DIY buffer prototype - Η "μέρα-νύχτα"

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Αθήνα - Χολαργός
Εδώ και 2 ώρες δοκιμάζουμε στο ταπεινό μου σύστημα ενα πρωτότυπο από λαμπάτο buffer που έφτιαξε ο Σταύρος(audiomonitor). To δημιούργημα φαίνεται στην φωτογραφία και κάθεται πανω στο τροφοδοτικό του. Δοκιμάστηκε στην έξοδο του player μου, στην έξοδο του phono και τώρα το ακούμε στην έξοδο του Behry. Tι να πω... Οι μεσαίες απέκτησαν σαρκα και οστά σε σχέση με πριν...Νομίζω οτι ακούω άλλο σύστημα. Φανταστείτε οτι, επειδή το πρωτότυπο εχει μόνο ενα κανάλι, εχουμε απενεργοποιήσει το κανάλι δίχως buffer κι ακούμε με τον buffer κι ενα ηχείο... Είναι προτιμότερο.

Attachments

• buffer.jpg
    buffer.jpg
    76.1 KB · Views: 53
Αυτά είναι! Θα έλεγα καλή διασκέδαση!
Αλλά μια φωτογραφία είναι αρκετή για να καταλάβουμε ότι το διασκεδάζετε!
Καλή συνέχεια λοιπόν!

Αυτά είναι! Θα έλεγα καλή διασκέδαση!
Αλλά μια φωτογραφία είναι αρκετή για να καταλάβουμε ότι το διασκεδάζετε!
Καλή συνέχεια λοιπόν!

H συνέχεια θα 'ναι με λάμπες και κολλητήρια Τάσο ;)
Ειλικρινά, δεν περίμενα οτι ενα λαμπάτο buffer θα έκανε τετοια διαφορά στο σύστημά μου. Σε σχέση με την έξοδο του CD ηταν μεγάλη κάνοντας ολη την εικόνα πιο διάφανη, διαχωρίζοντας σαφεστερα τα όργανα και τις φωνές και δίνοντας έλεγχο στις χαμηλές. Στην έξοδο του Behringer 2496 η διαφορά στην διαφάνεια ηταν μικρότερη, αλλα τα στοιχεία της εικόνας απέκτησαν σαφέστερο σώμα το καθένα. Mένει να υλοποιήσω το buffer στερεοφωνικά(χθες ακούγαμε ενα κανάλι buffered - ένα unbuffered) και να προχωρήσω σε επόμενα tests. Το σχέδιο του buffer ειναι ιδεα του Σταύρου.

Υ.Γ. Την ειδες κουνημένη τη φωτογραφία και καταλαβες οτι διασκεδάζουμε, ε; :flipout:

Είναι και η διαρρύθμιση του συστήματος. Στην τάβλα ΟΛΕ!
Με αυτά και με αυτά, δε βλέπω την ώρα να σας κάνω επίσκεψη ;-)