Διπλοκαλωδιωση και επιλογη καλωδιων

svellinis

AVClub Addicted Member
1 January 2008
1,850
Νομος Αττικης
Γεια σας εχω καποιες αποριες σχετικα με την επιλογη καλωδιων για τα πισω ηχεια στο συστημα μου.
Εχω για πισω ενα ζευγαρι Wharfedale diammond 8.2 με αντισταση 6 ohm και η αποσταση απο τον ενισχυτη φτανει τα 17 μετρα.
Απο αυτα που γνωριζω επειδη η αποσταση ειναι μεγαλη πρεπει να επιλεξω καλωδια με μεγαλη διατομη για να μειωθει η αντισταση του καλωδιου και να μην ζοριζεται επιπλεον ο ενισχυτης .
Τα ηχεια μπορουν να συνδεθουν και με διπλοκαλωδιωση και αναρωτιεμαι εαν τα διπλοκαλωδιωσω τι γινεται με την συνολικη αντισταση των καλωδιων ?
Εαν δηλαδη χρησημοποιησω 1 ζευγος των 4 mm η αντισταση των καλωδιων ειναι μικροτερη ή μεγαλυτερη απο τα 2 ζευγη των 4 mm της διπλοκαλωδιωσης ?

Θα σου ελεγα να πας για διπλοκαλωδιωση
αν θες να ακουσεις το γιατι
δανεισου
ενα καλωδιο Χ ποσου για διπλοκαλωδιωση
και ενα ιδιου ποσου μονοκαλωδιωσης
ακου και κρινε
εγω με 4ομα τους γεφυρωσα εσωτερικα τις μπορνες και παιζω σαπερμπ
και δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανω

Στο παλιο σπιτι με διπλοκαλωδιωση τα ειχα αλλα ανακαλυψα πως τα ειχα συνδεσει με πολυ λεπτα καλωδια παχους 1 mm και επαιζαν πολυ χαμηλα.
Σε αυτο αναγκαστηκα να τα παω πιο μακρια και αρχισα να ψαχνομαι.
Με βαση οτι τα ηχεια ειναι αναισθητα και δεν θελω να προσθεσω επιπλεον αντισταση σκεφτηκα να βαλω διατομη των 4mm .
Ακουσα οτι στην διπλοκαλωδιωση εαν βαλεις μικροτερη διατομη για τις υψηλες συνοτητες και μεγαλυτερη για τις χαμηλες εχεις καλυτερα αποτελεσματα. Ποια ειναι η γνωμη σας επ αυτου ?
Με την αντισταση του καλωδιου τι παιζει ? διπλασιαζεται στην διπλοκαλωδιωση?

χου σει δατ
με αυτη τη λογικη θα βαζαμε καλωδια απο γεννητρια τρενου σε ναυτιλους και θα παιζαν και με ραδιοφωνακι