Δίσκοι βινύλιου

RoryG

New member
22 May 2015
4
Γεια σας παιδιά νέος εδώ. Κατ' αρχάς να πω ότι δεν ακούω μουσική από βινύλιο ούτε καν ακούω μουσική με "καλά" ηχεία. Παρ' όλα αυτά είναι στα άμεσα σχέδια μου η αγορά ενός πικάπ αυτά άλλη ώρα όμως. Θα ήθελα να εκφράσω μία απορία μου όμως. Τα βινύλια που υπάρχουν σε διάφορα μαγαζιά στο ίντερνετ (Public π.χ.) είναι καλά; Εννοώ είναι πραγματικά αναλογικά ή είναι digitally remastered(ή όπως τέλος πάντων ονομάζονται);

Ευχαριστώ. Να 'στε καλά.

Καλως ορισες! Εχει πολυ ψωμι η ιστορια... Θελει καμποσο ψαξιμο στο φορουμ. Ευτυχως υπαρχουν πολλα νηματα που οι γνωστες του φορουμ δινουν εμπεριστατωμένες απαντησεις. Καλη αρχη!

Γεια σας παιδιά νέος εδώ. Κατ' αρχάς να πω ότι δεν ακούω μουσική από βινύλιο ούτε καν ακούω μουσική με "καλά" ηχεία. Παρ' όλα αυτά είναι στα άμεσα σχέδια μου η αγορά ενός πικάπ αυτά άλλη ώρα όμως. Θα ήθελα να εκφράσω μία απορία μου όμως. Τα βινύλια που υπάρχουν σε διάφορα μαγαζιά στο ίντερνετ (Public π.χ.) είναι καλά; Εννοώ είναι πραγματικά αναλογικά ή είναι digitally remastered(ή όπως τέλος πάντων ονομάζονται);

Ευχαριστώ. Να 'στε καλά.

Το βρήκες ! Οι καινούργιες παραγωγές βινυλίου προέρχονται κατά 99% από ψηφιακή ηχογράφηση/επεξεργασία ...

Για καθαρά αναλογικές καταστάσεις πρέπει να κοιτάς (πχ. στο εβαυ) καλομεταχειρισμένα παλαιώτερων εποχών ... ιδανικά προ του 1990 ...

Από την άλλη, αφού είσαι νέοπας και με μέτριο -προς το παρόν- εξοπλισμό, το να ψάχνεσαι με τέτοιες λεπτομέρειες είναι το αντίστοιχο του ''ψειρίζω την μαϊμού'' ....

Πάντως είσαι και ''ω''φάρδος ... οι παραγωγές του Γκάλαχερ, ιδιαίτερα το calling card είναι καταπληκτικές όποιο μέσο και να επιλέξεις ... ακόμη και το ΥΤ ακούγονται σούπερ ...

https://www.youtube.com/watch?v=BldfgZfFPM0

Άρα βινύλιο "της προκοπής" δύσκολα βρίσκεις. Κάπου είδα ότι τα βινύλια που προέρχονται από ψηφιακές ηχογραφήσεις είναι χειρότερα και από CD. Θέλει ψάξιμο και χρόνο για αναλογική κατάσταση δηλαδή. Κρίμα, γιατί βλέποντας τόσα βινύλια από διάφορους καλλιτέχνες να πωλούνται σε διάφορα sites χάρηκα. Τέλος πάντων. Ευχαριστώ πάντως.

Όσο για τον Rory, έχω όλη την δισκογραφία του στον υπολογιστή σε μορφή FLAC. :Banane0: :music-smiley-005:

Παιδιά έκανα μία αναζήτηση στο ebay. Κάτι έχει παρ' όλα αυτά τα μεταφορικά τις περισσότερες φορές κοστίζουν όσο ο δίσκος ή περισσότερο από τον δίσκο. :bigcry:

Τι site είναι αυτό που μου έστειλες ρε φίλε. Είσαι ο καλύτερος. :worshippy: Να στε καλά παιδιά.