ΔΙΠΛΟΚΑΛΩΔΙΩΣΗ ΣΕ B&W

valantis

New member
11 April 2010
51
thessaloniki
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω πως θα διπλοκαλωδιωσω, τα b&w εχω ενισχυτη τον sony str va333es. τα βαζω στο SURROUND ΒΑCK του ενισχυτή;
ευχαριστω εκ των προταιρων.:worshippy::worshippy:

Υπάρχουν πολλα καλώδια,διάφορων εταιρειών,που στο ένα άκρο έχουν 2 βύσματα σύνδεσης(προς ενισχυτή) και στο άλλο 4 (προς ηχεία).

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τους βραχυκυκλωτήρες στα ηχεία και να συνδέσεις σε διπλοκαλωδίωση.

Αν εννοεις να τροφοδοτησεις τα ηχεια σου κανονικα απο τα front αλλα και απο τα surround back μαλλον αναφερεσαι σε διενισχυση. Αν οντως αυτο θες να κανεις πρωτα πρεπει να δεις αν κατι τετοιο το επιτρεπει ο ενισχυτης σου...

υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα του ηχου, αν μπω στην διαδικασια να το κανω όλο αυτο;
ευχαριστω.

Αυτο μονο τ' αυτια σου θα στο πουν. Δοκιμαζεις κι ακους προσεκτικα... Ενδεχεται ν' ακουσεις διαφορα αλλα... μπορει και οχι.

Το δοκιμασα εγω στα δικα μου denon avr-1910 και audio spectrum axxia και δεν ακουσα καμια διαφορα

Αυτό που θές να κάνεις απ'οτι κατάλαβα είναι διενίσχυση και όχι διπλοκαλωδίαση καθώς θες να τροφοδοτήσεις τα ηχεία σου απο 4 εξόδους το ενισχυτή σου (main και back sur).
Με διενισχυση πάντως σε pioneer VSX-1017 υπήρχε αισθητή διαφορά σε KLIPSCH που είχα δοκιμάσει και έιμαι σίγουρος πως θα δεις διαφορά και εσύ. Τα παραπάνω wattακια θα κάνουν την διαφορά.
Να μην περιμένεις όμως και διπλασιασμό σε ένταση επειδή σύνδεσες και άλλα 2 κανάλια του ενισχυτή γιατι σχεδόν πάντα τα πίσω κανάλια αποδίδουν λιγότερο από τα κύρια-μπροστινά. Ακόμα θα σου συνιστούσα τα back απο τον ενισχυτή να τα συνδέσεις με τα tweeter και τα κύρια με τα mid/low.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα
ΑΛΛΟ 2ΠΛΟΚΑΛΩΔΙΩΣΗ=καλωδια με μία είσοδο και δύο εξόδους
ΑΛΛΟ 2ΠΛΟΕΝΙΣΧΥΣΗ = διαφορετικοί ενισχυτές και διαφορετικά καλώδια για woofer+tweeter

Μάλλον κάνεις πατάτα με τον τρόπο που τα συνδέεις
Θα σου πρότεινα απλά 2πλοκαλωδίωση και πολύ είναι για τον sony
ή καλύτερα ακόμα δεν πας να αγοράσεις κανένα καλώδιο ηχείων??

ΥΓ θεν θελω να σε δυσαρεστήσω με τον τρόπο που σου απαντώ
αλλά δεν θέλω να σε παραμυθιάσω κι ολας
Ψάξου λοιπόν για απλό καλύτερο καλώδιο ηχείων και άσε τα υπόλοιπα