Διπλοκαλωδίωση / Pioneer lx72 & B&W CM-7

ltthemis

New member
19 October 2008
3
Καλησπέρα,
είμαι κάτοχος των CM-7 της B&W και του Pioneer LX-72. Θέλω να χρησιμοποιήσω την δυνατότητα που έχει ο ενισχυτής για διπλοκαλωδίωση και έχω μία απορία. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ ένα καλώδιο με αρκετά μεγάλη διατομή το οποίο σκέφτομαι να αφήσω για τις χαμηλές, για τις μεσαίες/υψηλές να χρησιμοποιήσω καλώδιο ίδιου τύπου ή να πάρω ένα με μικρότερη διατομή; Έχει διαφορά;
Επίσης καμία συμβουλή για καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιεί κανείς αυτή την δυνατότητα σε παρεμφερή ενισχυτή της Pioneer; Εντυπώσεις;
Ευχαριστώ

:damnyou:

Καλησπέρα,
είμαι κάτοχος των CM-7 της B&W και του Pioneer LX-72. Θέλω να χρησιμοποιήσω την δυνατότητα που έχει ο ενισχυτής για διπλοκαλωδίωση και έχω μία απορία. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ ένα καλώδιο με αρκετά μεγάλη διατομή το οποίο σκέφτομαι να αφήσω για τις χαμηλές, για τις μεσαίες/υψηλές να χρησιμοποιήσω καλώδιο ίδιου τύπου ή να πάρω ένα με μικρότερη διατομή; Έχει διαφορά;
Επίσης καμία συμβουλή για καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιεί κανείς αυτή την δυνατότητα σε παρεμφερή ενισχυτή της Pioneer; Εντυπώσεις;
Ευχαριστώ

:damnyou:

Δεν θα κάνεις διπλοκαλωδίωση αλλά διπλοενίσχυση. Αν κατάλαβα καλά θα πάρεις το σήμα από τα SBL-SBR και θα τα στείλεις στα μπροστινά κανάλια σωστά;;

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΣΟΥ!!!

Συνήθως χρησημοποιούμε ένα καλώδιο μικρής διατομής για τις ψιλές και ένα πιο χοντρό για τις μεσοχαμηλές. Θα πρέπει όμως τα καλώδια να είναι του ίδιου τύπου/κατασκευαστή έτσι ώστε να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Με αυτό που θα ακούς καλύτερα με την άποψη ότι το ηχείο θα οδηγείται καλύτερα από τον ενισχυτή και δεν θα παραμπρφώνει τόσο έντονα σε υψηλές στάθμες.

Εχω κάνει αντίστοιχο στον δικό μου Denon και μου άφησε καλές εντυπώσεις....