Δίσκος BR (50GB) για ποσότητα ταινιών και μουσικής, γίνεται;

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
1) Εχω 15 ταινίες DVD,μεγέθους 4.1GB η κάθε μία.

Μπορώ να τις βάλω σε ένα blu ray δισκάκι (50GB) και να τις παίξει το br player;
Τι είδους εγγραφή θα επιλέξω στο πρόγραμμα καψίματος;
Θα είναι ακριβώς η ίδια σα να έβαζα dvd να δω;
*Οι 5 ταινίες έχουν πολυκάναλο ήχο που θέλω να παραμείνει..

2) Μπορώ σε ένα δισκάκι blu ray (50GB) να βάλω μουσική σε μορφή flac (1.500 τραγούδια) και όταν το βάλω στο player να παίζω κανονικά όποιο θέλω ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ FLAC;
Αν τα τραγούδια ήταν WAV ισχύει το ίδιο;
Τι είδους εγγραφή θα επιλέξω στο πρόγραμμα καψίματος;

Re: Δίσκος BR (50GB) για ποσότητα ταινιών και μουσικής,γίνεται;

Ποιο είναι το player?
Aπο εκεί πρέπει να ξεκινήσεις. Δες στο manual τις δυνατότητες αναπαραγωγής απο ΒD που διαθέτει.

ps 15 ταινίες, απο 4.1 GB η καθε μία, έτσι κι αλλιώς δεν χωράνε σε ένα BRD... θα χρειαστεί να τις συμπιέσεις με κάποιο πρόγραμμα ή να τις βάλεις σε δύο ΒRDs

Το player είναι Denon bdp 2012.Αλλά εκτός αυτού αν υποθέσουμε οτι έχω player που υποστηρίζει ΟΛΑ τα format,γίνεται;

Εχεις δίκιο οτι θα χρειαστώ 2 δισκάκια,οπότε 10 ταινίες ας υποθέσουμε,στην πράξη γίνεται;
Και το δισκάκι σαν τι το καίω με το πρόγραμμα,BR Disc;
Και οι ταινίες θα παίξουν κανονικά και οι πολυκάναλες με πεντακάναλο ήχο;

Γιατί έχω 15 ταινίες και έλεγα να τις βάλω σε δισκάκια DVD αλλά αν χωράνε σε 1-2 br,καλύτερα..

Last edited:

Αναπαράγω απο το manual του Denon:

""The following discs will not play back on this unit.
...
• BD-ROM/BD-R/BD-RE discs containing recorded movie, still image,
audio, and/or other, files
...""

Δε βλέπω να μπορεί το συγκεκριμένο player να αναπαράγει γραμμένα ΒDs, σε οποιαδήποτε μορφή.
(με κάθε επιφύλαξη αυτό, θα σε βοηθήσουν περισσότερο και τα υπόλοιπα παιδιά που πιθανόν να γνωρίζουν κάτι περισσότερο)

Και εγώ το διαπίστωσα αυτό αφότου αγόρασα 50GB άδεια δισκάκια απο Ιαπωνία αξίας 140 ,αλλά σε πληροφορώ φίλε μου οτι τα έπαιξε!
Βασικά μέχρι στιγμής έχω παίξει (τα έχω δει κανονικά,ολόκληρη την ταινία) 10 ταινίες των 25GB και 5 των 50GB.

Αν υποθέσουμε όμως οτι τα παίζει γίνεται αυτό που σε ρώτησα αρχικά;

Εγραψα σε 50αρι μία ταινία τις προάλλες και δεν την έπαιξε στο τελευταίο 15λεπτο.Το ίδιο δισκάκι το έπαιξε ο υπολογιστής και το player ενός φίλου κανονικά.Σήμερα,ξαναέγραψα την ταινία και την έπαιξε κανονικά.

Τι να πει κανείς...

Απάντηση: Δίσκος BR (50GB) για ποσότητα ταινιών και μουσικής,γίνεται;

Συμβαινουν κι αυτα Οδυσσεα.

Εδω εγω πχ. πληρωσα RAM απο το Memory Support List του κατασκευαστη της μητρικης και δεν τις τρεχει στα 1866. Βεβαια τις τρεχω τοσο με O/C.

Re: Απάντηση: Δίσκος BR (50GB) για ποσότητα ταινιών και μουσικής,γίνεται;

Τελικά αν υποθέσουμε οτι έχω player που παίζει τα πάντα γίνονται όσα ρώτησα στο 1ο ποστ;
Και πάνω απο όλα,σαν τι ζητάω να καεί το δισκάκι στο Nero ή Imgburn;
Αν κάποιος ξέρει,ας μου πει παρακαλώ και για το 2ο σκέλος της ερώτησης στο ποστ 1..

Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.
Το καλύτερο είναι να δεις τι διαβάζει το denon σαν data είτε από δισκάκι είτε από USB είτε από DLNA.

Για το πρώτο (video) , από ότι βλέπω στα χαρακτηριστικά του Denon διαβάζει Divx Plus.(Η264 σε .mkv και AAC)
Θα μετέτρεπα κάποιο DVD σε DivxPlus με κάποιο πρόγραμμα πχ DVDFab / DivxPlus/ ΜakeMKV / Handbrake / RipbpotX264
και θα το έβαζα να παίξει από την USB. Πολύ πιθανόν την κατάληξη .mkv να μην την διαβάζει και να χρειαστεί
απλά να κάνεις rename το .mkv σε .avi

Για την μουσική που ρωτάς, το denon από lossless audio διαβάζει WMA
Οπότε τα cd σου να τα κάνεις wma.
Αν έχεις ήδη πολλά flac βρες κάποιο πρόγραμμα να τα κάνεις WMA.
To dbpoweramp για αυτές τις δουλείες είναι ότι πιο χρηστικό κι ευέλικτο έχω δοκιμάσει.

Last edited:
Αρχίζω να έχω αποτυχημένες εγγραφές στα 50 δισκάκια και ανησυχώ...

Μέχρι στιγμής έχω γράψει:

15 JVC - Tayo Yuden Japan (25GB) => παίξαν όλα σωστά.
5 Verbatim Japan (50GB) => παίξαν όλα σωστά.
3 Verbatim Japan (50GB) => κόλλησαν και τα τρία περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος!!!!!!

Τα 2 απο αυτά ήταν η ίδια ταινία που προσπάθησα 2 φορές (δημιουργώντας νέο TS muxer αρχείο) και κόλλησε ξανά στο ίδιο σημείο.

*Τα δισκάκια γράφονται σε ταχύτητα X2 με εγγραφέα LG BH10LS30.
Σε φίλου sony BD player και στο PC μου,παίξαν σωστά !

Απορίες:

1) Τι μπορεί να φταίει;
2) Πως γίνεται να παίζει όλη την ταινία 2.20h και να κολλάει στο τέλος
3) Μήπως φταίει το imgburn που είναι μικρό-δωρεάν προγραμμά;Μήπως με το Nero 11 γίνει δουλειά;
4) Που μπορώ να βρω σε κάποιο σάϊτ τυχόν συζήτηση για το ίδιο θέμα,έψαξα και δεν βρήκα κάτι ή να ρωτήσω στην Denon εξωτερικού;
5) Μήπως υπάρχει λίστα συμβατότητας είτε του recorder είτε του player;
6) Εχει κανείς το ίδιο player ή να είχε ίδιο θέμα με άλλο player και να δοκίμασε-βρήκε το κατάλληλο δισκάκι;

το image burn ειναι απο τα καλυτερα προγραμματα.σιγουρα δεν φταιει αυτο.

εγω πιστευω εχει να κανει καθαρα συμβατοτητα,το δισκακι που εχεις γραψει με το player σου.

αφου απο την στιγμη που στον φιλο σου παιζει φταιει το denon..

Σκέφτηκα ρε παιδιά οτι μήπως έχει "κακή συμβατότητα" ο εγγραφέας LG με τα δισκάκια που παίρνω και βρήκα αυτή τη λίστα συμβατότητας στο manual LG..

9.jpg

Τα δισκάκια Verbatim που πήρα,απο έξω λέγανε "Mitsubishi Kagaku Media"...

Για πείτε μου σας παρακαλώ,

Θέλω να αποθηκεύσω 7 ταινίες DVD (3GB η μία) σε δισκάκι blu ray 25GB.

Οι ταινίες είναι αποθηκευμένες στο HDD και όλες έχουν τη μορφή 2 φακέλων,Audio TS & Video TS.
Δοκίμασα με το TS muxer,και επιλέγοντας έξοδο AVCHD Disk και είδα οτι με αφήνει να επιλέξω τα αρχεία των ταινιών και τα βάζει στη σειρά που τα προσθέτω.

Αν βάλω λοιπόν δισκάκι θα το γράψει όπως θέλω;
Εκεί που θα τελειώνει η μία ταινία θα ξεκινάει απότομα η άλλη;
Υπάρχει τρόπος να μου βγάζει τους τίτλους της κάθε ταινίας και να επιλέγω ποια απο τις 7 θέλω;

Θα χρειαστεί να κάνεις transcoding και κανονικό authoring (νέα μενού και τίτλους).
Δεν γίνεται αυτή η διαδικασία με απλή αντιγραφή, οπότε δεν ισχύει και η διαίρεση.
Δες στο νήμα του multiAVCHD στο doom9.

Aπό τη στιγμή που μιλάμε για DVD,
καλύτερα να κάνεις 1:1 κόπιες με κάποιο πρόγραμμα όπως το DVDFab.
Δεν αξίζει ούτε την ταλαιπωρία ούτε τα έξοδα.

Last edited:
Εχεις δίκιο φίλε μου,ψάχνωντας είδα οτι είναι πολύ ταλαιπωρία.
Θα βγάλω απλά αντίγραφα των dvd αυθεντικών δίσκων και απλά θα πετάξω όλα τα menus,extra κτλ που καθυστεροιύν την έναρξη ταινίας.
Ευχαριστώ πολύ !

Για πείτε μου σας παρακαλώ,

Θέλω να αποθηκεύσω 7 ταινίες DVD (3GB η μία) σε δισκάκι blu ray 25GB.

Οι ταινίες είναι αποθηκευμένες στο HDD και όλες έχουν τη μορφή 2 φακέλων,Audio TS & Video TS.
Δοκίμασα με το TS muxer,και επιλέγοντας έξοδο AVCHD Disk και είδα οτι με αφήνει να επιλέξω τα αρχεία των ταινιών και τα βάζει στη σειρά που τα προσθέτω.

Αν βάλω λοιπόν δισκάκι θα το γράψει όπως θέλω;
Εκεί που θα τελειώνει η μία ταινία θα ξεκινάει απότομα η άλλη;
Υπάρχει τρόπος να μου βγάζει τους τίτλους της κάθε ταινίας και να επιλέγω ποια απο τις 7 θέλω;

Για τσέκαρε αυτό το προγραμματάκι:

http://multiavchd.deanbg.com/

Φαίνεται να κάνει αυτό που θες:

"* transfer DVD backups without reencoding into Blu-ray or AVCHD format (DVD menu is not imported)"

Δες επίσης και εδώ:

http://adubvideo.net/how-to/converting-multiple-dvds-avchdbluray-multiavchd