DIY φορτιστής για PNA

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,480
Παίδες θέλω τα φώτα σας. Εχω αγοράσει ενα MLS Destinator Α3850 το οποίο (όπως τα περισσότερα) στην συσκευασία είχε μόνο φορτιστή αυτοκινήτου, και καλώδιο USB από το οποίο φορτίζει επίσης όταν είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή. Ο φορτιστής αυτοκινήτου επίσης συνδέεται στην υποδοχή mini usb που έχει η συσκευή (δεν υπαρχει ξεχωριστή υποδοχή τροφοδοσίας).

Πάνω στην συσκευή για την τροφοδοσία αναφέρει 5V - 1500mA, όπως επίσης και στον φορτιστή αυτοκινήτου. Τα specs της θυρας USB όμως στον υπολογιστή είναι από ότι θυμάμαι ως 500mA. Τι γίνεται με την φόρτιση στην περίπτωση αυτή? Τραβάει όσο ρευμα του επιτρέπει η θύρα και απλά αργεί λίγο παραπάνω να φορτιστεί η μπαταρία ή υπάρχουν επιπτώσεις και στην ζωή της μπαταρίας? Η μπαταρία είναι Λιθίου.

Επειδή χρειάζομαι τροφοδοσία και σε δευτερο αυτοκίνητο, αν χρησιμοποιήσω ένα regulator 7805 θα είμαι οκ? Η χρειάζεται να προσέξω κάτι πχ με τα ρεύματα ώστε να μην επηρρεάσω αρνητικά την ζωή της μπαταρίας?

1) Αρκείσαι στο USB, απλά θα κάνει πολύ περισσότερο για να φορτιστεί η μπαταρία. (Το δικό μου θέλει κάποιες ώρες)
2) Τσιμπάς από ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά έναν μετασχηματιστή 12V που βγάζει έξοδο για μπριζάκι αυτοκινήτου. Κάνει γύρω στα 5 ευρώ. -bye-

Η τροφοδοσία USB είναι στάνταρ. Εγώ σε δύο συσκευές χρησιμοποιώ τον ίδιο φορτιστή ρεύματος, τον ίδοι μετασχηματιστή μπρίζας και τον ίδιο φορτιστή αυτοκινήτου.
Οπότε θα είναι εύκολο να βρεις ένα τέτοιο από οποιασήποτε εταιρεία.

Επειδή χρειάζομαι τροφοδοσία και σε δευτερο αυτοκίνητο, αν χρησιμοποιήσω ένα regulator 7805 θα είμαι οκ? Η χρειάζεται να προσέξω κάτι πχ με τα ρεύματα ώστε να μην επηρρεάσω αρνητικά την ζωή της μπαταρίας?

Πάρε ένα αντάπτορα αυτοκινήτου (για τον αναπτήρα) που να βγάζει θηλυκό USB Α.
Κυκλοφορούν από 400mA έως και πάνω από 1500 με κόστος ανάλογο του 7805 + πρίζα αναπτήρα.
Το 7805 θα πυρώνει ακόμα και με 500 mA έξοδο και θα καταναλώνει πάνω από 2 φορές την ενέργεια του αντάπτορα.

Πάρε ένα αντάπτορα αυτοκινήτου (για τον αναπτήρα) που να βγάζει θηλυκό USB Α.
Κυκλοφορούν από 400mA έως και πάνω από 1500 με κόστος ανάλογο του 7805 + πρίζα αναπτήρα.
Το 7805 θα πυρώνει ακόμα και με 500 mA έξοδο και θα καταναλώνει πάνω από 2 φορές την ενέργεια του αντάπτορα.

Καλή ιδέα αυτή. Θένξ !