DIY ηχείο δαπέδου για ηλεκτρονική μουσική

andreas_360

New member
19 December 2007
96
Θέλω να φτιάξω για λογαριασμό ενός φίλου ένα σετ ηχείων για το σαλόνι του. Το είδος της μουσικής για το οποίο προορίζονται είναι ηλεκτρονική μουσική (kick bass junkie) σε μεγάλες εντάσεις. Το όλο κόστος (ξύλα - μεγάφωνα - λουστραδόρος - x\over) θα πρέπει να κυμανθεί γύρω στα 500-600 .

Ο στόχος μου είναι στο τέλος της διαδικασίας να τον κάνω να εκτιμήσει περισσότερο την καλή ανάλυση και τη στερεοφωνική εικόνα του συστήματος του, παρά την ένταση.

Με δεδομένο ότι το ηχείο θα είναι δαπέδου (και μάλλον τριών δρόμων) θα ήθελα για αρχή να μου προτείνετε κάποια value for money μεγάφωνα, για να συζητήσουμε μετά και τα υπόλοιπα.

thomann.gr

καλη λυση
οικονομικη λυση,αξιοπιστη,και αν δεν σου αρεσουν τα στελνεις πισω και σου δινουνκαι τα χρημματα σου

Αν επιμενεις για DIY και δαπεδου τριδρομο πιστευω οτι τα 500-600 ευρω ειναι λιγα.

Σε δαπεδου στην θεση σου θα εφτιαχνα αυτο το διδρομο.
http://diy-nation.blogspot.com/2007/01/proac-25-clone-project.html
Ειναι δοκιμασμενο απο πολλους και σχετικα ευκολο να υλοποιηθει.

Απο βασης μια πολυ καλη περιπτωση που κατεβαινει και χαμηλα ειναι αυτο.
http://www.seas.no/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=41

Φυσικα και τα δυο ζητανε καλο ενισχυτη αλλα με λιγα χρηματα ακουμπας ηχο πολυ ακριβοτερων ηχειων αφου φορουν εξαιρετικες μοναδες.

αν οποσδοποτε ιδιοκατασκευη σου στελνω το τηλ τεχνικου.δοκιμασμενου

πρεπει να μαθω να γραφω μου φαινεται για να με καταλαβαινουν και οι αλλοι

αν θες οπωσδηποτε ιδιοκατασκευη σου στελνω αν θες τηλ τεχνικου.δοκιμασμενου σε εμενα εδω και αρκετα χρονια σε παρα πολλες εφαρμογες

Θα συμφωνήσω με τον kpaiss. Θέλεις κάτι "συμβατικό" όχι δηλ τα fullrange που κάνουμε συνήθως, μάλλον θα τον ξενίσει κάποιον ο ήχος τους, αν είναι συνηθισμένος σε PA κ.λ.π.

Και οι 2 κατ/ές που προτείνει είναι ευρείας αποδοχής mainstream, όπως όμως λέει πρέπει να ανέβεις λίγο σε ποσό, είσαι οριακός.

Επίσης μπορείς να ρωτήσεις και στην ΜΤΖaudio, έχει υλοποιήσεις του τύπου που συζητάμε σε κιτ και ο ιδιοκτήτης είναι μέλος του φόρουμ.

Δες και τιμές από τα ιντερνετομάγαζα, σύγκρινε για να αποκτήσεις πλήρη εικόνα του τι μπορείς να περιμένεις και σε τι κόστος.

Η ιδιοκατασκευή είναι παντα λίγο δύκολη στο τελικό φινίρισμα, αν δεν "πιάνει" το χέρι σου και δεν έχεις και τα εργαλεία που πρέπει.

Αν είναι να τα αγοράσεις για μια μόνο κατασκευή, μάλλον θα σου έρθει φθηνότερα να αναθέσεις τη συναρμολόγηση-τελικό φινίρισμα σε κάποιον επαγγελματία.

Και πάλι εδώ είμαστε, αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε περαιτέρω

Στα λεφτά που αναφέρεις δοκίμασε αυτό που εχουμε κάνει αρκετοί με τεράστια επιτυχία στο τελικό αποτελεσμα 8''-12'' + fullrange μικρό.
π.χ. peerless + fostex
Υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες συνδιασμοί και από αλλους κατασκευαστές.
Μη πας σε ΡΑ αν θέλεις τελικά να εκτιμήσει την ανάλυση και μικροδυναμικές
ουτε σε τρεις δρόμους αν θες να κρατησεις ποιοτητα και κοστος μέχρι 600

Στα λεφτά που αναφέρεις δοκίμασε αυτό που εχουμε κάνει αρκετοί με τεράστια επιτυχία στο τελικό αποτελεσμα 8''-12'' + fullrange μικρό.
π.χ. peerless + fostex
Υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες συνδιασμοί και από αλλους κατασκευαστές.
Μη πας σε ΡΑ αν θέλεις τελικά να εκτιμήσει την ανάλυση και μικροδυναμικές
ουτε σε τρεις δρόμους αν θες να κρατησεις ποιοτητα και κοστος μέχρι 600[/QUOTE

Ποια είναι αυτή η κατασκευή ρε παιδιά; (8"-12"+ φουλρειντζ);
Για πείτε περισσότερα..

Αν δεν σε ενοχλεί το μεγάλο μέγεθος δοκιμασμένη λύση ένα 15ιντσο εμινενς και ένα 8ιντσο φουλ της sica. Τρομερή ισχύ μεγάλη ευαισθησία και πολύ εύκολη κατασκευή. κόστος μεγάφωνων κάτω από 300.

Εμενα παντως λυσεις με 15αρια για σαλονι δε μου κανει..πολυ ογκος ρε παιδια..Ενα ομορφο 2δρομο με 2 βαρβατα 6ιντσα κ τουιτερακι σπιρτοζικο δεν ειναι καλυτερα¨?αντε 2χ8ιντσα αλλα εκει ανεβαινουμε κοστος....
Ετσι και σφιχτο μπασο αλλα και αρκετες λεπτομερειες θα ακουσει που με τα κτηνη και τις κορνες στο σαλονι θα χαθουνε...Να σου πω την αληθεια και κανα KODA με τα 2 8ιντσα ταμαμ ειναι για τα λεφτα τους ε.μη παρεξηγηθω...

Απάντηση: Re: DIY ηχείο δαπέδου για ηλεκτρονική μουσική

:flipout::flipout::flipout:
οπως λέμε
μεγαλέμπορας ψιλικών

Εδώ έχεις πολύ δίκιο. Φίλτατε sifis, όπως και να το κάνουμε, "βαρβάτα" και 6άιντσα είναι ο ορισμός της αντίφασης.

Με 2 8άρια κάτι πάει να γίνει (ισοδυναμούν με ένα 11άιντσο).
Ακόμα καλύτερα ένα 12άρι. Αλλά τότε φαρδαίνει η μπάφλα, γκρινιάζει η σύζυγος/ φίλη-που μένουμε μαζί-, ξέρω...

:flipout::flipout::flipout:
οπως λέμε
μεγαλέμπορας ψιλικών

χα χα χα...ενοω κανα 6ιντσο που να αντεχει κανα watt και να μη κλαταρει με 20-30watt-akia... ειχα μια εποχη κατι 6αρια Tonesil και ενω παιζανε παρα πολυ ομορφα με το παραμικρο - τσουφ! ενω κατι αλλα Gemini ενω παιζουνε λιαν εποιικως χαλια, τα ρημαδια δε καιγονται!!!:grinning-smiley-043