DM800 και timeshift path

vale46

New member
21 June 2009
79
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Έχω ένα πρόβλημα με τον dm800 και θα ήθελα την βοήθεια σας.Αντιμετωπίζω λοιπόν δυσκολία στο να γράψω κάποιο event σε συγκεκριμένο φάκελο στον σκληρό δίσκο.Για παράδειγμα έχω δημιουργήσει με ftp τους φακέλους Sport,Animation και Documentary μέσα στο φάκελο hdd/movie αλλά όταν προγραμματίζω από το μενού του epg κάποιο event για εγγραφή,στις ρυθμίσεις που μου βγάζει δεν μπορώ να αλλάξω το recording path(τοποθεσία) στο επιθυμητό και παραμένει στο /hdd/movie/.Ούτε από το Μενού->Εγκατάσταση->Σύστημα->Διαδρομή του timeshift μπορώ να αλλάξω κάτι.Ενώ μου βγάζει την δυνατότητα να αλλάξω Σελιδοδείκτη με το πάτημα του μπλε πλήκτρου,όταν το πατάω δεν αλλάζει τίποτε.Το image είναι το nabilo blackhole 0.12.Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει και αν διορθώνεται;Μήπως υπάρχει κάποιο plugin που να μας επιτρέπει να μεταφέρουμε τις εγγραφές μας σε συγκεκριμένους φακέλους για να αποφύγουμε την μεταφορά με χρήση η/υ και ftp;

Τελικά μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα το παρακάτω plugin (suomipoeka) το οποίο υπάρχει και στο server του Nabilo για απευθείας εγκατάσταση
http://koti.mbnet.fi/devnull/suomipoeka/enhancedml/
Απ' ότι κατάλαβα κάνει όλα όσα θέλω δηλ. δημιουργία φακέλων και μετακίνηση εγγραφών.Παρόλα αυτά,το μόνο που βρίσκω μετά την εγκατάσταση του,είναι το μενού ρυθμίσεων του στον κατάλογο με τα εγκατεστημένα plugins.Υπάρχει κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει αυτό το plugin για να μου πει πώς θα μπορέσω να το δουλέψω κι' εγώ?

Last edited:
Re: Απάντηση: DM800 και timeshift path

Φιλε ειμαι και εγω κατοχος του 800 (εδω και ενα μηνα) και δεν εχω βρει καποιον οδηγο για το πως γινετε η εγγραφη. Μηπως σου ειναι ευκολο να γραψεις την διαδικασια εδω?? ολες οι επιλογες φαινονται απενεργοποιημενες. ειναι επειδη δεν εχω εγκατεστημενο δισκο ακομη??

Απάντηση: Re: Απάντηση: DM800 και timeshift path

Φιλε ειμαι και εγω κατοχος του 800 (εδω και ενα μηνα) και δεν εχω βρει καποιον οδηγο για το πως γινετε η εγγραφη. Μηπως σου ειναι ευκολο να γραψεις την διαδικασια εδω?? ολες οι επιλογες φαινονται απενεργοποιημενες. ειναι επειδη δεν εχω εγκατεστημενο δισκο ακομη??

Για να κάνεις εγγραφή σίγουρα θα χρειαστείς σκληρό δίσκο.Για να γράψεις άμεσα κάποιο πρόγραμμα που παρακολουθείς πατάς το κόκκινο πλήκτρο.Για προγραμματισμένη εγγραφή πατάς Μενού -> Χρονοδιακόπτης και ρυθμίζεις τις εγγραφές σου ή αν έχεις στον δέκτη EPG μπορείς να πας σε κάποιο event που σ' ενδιαφέρει και πατώντας το πράσινο πλήκτρο να προγραμματίσεις την εγγραφή (ώρα έναρξης και λήξης του event) αυτόματα.Eπίσεις,αν την ώρα που παρακολουθείς κάποιο πρόγραμμα χρειαστεί να απομακρυνθείς από τον χώρο προβολής,μπορείς να πατήσεις το κίτρινο πλήκτρο και να κάνεις παύση.Έτσι την στιγμή που θα επιστρέψεις θα μπορέσεις να συνεχίσεις την προβολή από το σημείο που την άφησες πατώντας πάλι το κίτρινο πλήκτρο.Τα παραπάνω ισχύουν για Νabilo Blackhole 0.12.Γράφω εκτός σπιτιού οπότε αν κάπου κάνω λάθος ζήτω συγνώμη και παρακαλώ διορθώστε με.

Last edited:
Σ'ευχαριστω πολυ φιλε. πολυ χρησιμο. Για να βαλω EPG πως το κανω?? καποιο καλο να προτεινεις?? και εγω το 0.12 εχω :2thumb22sup:

Κυριως Nova και οχι τοσο σημαντικο το Sky Italia! Ειδα αυτο που εχει ενας φιλος εδω σαν δοκιμαστικο για Nova αλλα αν καταλαβα καλα ακομη είναι beta.

Μαζί με αυτό που θυμίζει ο Leo για nova, βάλε και το παρακάτω για Sky Italia:

Code:
Rytec_SKYIT,ext_dat,http://www.xmltvepg.be/italy/epg.dat.gz,7,none

Ίσως είναι και από τα default που έρχονται μαζί με το Nabilo. Ρίξε μια ματιά στο Nabilo epg settings (στο "μπλε" αν θυμάμαι καλά)...

Μαζί με αυτό που θυμίζει ο Leo για nova, βάλε και το παρακάτω για Sky Italia:

Code:
Rytec_SKYIT,ext_dat,http://www.xmltvepg.be/italy/epg.dat.gz,7,none
Ίσως είναι και από τα default που έρχονται μαζί με το Nabilo. Ρίξε μια ματιά στο Nabilo epg settings (στο "μπλε" αν θυμάμαι καλά)...

Ευχαριστω φιλε!! Ειχες δικαιο. Υπαρχει ήδη μεσα!!

Μολις το περασα!! Ευχαριστω πολυ φιλε!! Μια παλι ασχετη ερωτηση. Για να βλεπω το EPG πρεπει να εχω και δισκο??

Μολις το περασα!! Ευχαριστω πολυ φιλε!! Μια παλι ασχετη ερωτηση. Για να βλεπω το EPG πρεπει να εχω και δισκο??

οχι

Ευχαριστω πολυ!! Μολις το περασα και δουλευει αψογα!! Ρωτησα και στο Thread με το EPG αλλα μιας και σε πετυχα εδω να σε ρωτησω κατι ακομη!
Υπαρχει τροπος να βλεπω τα EPG απο τα αγγλικα καναλια (Discovery, Nat Geo κτλ) στα αγγλικα?? Δεν μου αρεσει η Ελληνικη μεταφραση των προγραμματων. Πριν περασω το λινκ που μου εστειλες ήταν στα Αγγλικα!

Last edited:
Ευχαριστω πολυ!! Μολις το περασα και δουλευει αψογα!! Ρωτησα και στο Thread με το EPG αλλα μιας και σε πετυχα εδω να σε ρωτησω κατι ακομη!
Υπαρχει τροπος να βλεπω τα EPG απο τα αγγλικα καναλια (Discovery, Nat Geo κτλ) στα αγγλικα?? Δεν μου αρεσει η Ελληνικη μεταφραση των προγραμματων. Πριν περασω το λινκ που μου εστειλες ήταν στα Αγγλικα!

στα κανάλια που ανήκουν στο πακέτο της νοβα το epg θα το βλέπεις στα ελληνικά εκτός και αν επιλέξεις τα αγγλικά ως γλώσσα για τα μενού του δέκτη

Αγγλικα το εχω αλλα παλι ελληνικα μου βγαζει ολο το EPG. Πριν περασω το λινκ που μου εστειλες ακομη και στα ελληνικα καναλια ολα ήταν Αγγλικα (με γελοιες μεταφρασεις τυπου) ενω τωρα εγιναν όλα ελληνικα με τις αντιστοιχες Ελληνικες γελοιες μεταφρασεις στα αγγλικα προγραμματα!

Αγγλικα το εχω αλλα παλι ελληνικα μου βγαζει ολο το EPG. Πριν περασω το λινκ που μου εστειλες ακομη και στα ελληνικα καναλια ολα ήταν Αγγλικα (με γελοιες μεταφρασεις τυπου) ενω τωρα εγιναν όλα ελληνικα με τις αντιστοιχες Ελληνικες γελοιες μεταφρασεις στα αγγλικα προγραμματα!

now/next είναι στα αγγλικά τα υπόλοιπα έχεις δίκιο είναι στα ελληνικά

η απάντηση του Κώστα (devilcosta) πες του να περάσει το sgcmenu και να κατεβάσει το xmltvimport και από εκεί μπορεί να κατεβάζει το ελληνικό, η αγγλικό epg,αφού επιλέξει το αντίστοιχο sources
το sgcmenu http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=45322&page=7

Last edited: