Dm 800 τι στην Flash και τι images στο usb Stick

Architech

Senior Member
11 October 2008
325
Paradise
Καλησπέρα Φίλοι και πάλι...
...σκέφτομαι τώρα και καιρό την αγορά ενος usb όπου θα εγκαταστήσω μερικά images σε αυτό και κάποιο άλλο στην flash και θα ήθελα τις διευκρινήσεις σας σε κάποια θέματα
1.το usb δουλεύει όταν κλείνουμε το dreambox ή όχι?....θα πρέπει να το αφαιρούμε ή δεν υπάρχει πρόβλημα?
2.Οι emulators εγκαταστούνται στο stick ή στην Flash...και σε κάθε Image θα πρέπει να περνούνται ξεχωριστά?
3.Βάση της εμπειρίας σας στα δρόμενα ποιος είναι ο καλύτερος συνδιασμός multiboot στην flash και ποια images στο stick?...προκειμένου να υπάρχει ένα ελαφρύ σταθερό & συμβατό Multiboot σύστημα με τα images?....θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση αν θα μπορούσατε να αναφέρατε και τις εκδόσεις του κάθε image στο stick,και στην flash...γιατί όπως καταλαβαίνετε το κάνω πρώτη φορά και με αγχώνει η όλη διαδικασία...θέλω όμως να περάσω ότι είναι δοκιμασμένω και δουλεύει σωστά έτσι ώστε να ηρεμήσω για κάποιο διάστημα

Να στε καλά!:grinning-smiley-043

Καλησπέρα Φίλοι και πάλι...
...σκέφτομαι τώρα και καιρό την αγορά ενος usb όπου θα εγκαταστήσω μερικά images σε αυτό και κάποιο άλλο στην flash και θα ήθελα τις διευκρινήσεις σας σε κάποια θέματα
1.το usb δουλεύει όταν κλείνουμε το dreambox ή όχι?....θα πρέπει να το αφαιρούμε ή δεν υπάρχει πρόβλημα?
2.Οι emulators εγκαταστούνται στο stick ή στην Flash...και σε κάθε Image θα πρέπει να περνούνται ξεχωριστά?
3.Βάση της εμπειρίας σας στα δρόμενα ποιος είναι ο καλύτερος συνδιασμός multiboot στην flash και ποια images στο stick?...προκειμένου να υπάρχει ένα ελαφρύ σταθερό & συμβατό Multiboot σύστημα με τα images?....θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση αν θα μπορούσατε να αναφέρατε και τις εκδόσεις του κάθε image στο stick,και στην flash...γιατί όπως καταλαβαίνετε το κάνω πρώτη φορά και με αγχώνει η όλη διαδικασία...θέλω όμως να περάσω ότι είναι δοκιμασμένω και δουλεύει σωστά έτσι ώστε να ηρεμήσω για κάποιο διάστημα

Να στε καλά!:grinning-smiley-043
1.δεν χρειαζεται να το βγαζεις
2.στο stick,ναι
3.εγω εχω experimental στην flash και barry 4.9.7 στο stick μπορεις να βαλεις οποιο θελεις,αλλα το barry allen δεν ειναι εγκατεστημενο στο experimental θα πρεπει να το κανεις manual install,αν σου ειναι δυσκολο βαλε oozoon στην flash που το εχει προεγκατεστημενο

1 και 2 έχουν απαντηθεί πιο πάνω.

3. Οι περισσότεροι έχουν δοκιμασμένο στην flash to OoZooN lean τελευταία έκδοση (E² 2.6.1 stable). "Lean" σημαίνει έκδοση χωρίς πολλά κουδουνάκια έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται ο DB 800 και η Flash με άχρηστα πράγματα μιας και δεν θα είναι το βασικό μας Image.

Μετά κάνε reboot στο OoZoon, βάλε ένα USB 1Gb και εγκατέστησε την τελευταία έκδοση Barry Allen σαν plug-in. Απ εκεί και μέσω του Barry Allen μπορείς να εγκαταστήσεις τα υπόλοιπα Images.

Κάθε φορά που διαλέγεις να κάνεις Boot απο ένα Image, to συγκεκριμένο ιmage μεταφέρεται απο το USB stick στην Flash toυ DB 800. Στην Flash μόνο ένα Ιμαge θα έχεις ανα boot !!!!.

Θαύμα δεν είναι?
Αθανάσης.

Απάντηση: Re: Dm 800 τι στην Flash και τι images στο usb Stick

...Οι περισσότεροι έχουν δοκιμασμένο στην flash to OoZooN...

Δε νομίζω...
Το experimental είναι η πιο διαδεδομένη έκδοση. Ωστόσο το OoZoon είναι το πιο φιλικό.

Κάθε φορά που διαλέγεις να κάνεις Boot απο ένα Image, to συγκεκριμένο ιmage μεταφέρεται απο το USB stick στην Flash toυ DB 800. Στην Flash μόνο ένα Ιμαge θα έχεις ανα boot

Δεν είναι έτσι ακριβώς.
Τα images που είναι εγκατεστημένα από το Barry Allen στο usb stick δεν μεταφέρονται πουθενά. Φορτώνονται κατευθείαν και λειτουργούν από εκεί. Χρησιμοποιούν όμως kernel, drivers και modules από το image που είναι εγκατεστημένο στη flash πχ OoZoon. Γι'αυτό έχει πάντα σημασία στη flash να βρίσκεται ένα ενημερωμένο cvs image.

Προσωπικά είμαι οπαδός του Nabilo. Χρησιμοποιούσα experimental στη flash με ενημερωμένη έκδοση του BA.
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε multiboot tool και η Nabilosat team (το Meoboot) οπότε εγκατέστησα στη flash το Nabilo Pure Flash Multiboot image. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, δουλεύει άριστα μέχρι στιγμής με όσα άλλα images δοκίμασα.

Εγώ προτιμώ στην φλας Nabilo και στον σκληρο δισκο μέσω barry allen ότι θέλω, με το στικάκι ειχα προβλήμτα και κάποιος μου σύστησε τον σκληρο που έχω και απο τοτε κανένα πρόβλημα. Το σημαντικο πάντως είναι να ενημερώνεις τακτικα το ιmage που έχεις στην φλασ. Εχω τον 800 1 χρονο και ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος

Εγώ προτιμώ στην φλας Nabilo και στον σκληρο δισκο μέσω barry allen ότι θέλω, με το στικάκι ειχα προβλήμτα και κάποιος μου σύστησε τον σκληρο που έχω και απο τοτε κανένα πρόβλημα. Το σημαντικο πάντως είναι να ενημερώνεις τακτικα το ιmage που έχεις στην φλασ. Εχω τον 800 1 χρονο και ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος
o σκληρος ομως μενει συνεχεια ανοιχτος,οποτε καποια στιγμη θα τα τιναξει

1.δεν χρειαζεται να το βγαζεις
2.στο stick,ναι
3.εγω εχω experimental στην flash και barry 4.9.7 στο stick μπορεις να βαλεις οποιο θελεις,αλλα το barry allen δεν ειναι εγκατεστημενο στο experimental θα πρεπει να το κανεις manual install,αν σου ειναι δυσκολο βαλε oozoon στην flash που το εχει προεγκατεστημενο

Φίλε leo06 πάντα πρόθυμος να βοηθήσεις!:grinning-smiley-043

1 και 2 έχουν απαντηθεί πιο πάνω.

3. Οι περισσότεροι έχουν δοκιμασμένο στην flash to OoZooN lean τελευταία έκδοση (E² 2.6.1 stable). "Lean" σημαίνει έκδοση χωρίς πολλά κουδουνάκια έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται ο DB 800 και η Flash με άχρηστα πράγματα μιας και δεν θα είναι το βασικό μας Image.

Μετά κάνε reboot στο OoZoon, βάλε ένα USB 1Gb και εγκατέστησε την τελευταία έκδοση Barry Allen σαν plug-in. Απ εκεί και μέσω του Barry Allen μπορείς να εγκαταστήσεις τα υπόλοιπα Images.

Κάθε φορά που διαλέγεις να κάνεις Boot απο ένα Image, to συγκεκριμένο ιmage μεταφέρεται απο το USB stick στην Flash toυ DB 800. Στην Flash μόνο ένα Ιμαge θα έχεις ανα boot !!!!.

Θαύμα δεν είναι?
Αθανάσης.

Θανάση ευχαριστώ και για την άλλη βοήθεια....

Re: Απάντηση: Re: Dm 800 τι στην Flash και τι images στο usb Stick

Δε νομίζω...
Το experimental είναι η πιο διαδεδομένη έκδοση. Ωστόσο το OoZoon είναι το πιο φιλικό.

Δεν είναι έτσι ακριβώς.
Τα images που είναι εγκατεστημένα από το Barry Allen στο usb stick δεν μεταφέρονται πουθενά. Φορτώνονται κατευθείαν και λειτουργούν από εκεί. Χρησιμοποιούν όμως kernel, drivers και modules από το image που είναι εγκατεστημένο στη flash πχ OoZoon. Γι'αυτό έχει πάντα σημασία στη flash να βρίσκεται ένα ενημερωμένο cvs image.

Προσωπικά είμαι οπαδός του Nabilo. Χρησιμοποιούσα experimental στη flash με ενημερωμένη έκδοση του BA.
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε multiboot tool και η Nabilosat team (το Meoboot) οπότε εγκατέστησα στη flash το Nabilo Pure Flash Multiboot image. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, δουλεύει άριστα μέχρι στιγμής με όσα άλλα images δοκίμασα.

Φίλε dimfil απο το λίγο ψάξιμο στο forum καταλήγω και εγώ στο Nabilo Pure Flash Multiboot....για τους λόγους που αναφέρει το original post (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51909) για την έκδοση και σε συνδιασμό κυρίως με Nabilo BlackHole v.012 και με Gemini 4.50...καλό βέβαια θα ήταν όταν βρείς λίγο χρόνο να αναφέρεις τι άλλα images είναι συμβατά και δουλεύουν σωστά κατά την εμπειρία σου.

Βοήθησαν πολύ οι απόψεις σου απο το original post!

Regards

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dm 800 τι στην Flash και τι images στο usb Stick

...καλό βέβαια θα ήταν όταν βρείς λίγο χρόνο να αναφέρεις τι άλλα images είναι συμβατά και δουλεύουν σωστά κατά την εμπειρία σου

Δοκίμασα Newnigma και Gemini στις τελευταίες εκδόσεις και είναι ΟΚ.
Χρησιμοποιώ εκτενώς όμως μόνο το Nabilo 0.12 οπότε μόνο γι'αυτό μπορώ να "εγγυηθώ". Αλλά, νομίζω έτσι και αλλιώς ότι αυτό είναι η "κορυφή" τώρα και με καλύπτει απόλυτα οπότε δεν έχω προχωρήσει σε λεπτομερέστερες δοκιμές για τα άλλα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dm 800 τι στην Flash και τι images στο usb Stick

Χρησιμοποιώ εκτενώς όμως μόνο το Nabilo 0.12 οπότε μόνο γι'αυτό μπορώ να "εγγυηθώ". Αλλά, νομίζω έτσι και αλλιώς ότι αυτό είναι η "κορυφή" τώρα και με καλύπτει απόλυτα οπότε δεν έχω προχωρήσει σε λεπτομερέστερες δοκιμές για τα άλλα...

Μόλις Τώρα τελείωσα τις εγκαταστάσεις και μπορώ να πώ ότι ενώ τρόμαζα στην αρχή ήταν παιχνιδάκι....εντυπωσιαζμένος τόσο απο το Nabilo multiboot όσο και απο το blackhole ειδικά μετά την εγκατάσταση του ghost Hd skin....μια ερώτηση που με παιδεύει κανένα μισάωρο...έχω εγκαταστήσει εσωτερικό σκληρό δίσκο....απο το laptop με συντόμευση έχω πρόσβαση,το multiboot τον βλέπει,το blackhole επίσης απο το Mount device ,γιατί όταν πάω να γράψω κάτι μου λέει ότι δεν βρέθηκε σκληρός δίσκος ή ότι δεν έχει γίνει μορφοποίηση?....φαντάζομαι άν κάνω format στον σκληρό θα χάσω πέρα απο τις ταινίες , images κ.τ.λ....καμοια ιδέα μπας και γλυτώσω το ξενύχτι?

Setup:Nabilo Pure Flash Multiboot με Nabilo BlackHole v.012 στο usb stick

Για να μπορέσεις να κάνεις εγγραφή ο δίσκος πρέπει να φορμαριστεί σε .ext3 (linux format)
Οπότε σώσε κάπου το περιεχόμενο, κάνε φορματ μέσα από τον δέκτη και ξαναμετέφερε το υλικό σου.

Προς στιγμή δεν κατάλαβα τι εννοούσες Φίλε Architech.

(Καλά που κατάλαβε ο φίλος Alex όμως. )

Θ.

Re: Απάντηση: Re: Dm 800 τι στην Flash και τι images στο usb Stick

Δε νομίζω...
......

Δεν είναι έτσι ακριβώς.
.

Φίλε dimfil είμαι δουλειά και κλέβω λίγο χρόνο για να γράψω. ´

Κάθε φορά που επιλέγεται Boot σε ένα Image, στο Root του Dreambox (μέσω FTP) βρίσκεις τα files που σχετίζονται με το συγκεκριμένο Image. Φαντάζομαι ολα αυτά τα Files δεν αντιγράφονται στις θέσεις αυτές (ως Root) πάνω στη Flash etc αλλά γίνονται Mounted ως root και βρίσκονται πάνω στο USB stick (και το οποίο βρίσκεται πίσω στον ποπό του Dreambox. :grinning-smiley-043)

.....

Θεωρείς αγαπητέ φίλε dimfil ότι μπορώ να αντικαταστήσω το oozoon με το Nabilo Pure Flash Multiboot image ? Mετά ξανακάνω το Nabilo 0.12 install πάνω στο USB μέσω Barry Allen?

Γιατί και γώ συμπάθησα τα προϊόντα Nabilo !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dm 800 τι στην Flash και τι images στο usb Stick

...Κάθε φορά που επιλέγεται Boot σε ένα Image, στο Root του Dreambox (μέσω FTP) βρίσκεις τα files που σχετίζονται με το συγκεκριμένο Image. Φαντάζομαι ολα αυτά τα Files δεν αντιγράφονται στις θέσεις αυτές (ως Root) πάνω στη Flash etc αλλά γίνονται Mounted ως root και βρίσκονται πάνω στο USB stick (και το οποίο βρίσκεται πίσω στον ποπό του Dreambox. :grinning-smiley-043)

Το εκάστοτε multiboot tool αυτή τη δουλειά αναλαμβάνει: να "ξεγελάσει" τον Dm και να δει τα περιεχόμενα του κατάλληλου φακέλλου του αποθηκευτικού μέσου σαν κάποια "flash" από την οποία θα λειτουργεί. Λόγω κάποιων περιορισμών όμως (έχουν να κάνουν με τον bootloader) είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν από την πραγματική flash ο kernel, οι drivers και τα modules. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται από το image που φορτώνεται από το usb stick.
Πλέον, το root directory που συμβολίζεται με "/" άτυπα αναφέρεται στη "flash" αν και στην πραγματικότητα βρίσκεται σε κάποιο φάκελλο του usb stick. Γι'αυτό και αν πχ εγκαταστήσεις ένα πακέτο από picons με επιλογή για flash αυτά στην ουσία βρίσκονται στο usb!

Θεωρείς αγαπητέ φίλε dimfil ότι μπορώ να αντικαταστήσω το oozoon με το Nabilo Pure Flash Multiboot image ? Mετά ξανακάνω το Nabilo 0.12 install πάνω στο USB μέσω Barry Allen?

Αν όλα σου δουλεύουν ΟΚ με το παρρόν configuration (OoZoon+BarryAllen) ίσως δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε αλλαγές.
Αν πάλι είσαι "ανήσυχο" πνεύμα, θέλεις να έχεις κάτι πιο "ελεύθερο" στη flash και επίσης θέλεις να απεμπλακείς από το BarryAllen (που έχει τα κουσούρια του), τότε ναι, θα μπορούσες να κάνεις αυτή την αλλαγή. Σε αυτή την περίπτωση το BarryAllen σου είναι περιττό. Υπάρχει το Meoboot γι'αυτή τη δουλειά από την ίδια τη Nabilosat team.
Δυστυχώς όμως, η υπάρχουσες εγκαταστάσεις που έχεις θα πρέπει να σβηστούν. Άρα το 0.12 που ήδη έχεις θα χαθεί και θα πρέπει να μπεις στον κόπο να το ξαναεγκαταστήσεις. Δεν είναι και τόσο τραγικό όσο ακούγεται...

Γιατί και γώ συμπάθησα τα προϊόντα Nabilo !

Welcome to the club...!!!

Τhank you dimfil.

Σε κάποια φάση θα προχωρίσω με την αλλαγή, έτσι για το Χόμπυ. Φαντάζομαι το Nabilo Pure Flash Multiboot είναι πιο ελαφρύ απο το Oozoon και δημιουργήθηκε ειδικά για multiboot.

Εντάξυ, θα κάνω back up τα settings μου και μετά θα τα ξαναβάλω. Δεν θα πάρει χρόνο πιστεύω. Τα μοτέρ είναι ήδη ρυθμισμένα και δεν θα χρειαστούν ξανά αλλαγή.

Θ.

Re: Απάντηση: Dm 800 τι στην Flash και τι images στο usb Stick

Για να μπορέσεις να κάνεις εγγραφή ο δίσκος πρέπει να φορμαριστεί σε .ext3 (linux format)
Οπότε σώσε κάπου το περιεχόμενο, κάνε φορματ μέσα από τον δέκτη και ξαναμετέφερε το υλικό σου.

Είχες δικιο κο.Συντονιστά...έγιναν τα παραπάνω και όλα δουλεύουν ρολόι!

Τhank you dimfil.

Σε κάποια φάση θα προχωρίσω με την αλλαγή, έτσι για το Χόμπυ. Φαντάζομαι το Nabilo Pure Flash Multiboot είναι πιο ελαφρύ απο το Oozoon και δημιουργήθηκε ειδικά για multiboot.

Εντάξυ, θα κάνω back up τα settings μου και μετά θα τα ξαναβάλω. Δεν θα πάρει χρόνο πιστεύω. Τα μοτέρ είναι ήδη ρυθμισμένα και δεν θα χρειαστούν ξανά αλλαγή.

Θ.

Προχώρα το Θανάση αξίζει η "όποια" ταλαιπωρία!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dm 800 τι στην Flash και τι images στο usb Stick

Φίλε Dimfil δύο ερωτήσεις μιας και χρεισιμοποιείς Nabilo 0.12 και σίγουρα θα σε έχει απασχολήσει...
1.Πώς αλλάζουμε το password στο root...που πηγαίνουμε...
2.Μπορούμε να αλλάξουμε το directory που γίνονται οι εγγραφές όπως στο gemini και αναλόγως τι γράφουμε να του ορίζουμε που να το αποθηκεύση?

Φιλικά:grinning-smiley-043

Φίλε Dimfil δύο ερωτήσεις μιας και χρεισιμοποιείς Nabilo 0.12 και σίγουρα θα σε έχει απασχολήσει...
1.Πώς αλλάζουμε το password στο root...που πηγαίνουμε...
μπες με telnet στον δεκτη και δωσε passwd,βαλε δυο φορες το νεο και εισαι οκ