Διπλασιασμος ταχυτητας στο Internet;

ΠΑΝΟΣ ΚΤΕΝΙΔΗΣ

Established Member
8 July 2006
292
Κατ' αρχην ζητω συγγνωμη αν το θεμα δεν στη σωστη κατηγορια αλλα κυριως αν ειναι εντελως ανοητο σαν ιδεα?

Δεν ειμαι κανα τζιμανι στους υπολογιστες αλλα μου εχει μπει η ιδεα και θα σκασω αν δεν ρωτησω.

Ας υποθεσουμε οτι εχω στο σπιτι μου (μπορει να ειναι και δυο διαμερισματα διπλα διπλα στην ιδια πολυκατοικια οπως ειναι η περιπτωση μου) δυο διαφορετικες τηλεφωνικες γραμμες.

Για καθε μια απο αυτες αγοραζω μια adsl συνδεση (απο το ιδιο παροχο) οπου η καθεμια απο αυτες μου παρεχει πχ 10 mb/s download και 1 mb/s upload.

Διαφορετικα σπιτια, διαφορετικες γραμμες, διαφορετικοι λογαριασμοι που λειτουργουν ανεξαρτητα μεχρι στιγμης.

Η αποσταση του ενος router απ' τον αλλο δεν ειναι πανω απο 2-3 μετρα, απλα παρεμβαλλεται τοιχος.

Μπορω να συνδεσω τη μια μεσω ethernet και την αλλη ασυρματα στο ιδιο pc ;

Αν ναι, υπαρχει προγραμμα η εξαρτημα που μπορει να συνδιασει και τις δυο ωστε να εχω διπλασιες ταχυτητες τοσο στο ανεβασμα οσο και στο κατεβασμα (20 mb/s download και 2 mb/s upload) ;

Το πιο πιθανο ειναι πως οχι αλλα θελω να τ' ακουσω κι απο αλλους πιο ειδικους απο εμενα.

Ευχαριστω.

νομίζω υπάρχουν router που μπορούν να συνδιασουν 2 γραμμές ή τουλάχιστον υπήρχαν επί εποχών isdn, αλλά άλλης κατηγορίας (cisco). εσύ σε καμία περίπτωση. Είτε θα χρησιμοποιήσεις τον έναν είτε τον άλλον. Μπορείς ίσως (εξαρτάται από τις ip τους) να συνδεθείς και στους 2 όπως λες, αλλά είτε θα χρησιμοποιείς τον έναν είτε τον άλλον, όχι και τους 2 ταυτόχρονα.

Συμφωνώ, αλλά και πάλι, αν δεν έχεις τη συνεργασία του ISP (που δεν θα την έχεις..) δεν θα είναι καθαρό load balancing. Δεν θα δεις ποτέ κατεβάζοντας ένα αρχείο (δηλαδή από 1 connection) την ταχύτητα των 2 γραμμών μαζί.

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.

Πιστευα οτι θα το εκλεινα το θεμα μ' ενα ξερο οχι.

Τωρα με βαλατε σε μπελαδες.

Ναι Νικο περισσοτερο για Torrent μ' ενδιαφερει.

Οπως καταλαβαινετε μετα το αν ακολουθει το πως.

Αντε να δουμε πως θα ξεμπλεξουμε.

όπως και να' χει, ένα τέτοιο εγχείρημα θέλει χρόνο, δουλειά και έχει και κάποιο κόστος. είσαι διατεθειμένος; πιστεύεις πως θα αξίζει τον κόπο;

Γιατί, συνήθως με τέτοια θέματα ασχολούνται άνθρωποι για να το επιτύχουν και να κατακτήσουν αυτή τη γνώση και ικανοποίηση και όχι τόσο για να πάνε από 400 στα 600 (ξερωγω) σε download.

κατά τη γνώμη μου πάντα...

Εαν μπορεις να εχεις 2 κατεβαστηρια τοτε κανε το εξης : χωρησε τους trackers σου. Δλδ οι μισοι στο ένα κατεβαστηρι στη μια γραμμη και οι αλλοι μισοι στο αλλο στην αλλη γραμμη

Δωρο καταλαβαινω τι εννοεις και δεν ειναι αυτος ο στοχος μου.

Απλα στο σπιτι των δικων μου που ειναι διπλα εχω μια γραμμη που "καθεται".

Αν ειναι σχετικα ευκολο και οχι πολυ ακριβο θελω να την εκμεταλευτω για το γαμ@το.

Τιποτα παραπανω.

Νικο σ' ευχαριστω πολυ για τα δυο links.

Μολις τελειωσα το διαβασμα στο adslgr και απ' οτι λενε οχι μονο γινεται αλλα το εχουν κανει και δουλευει στη πραξη.

Εκει που δεν ειδα απαντηση ειναι στο αν γινεται με δυο συνδεσεις οταν μια ειναι ενσυρματη και μια ασυρματη.

Επισης δεν ειδα πουθενα να εχουν το ιδιο παροχο και στις δυο συνδεσεις.

Νομιζω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα για κανενα απο τα δυο.

Το LINKSYS RV042 4-PORT VPN ROUTER φανταζομαι θελει δυο συνδεσεις ενσυρματες και μαλλον δεν μου κανει.

Δεν ειμαι για να τρυπαω τοιχους τωρα απο σπιτι σε σπιτι. Θα με αποκληρωσουν.

Last edited:
Nope , πρέπει να είναι ενσύρματα ... και μάλιστα οι 2 γραμμές πάνω στο συσκευή και όχι από adsl modem

Το αυτό με το δίκτυο γίνεται και με ασύρματο , αλλά από ότι διάβασες είναι λίγο παίδεμα και θέλει να είσαι advance στα δίκτυα ...