Dj vs audiophile turntable

tzachou

New member
23 April 2016
9
Θεσσαλονίκη
Κατ'αρχην δηλώνω άσχετη με πικαπ όπως και με το djing. Τώρα αποφάσισα να ασχοληθώ πρώτη φορά με το πρώτο αλλά όχι με το δεύτερο. Θέλω απλώς να ακούω μουσική. Ωστόσο εδώ και κάποια χρόνια έχω στην κατοχή μου ένα reloop πικαπ (μάλλον όχι κάτι το ιδιαίτερο) που είναι όμως για djs από ό,τι είδα. Υπάρχει όμως διαθέσιμο και ένα marantz σκονισμένο της μαμάς (από ότι μου είπε τότε θεωρείτο super) που αν το ψάξω λίγο με τα προϊστορικά γυμνά καλώδια που με τρομάζουν, θα δουλεύει. Δυστυχώς είναι και τα 2 στο πατρικό οπότε δεν μπορώ να δω τα μοντέλα αυτή τη στιγμή. H πρώτη μου απορία είναι: ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα dj και audiophile πικάπ και με ποιο πιστεύετε ότι αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο (σαν αρχάρια πάντα); Ακολουθούν σίγουρα και άλλες απορίες αλλά θεωρώ ότι το πρώτο βήμα θα είναι να αποφασίσω προς ποια μεριά να κινηθώ.

Αν θελεις να ακους μουσικη, σε audiophile κοιτας, μονο.

Το δε "παροπλισμενο" πικαπ της μανουλας, αν εχει μεινει χρονια σε απραξια, θα χρειαζεται σιγουρα ενα σερβισακι.

Το ένα είναι προσανατολισμένο σε συνεχή ίσως και σκληρή χρήση,ευκολίες,κλπ,το άλλο είναι προσανατολισμένο αποκλειστικά στην ποιοτική παραγωγή (ανάλογα και το μοντέλο βέβαια και ο διαχωρισμός δεν είναι πάντα τόσο διακριτός,υπάρχουν αξιοπρεπέστατα επαγγελματικά και κάποια από αυτά μάλιστα κοστίζουν χιλιάδες ευρώ αν και πολύ παλιά ).
Μετά από τόσα χρόνια βέβαια θα χρειαστεί το κοίταγμα του το Marantz,το παιδί από πάνω έχει δίκιο.

Πόσο να θέλει πια το σερβις; Ένας έλεγχος στα ηλεκτρονικά μήπως θέλει αλλαγή κάνας πυκνωτής, έλεγχος στις στροφές με στροβοσκόπιο...Η Marantz έβγαλε πικάπ μόνο με Direct Drive, οπότε δεν τίθεται καν θέμα ιμάντα. Σίγουρα θα θέλει βελόνα, αλλά αυτό λύνεται εύκολα.

Άρα για τη δουλειά που το θέλω (ποιότητα) σίγουρα δεν κάνει το reloop γιατί νομίζω είναι από τα φθηνότερα μοντέλα. Θα προσπαθήσω να βρω κάτι για service και θα ελπίζω ότι είναι ακόμη αξιοπρεπής ο marantz. Είναι πακετάκι και με έναν ενισχυτή επίσης marantz που θα θέλει και αυτός σερβις οπότε θα τα πάω μαζί και θα ελπίζω για το καλύτερο. Είναι κρίμα να κάθονται τόσα χρόνια! Γνωρίζει μήπως κανένας που πάει κανείς για service; Είμαι Θεσσαλονίκη.