Δημοσκόπηση ( Galop ) / Χώροι ακροάσεων, θέασης

apextos

Established Member
6 February 2008
221
Με αφορμή το "ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ" του Κ. Νανόπουλου σκεφτόμουν.

Αρκετοί οπαδοί του AV αλλάζουν ενισχυτές, plasmata, ηχεία, προβολείς, να πάμε σε νέα φορμά, DD, DTS, DD+, DTS Super Duper extra, άνχος, ψάξιμο, τρέξιμο και πάει λέγοντας.

Αλλαξε κάποιος από εσάς τον ΧΩΡΟ ακρόασης/προβολής σε διαστάσεις ? ή υπολόγισε της σωστές διαστάσεις πριν κατασκευάσει τον χώρο του ?

Γιατί πιστεύω, χωρίς να είμαι φανατικός του σπόρ, ότι το να δώσει κάποιος μερικές χιλιάδες ευρώ και να μήν έχει το σωστό αποτέλεσμα επειδή ο χώρος είναι λάθος .... δεν πάει.

Αντε μπάς και βάλω σε κανένα μανιακό το μικρόβιο να αρχίσει να μετρά με χιλιοστά το δωματιο χιχιχιχ :violent-smiley-030:

Ηχητική συμπεριφορά δωματίων : //www.silcom.com/~aludwig/Room_acoustics.html

Υπολογισμοί : http://www.mcsquared.com/modecalc.htm

Και ενα καλό άρθο πάνω σ' αυτά http://www.spandis.gr/docs/room_acoustics.html

Η μεγαλύτερη πληγή στα περισσότερα Home Cinema είναι ο χώρος, και φυσικά το κομμάτι αυτό με τους περισσότερους συμβιβασμούς απο εμάς....δυστυχώς!!!
Ευτυχώς πλέον είμαι απο τους τυχερούς, που μπορώ να αφιερώσω χώρο αποκλειστικά γιά θέαση, αλά και πάλι τις υποχωρήσεις μου θα τις κάνω, αφού δεν έφτειαξα απο την αρχή γιά αυτο τον λόγο τον συγκεκριμένο χώρο.
Πολύ καλές οι προτινόμενες παραπομπές.

Last edited:
κάποτε κάναμε λόγο για Play Room :drummer:
προκειμένου να κάνουμε λόγο για RePlay Room :FSGSFGS4:

μάλλον θα πρέπει να σκεφτόμαστε την ιδέα των Play Houses :BDGBGDB55:

btw, πολύ καλά τα άρθρα.

Δυστυχως τα περισσοτερα συστηματα παιζουν σε κοινοχρηστους χωρους (σαλονια κλπ...) ετσι ειναι πολυ δυσκολο να επεμβεις. Και ειναι οντως πολυ τυχεροι οσοι εχουν ειδικους χωρους για ακροασεις/θεασεις.

Ισως το μονο καλο για ολους τους υπολοιπους ειναι ο χειμωνας (διπλες η χοντρες κουρτινες, χαλια) και αυτο το λεω γιατι το καλοκαιρι απλα δεν μπορω ν' ακουσω μουσικη στο σαλονι μου... ενω το χειμωνα ως δια μαγειας ολα αλλαζουν.:chinscratch: