οτι δεν γνωρίζετε τον κύριο κανέλη και το ποιόν του!!! Ρωτήστε και θα μάθετε!!! Βενέτας Παναγιώτης.
ΥΓ-1.Τα σωματεία και οι δράσεις τους δεν είναι παράνομα όπως θα ήθελε ο κύριος κανέλης και οι όμοιοί του να είναι!!!
ΥΓ-2.Περιμένω απο όλους και όλες που πήρατε θέση υπέρ του κυρίου κανέλη(ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕ ΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ)αφού το ψάξετε το ζήτημα και σίγουρα θα διαπιστώσετε οτι είναι όπως τα λέω, να ζητήσετε συγνώμη και να καταδικάσετε τον τραμπούκο κύριο κανέλη εδώ στο ίδιο μέρος που πήρατε θέση υπέρ του!!!
6).Είναι εντυπωσιακό πάντως το πόσο εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε κύριος κανέλης να παραπληροφορήσει και να βρει κοινό το οποίο ως καλά εκπαιδευμένος δημαγωγός και ψεύτης το οποίο θα τον υποστηρίξει!!!
7).ΝΡΟΠΗΣΑΣ κυριε κανελη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΤΕ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.....................................................................................................................................................................................



Ο ξεφτιλισμένος παπαγάλος του ΔΟΛ τώρα ψάχνει τρύπα να κρυφτεί.
 
Και ο Μπογδανος θυμα βιας απο ζωα επεσε και η Κανελλη (σαν δημοσιογραφο την υπολογιζω παντα...και οχι βουλευτη ) θυμα βιας απο ΖΩΟ επεσε οντως....Ισως και να μην ειναι τοσο μικρη η λιστα τελικα.
 
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης. Τρεις άγνωστοι κινήθηκαν και επιτέθηκαν εναντίον δύο φωτορεπόρτερ ενώ αποπειράθηκαν να τους κλέψουν και τις φωτογραφικές μηχανές, αφού πρώτα τους χτύπησαν.
Ο άνδρας ρεπόρτερ κατόρθωσε να ξεφύγει από τον κλοιό των τριών και να γλυτώσει και την κάμερά του, αλλά η γυναίκα τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μηχανή της.

Για κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου μου ακούγονται προσωπικώς... δεδομένου ότι μιλάμε για επαγγελματικό εξοπλισμό χαλαρά στο 5χίλιαρο.
 
Ετσι Ειναι send!

Ο ένας που χτύπησαν και του πήραν τη μηχανή ειναι ο γιος ενός αρκετά γνωστού χρήστη του twitter. Ο άνθρωπος έγραψε στο twitter ακριβώς αυτο, ότι εχει ξανασυμβεί και ειναι συμμορία....

Στο κενό και το δεύτερο άρθρο που άνοιξε το νήμα.... Και τα δυο σήκωναν πολυ κουβέντα... Για τη βία απο τη μια πλευρά βεβαίως βεβαίως... Εξαρχεια και έτσι, τραμπουκισμος ανθρώπου που ήθελε να παει στη δουλεια του...

Τυχαία βεβαίως βεβαίως...

Shit happens