Διόρθωση φωτογραφίας

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,476
Ανοίγω αυτό το σημαντικό για εμένα θέμα , διότι η φωτογραφία που βλέπετε είναι η μία από τις , μόνο δύο δυστυχώς που έχω μέχρι την ηλικία των 4 χρονών και είναι μάλλον από κάποιο βιβλιάριο .
Αν κάποιος μπορεί να την καθαρίσει - διορθώσει θα του είμαι πραγματικά ευγνώμων .

fotokid3.jpg

Αν υπάρχει διαφορά σε http: http://i558.photobucket.com/albums/ss26/kosmous/Home/fotokid3.jpg

αν εχεις υπομονη λιγο να περιμενεις κανα 2 μερουλες να χαλαρωσω κ δε βρεθει κανενας αλλος να στην κανει , σε κανω νεο και 2 χρονων αμα λαχει...

Aνετα γίνεσαι "καινούργιος" . Λίγο χρόνο μόνο να βρούν οι ειδικοί . Θα την διορθώσω και εγώ το βράδυ αν το θυμηθώ.
Αν θέλεις γίνεσαι και έγχρωμος :)

Last edited:
Παιδιά με την άνεσή σας και δυο μήνες να κάνετε δεν με πειράζει ειλικρινά .
Θα ψάξω εν τω μεταξύ και την δεύτερη (κάπου είναι κρυμμένη σαν θησαυρός) όπου είμαι μωρό με τους γονείς μου και θα σας την ανεβάσω .

Το αριστερό αυτί πού ....εχει πάει?

Θελω να πώ φαίνεται να λείπει από τη μέση και κατω, εκτός αν είναι ετσι εκ κατασκευής...

Την πείραξες πριν την ανεβάσεις?

Συγνωμη, για να μην παρεξηγηθω, δεν εννοώ να είναι κομένο, εννοώ να φαίνεται ετσι λογω του ότι ενδεχομένως "πάει" προς τα πίσω

Η προσπάθειά μου.

Σιγουρα οι επαγγελματίες θα κάνουν καλύτερη δουλεια

Attachments

• fotokid3a.jpg
    fotokid3a.jpg
    107 KB · Views: 126
Re: Απάντηση: Διόρθωση φωτογραφίας

Καθόλου άσχημα . Από εδώ και πέρα θέλει πολύ χρόνο και λεπτομέρεια .

Ευχαριστω...

Αυτός ο χρόνος....

Απάντηση: Re: Διόρθωση φωτογραφίας

Το αριστερό αυτί πού ....εχει πάει?

Είναι ίδιο με το δεξί , αλλά λόγω της στάσης δεν φαίνεται σωστά .

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου .

Λοιπόν η δεύτερη , όπου με ενδιαφέρει να διορθωθεί όσο γίνεται η κάθετη άσπρη γραμμή .

b9283f27.jpg

τη δουλευω...

Ζορι...

Δεν ξερω αν δημιουργώ ή καταστρεφω

ΠΑρε ενα δειγμα απο διαφορες φάσεις...

Εχει πολλά γραμματα η Αλφαβήτα, είμαι στο d...

Attachments

• b9283f27a.jpg
    b9283f27a.jpg
    51.6 KB · Views: 37
  • b9283f27b.jpg
    b9283f27b.jpg
    51.4 KB · Views: 25
  • b9283f27c.jpg
    b9283f27c.jpg
    50.4 KB · Views: 31
  • b9283f27d.jpg
    b9283f27d.jpg
    50.3 KB · Views: 83

τη δουλευω...

Ζορι...

Δεν ξερω αν δημιουργώ ή καταστρεφω

ΠΑρε ενα δειγμα απο διαφορες φάσεις...

Εχει πολλά γραμματα η Αλφαβήτα, είμαι στο d...

Είμαι σίγουρος πλέον πως θα τα καταφέρεις καλά , keep working

Αυτη κι απο εμένα...

Σε ευχαριστώ , εντελώς διαφορετική επεξεργασία από την προηγούμενη , τις κρατώ και τις δυο .

Kosmous, είμαι ο Πέτρος που αγόρασα την φωτογραφική τσάντα σου. Έχεις σκαναρισμένη την εικόνα (πορτραίτο σου) σε μεγαλύτερο μέγεθος; Αν ναι, ανέβασέ τη κάπου και στείλε μου το λινκ. Εκτός από το retouch, ξέρω και μια μέθοδο να εξαφανίσω το επαναλαμβανόμενο pattern κουκίδων. Αν όλα πάνε καλά θα πω και τη διαδικασία.
Μπορώ να δοκιμάσω και με τη φωτό που σου έφτιαξε ο healler στο #8.

Last edited:
Πέτρο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον , η φωτό στο πρώτο ποστ είναι όπως την σκανάρισα . Θα δοκιμάσω ξανά αύριο στο μαγαζί που έχω σκάνερ μήπως και βγει μεγαλύτερη .

Όντως του gzanias έχει αρκετό θόρυβο , αν δεν είχε ξεφύγει από τον healler στο ποστ #8 το μαυράκι δεξιά της μύτης θα έλεγα είναι η καλύτερη (σαν πιο κοντά στην κανονική) και η δική σου Νίκο είναι πολύ ωραία , μου φαίνεται κάτι σαν από ζωγραφιά να έχει .

Πέτρο ξανασκανάρισα την γνήσια αλλά το αποτέλεσμα είναι σαν του πρώτου ποστ . Εδώ θα βρεις μια με grayscale και μια color

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά .

Ανοίγω αυτό το σημαντικό για εμένα θέμα , διότι η φωτογραφία που βλέπετε είναι η μία από τις , μόνο δύο δυστυχώς που έχω μέχρι την ηλικία των 4 χρονών και είναι μάλλον από κάποιο βιβλιάριο .
Αν κάποιος μπορεί να την καθαρίσει - διορθώσει θα του είμαι πραγματικά ευγνώμων .

fotokid3.jpg

Αν υπάρχει διαφορά σε http: http://i558.photobucket.com/albums/ss26/kosmous/Home/fotokid3.jpg

Οταν έχουμε αυτα τα μπιμπίκια που βγαίνουν στο σκαναρισμα, το σωστό είναι πρίν απο οποιαδήποτε επεξεργασία να τα εξαφανίσουμε (σχεδόν).

Υπάρχει ένα εργαλείο για τέτοιες δουλειές (περιοδικός θόρυβος). Την μετατροπή στο πεδίο της συχνότητας με FastFourierTransfomation (FFT) οπότε ο περιοδικός θόρυβος εμφανίζεται σαν στίγματα σε κάποιες (λιγες) θέσεις, σβήσιμο των στιγμάτων με BrushTool, και μετά επαναφορά στην πρότερη κατάσταση με IFFT.

Για περισσότερα ... http://www.dpgr.gr/index.php?page=FourierPS

H διαδικασία που ακολούθησα είναι
- μετατροπή σε RGB απο BW διότι τα FFT/IFFT δεν δουλεύουν σε BW,
- sharpen (για να φαίνονται καλύτερα τα στίγματα),
- FFT,
- brush διαμ. 21, hard 13 (δεν το έψαξα έτσι ήταν ρυθμισμένο απο πρίν,
- IFFT
- despecle για βελτίωση του εναπομείνοντος θορύβου.

Στις φωτο τα 4 τελευταία βήματα.

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
.

Εχω εγκαταστήσει τα προσθετα FFT/IFFT και μάλιστα είναι αρκετά παλιές εκδόσεις. Θα ψάξω για κάτι πιό σύγχρονο για να δώσω λινκ αλλιώς είναι αυτα που δίνει το αρθρο στο DPGR.

Attachments

• fotokid3-fft0.jpg
    fotokid3-fft0.jpg
    136.8 KB · Views: 78
  • fotokid3-fft14.jpg
    fotokid3-fft14.jpg
    136.8 KB · Views: 82
  • fotokid3-fft14-IFFT.jpg
    fotokid3-fft14-IFFT.jpg
    160.4 KB · Views: 80
  • fotokid3-fft.jpg
    fotokid3-fft.jpg