DIY Καλώδιο Ρεύματος

χωρις να θέλω να προβοκάρω την κουβέντα, με την καλωδίωση μεταξύ πριζας και πίνακα έχετε κάνει τίποτα? Θα μου πείς ό,τι είναι προσβάσιμο το βελτιώνεις, σύμφωνοι, όμως στα 10 μέτρα αθωράκιστου μονόκλωνου ΝΥΑ (και μερικές φορές με αμφιβόλου ποιότητας ενώσεις στα κουτιά διακλάδωσης) πόσο ακουστή είναι η διαφορά όταν τροποποιείς μόνο το τελευταίο μέτρο? Για να μην βγαζω τον εαυτό μου απ έξω, έχω κανει το ακριβώς ανάποδο, ενώ έχω περάσει dedicated γραμμές από τον πίνακα με 3x4 και 3x6 καρέ εύκαμπτο, στις συσκευές μου έχω αφήσει τα τυποποιημένα καλώδια εμπορίου! Μάλιστα μου έχει τύχει και καλώδιο που ενώ είχε κανονικό φίς σουκο και iec με 3 ακροδέκτες, είχε μόνο δύο αγωγούς, φάση και ουδέτερο.. Ωραίος ο κινέζος ε?

Κοιτα, συμφωνω απολυτα με την λογικη του θωρακισμενου και ειδικα στα μετρα εκτος τοιχου. Ειναι εκει δηλαδη που συνηθιζουμε να τα κανουμε ολα ενα αχταρμα με υψηλης και χαμηλης τασης ρευματα, σηματα, πακακια κτλπ, και δικαιως γιατι τον λιγο χωρο που εχουμε εξασφαλισει για το συστημα το εχουμε κανει με αγωνα και με σημαδια απ την παντοφλα.
Το ολι-φλεξ δεν διαφερει σε τιποτα απο ενα σωστα κατασκευασμενο ηλεκτρολογικο, απλα εχει την θωρακιση και για την τιμη του μια χαρα ειναι.

αν γδύσουμε ένα απλό ηλεκτρολογικό εύκαμπτο, συστρέψουμε τους 3 αγωγούς (και περάσουμε και μια κάλτσα για να βλέπεται) κάνουμε τίποτα?

Απάντηση: Re: DIY Καλώδιο Ρεύματος

αν γδύσουμε ένα απλό ηλεκτρολογικό εύκαμπτο, συστρέψουμε τους 3 αγωγούς (και περάσουμε και μια κάλτσα για να βλέπεται) κάνουμε τίποτα?

Εμείς δεν ξέρω αν θα κάνουμε,άλλοι όμως κάνουν λεφτά έτσι :flipout:

χωρις να θέλω να προβοκάρω την κουβέντα, με την καλωδίωση μεταξύ πριζας και πίνακα έχετε κάνει τίποτα? Θα μου πείς ό,τι είναι προσβάσιμο το βελτιώνεις, σύμφωνοι, όμως στα 10 μέτρα αθωράκιστου μονόκλωνου ΝΥΑ (και μερικές φορές με αμφιβόλου ποιότητας ενώσεις στα κουτιά διακλάδωσης) πόσο ακουστή είναι η διαφορά όταν τροποποιείς μόνο το τελευταίο μέτρο? Για να μην βγαζω τον εαυτό μου απ έξω, έχω κανει το ακριβώς ανάποδο, ενώ έχω περάσει dedicated γραμμές από τον πίνακα με 3x4 και 3x6 καρέ εύκαμπτο, στις συσκευές μου έχω αφήσει τα τυποποιημένα καλώδια εμπορίου! Μάλιστα μου έχει τύχει και καλώδιο που ενώ είχε κανονικό φίς σουκο και iec με 3 ακροδέκτες, είχε μόνο δύο αγωγούς, φάση και ουδέτερο.. Ωραίος ο κινέζος ε?

την υπογράμμιση στο παραπάνω κείμενο την έκανα εγώ και συνεχίζω με την απάντηση.

Φαίνεται ότι όντως κάνει διαφορά, και εμένα μου φαινότανε απίθανο (αν και υπάρχει θεωρία γύρω από αυτές τις απόψεις) και δεν το πίστευα. Έκανα καλώδιο-χταπόδι με σούκο και IEC Furutech και Wattgate (τα φτηνά) και ανάλογο θωρακισμένο καλώδιο και είδα σαφέστατη διαφορά προς το καλύτερο με το παλιό μου σετάπ με τον ολοκληρωμένο Yamaha. Την αναβάθμιση στον ήχο παρατηρήσανε και άλλα μέλη της οικογένειας που μου το επισημάνανε μόνοι τους, που σε άλλες αλλαγές που κάνω δεν καταλαβάινουν διαφορές. Τώρα που έχω τελικό που από ότι γράφουν σε φόρουμς θέλει καλό καλώδιο τροφοδοσίας ίσως να ήταν μεγαλύτερη η διαφορά.

Αξίζει παιδιά να το δοκιμάσετε και δεν κοστίζει πολλά.