DIY Βάσεις Ηχείου

Re: DIY ΒΑΣΕΙΣ ΗΧΕΙΟΥ

Πανεμορφες!!Πολλα μπραβο,εχεις πετυχει αψογα το ταιριασμα με το κουκλι που καθεται πανω τους (αληθεια ποιο ειναι;; ).Αν θες δωσε μερικα στοιχεια για την κατασκευη,υλικα,κοστος κτλ!
Και μια απορια:Γιατι δεν προεβλεψες να περασει το καλωδιο απο μεσα;;

Πανεμορφες!!Πολλα μπραβο,εχεις πετυχει αψογα το ταιριασμα με το κουκλι που καθεται πανω τους (αληθεια ποιο ειναι;; ).Αν θες δωσε μερικα στοιχεια για την κατασκευη,υλικα,κοστος κτλ!
Και μια απορια:Γιατι δεν προεβλεψες να περασει το καλωδιο απο μεσα;;

Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ!,
zingali zero bookself είναι το ηχείο.

υλικά :

1. σίδηρος 3μμ για την πάνω και κάτω βάση με υποδοχές για spikes. έφτιαξα και βόλτες για να μπορούν οι ακίδες να ρυθμίζουν το ύψος της βάσης.
2. σωλήνας και στραντζαριστο σίδηρος 2mm. φυσικά γεμισμένες με άμμο.

οι βάσεις κόπηκαν σε lazer cnc. συγκεκριμένα αυτό http://www.youtube.com/watch?v=JwfHj2YUzhU

υλικά και κοπή δεν κόστισαν πάνω από 50ευρ, τα κόλλησε ο πατέρας μου με ηλεκτροκοληση
δεν έβαλα κανάλι για το καλώδιο διότι στο νέο σπίτι η απόσταση μεταξύ τους θα μεγαλώσει και δεν θα φτάσει!
και δεν είμαστε για καινούρια καλώδια άσε που να σου πω μου αρέσει και να τα βλέπω! τόσα λεφτά κάνουν!!

Πανέμορφες ... ωστόσο, θα μου άρεσε -αφού είχες και το μηχάνημα, να έφερνες την επάνω πατούρα ακριβώς στις διαστάσεις και το πάτημα του (εξαιρετικού και κουκλίστικου) Ζινγκάλι ...

Πανέμορφες ... ωστόσο, θα μου άρεσε -αφού είχες και το μηχάνημα, να έφερνες την επάνω πατούρα ακριβώς στις διαστάσεις και το πάτημα του (εξαιρετικού και κουκλίστικου) Ζινγκάλι ...

ευχαριστώ!

το σκέφτηκα.. ώμος τελικά δεν το έκανα μάλλον γιατί θα τις χρησιμοποιήσω και σε άλλα bookself αφενός, αφετερου χρειάζεται μεγαλύτερη επιφάνεια διότι η οπό ανάκλασης κοιτάζει προς τα κάτω!
αλλά σίγουρα όπως προτείνεις θα ταίριαζε περισσότερο!

Εύγε, ωραία και καλαίσθητη diy λύση, είμαι σίγουρος ότι το ευχαριστήθηκες όπως πρέπει!

Re: Απάντηση: DIY Βάσεις Ηχείου

Πολλά μπράβο
Ποιός έχει lazer cnc;

καλησπέρα και σας ευχαριστώ όλους, βασικά πολλοί έχουν,
εμένα έχει ο κουμπάρος μου όπου παλιότερα δούλευα εκεί.
το θέμα είναι να μπορούν να σου κόψουν τα λίγα κομματάκια που σίγουρα έχουμε όλοι μας γτ αυτα
τα μηχανήματα είναι για παραγωγή

Ιδού η προσπάθεια μου..

Βλαδίμηρε, πολύ ωραίο το σχέδιο και ακόμη ωραιότερη η υλοποίηση.
Τουλάχιστον μακροσκοπικά δεν μπορείς να εντοπίσεις το παραμικρό ψεγάδι,...χαλαρά θα μπορούσαν να είναι οι εργοστασιακές !

υ.γ. Το κόστος είναι πολύ χαμηλό συγκρινόμενο με το αποτέλεσμα (να φανταστώ πως δε συνυπολόγισες το κόστος του cnc και του βαψίματος ?)

Βλαδίμηρε, πολύ ωραίο το σχέδιο και ακόμη ωραιότερη η υλοποίηση.
Τουλάχιστον μακροσκοπικά δεν μπορείς να εντοπίσεις το παραμικρό ψεγάδι,...χαλαρά θα μπορούσαν να είναι οι εργοστασιακές !

υ.γ. Το κόστος είναι πολύ χαμηλό συγκρινόμενο με το αποτέλεσμα (να φανταστώ πως δε συνυπολόγισες το κόστος του cnc και του βαψίματος ?)

Ευχαριστώ,

είναι που θα πέσεις όσων αφορά την κοπή,
πάντως μια ρεαλιστική τιμή επειδή για μένα ήταν special, το όλο project δεν ξεπερνά με τπτ τα 80ευρ.
και δεν βρίσκω κανένα λόγω να μη τα δώσει κανείς... άσε που αξίζει μόνο κ μόνο η διαδικασία

Ευχαριστώ,

είναι που θα πέσεις όσων αφορά την κοπή,
πάντως μια ρεαλιστική τιμή επειδή για μένα ήταν special, το όλο project δεν ξεπερνά με τπτ τα 80ευρ.
και δεν βρίσκω κανένα λόγω να μη τα δώσει κανείς... άσε που αξίζει μόνο κ μόνο η διαδικασία

Απ'ότι άκουσα η χρέωση είναι με την ώρα, αλλά δεν ξέρω εάν χρεώνουν διαφορετικά αναλόγως του υλικού που πρόκειται να κοπεί (ξύλο, μέταλλο, κλπ).
Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσαμε να πετύχουμε εξίσου χαμηλό κόστος (80 ), αλλά σίγουρα θα μας κόστιζαν αρκετά λιγότερα από οποιεσδήποτε εργοστασιακές...

Οποιεσδήποτε λεπτομέρειες έχεις ακόμη για το βάψιμο (ή γενικότερα την κατασκευή), ευπρόσδεκτες !