DM800HD + BarryAllen v.4.8.xx πρόβλημα

sermike75

New member
26 December 2008
24
Καλησπέρα παιδιά,
Σήμερα αποφάσισα -μιας και με τόση ζέστη βαρέθηκα να πάω θάλασσα- να ξαναφλασσάρω το μηχανάκι (DM 800 HD original) με καινούριες εκδόσεις software:
- experimental-dm800_20090801
- BarryAllen 4.8.23
- NabiloBlackHole_DM800_011G2 και
- gemini2-440-dm800-200907162041
Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με το BarryAllen στις εκδόσεις 4.8.17, 4.8.21 και 4.8.23. Αφού γίνει η εγκατάστασή τους κανονικά και κάνω reboot, βλέπω την οθόνη του menu και μετά πράσινη οθόνη με τα γρανάζια να κινούνται ασταμάτητα...
Τα έχετε δοκιμάσει; Παίζουν σε εσάς;

Last edited:
experimental στην flash εχω κανει update πρην μια εβδομαδα και barry allen 4.8.20 δεν εχω κανενα προβλημα

Ξαναπέρνα το ιματζ στην φλας και δοκίμασε καποιο παλαιότερο ΒΑ, το 4.8.23 μου έκανε κι εμένα πρόβλημα σε άλλο ίματζ της φλας και εκανα αυτό που σου προτείνω (νομίζω σταμάτησα στο 4.8.20)

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Λοιπόν, ξαναπέρασα το image 20090801, έκανα εγκατάσταση το ΒΑ 4.8.20 έκανε κανονικά format στο USB και μετά έκανα reboot. Εμφανίστηκε η οθόνη του ΒΑ και bootαρε το image της flash. Μέχρις εδώ όλα πήγαν καλά. Κατόπιν πηγαίνω: Menu -> Plugins -> Barry Allen -> Wizard for Setup -> /MB_Images link setup -> link to /media/usb/MB_Images (για να φορτώσω τα images απο το USB) Κάνω reboot. Ξεκινά κανονικά. Ανοίγω το DCC και με FTP πάω να αντιγράψω ένα image στο /media/usb/MB_Images. Φτάνει στο 50% και κολλάει ο τόπος. Κολλάει το DM (παγωμένη εικόνα και κανονικός ήχος), κολλάει και το DCC το οποίο εμφανίζει το μήνυμα "FTP component not ready".
Κάνω κάτι λάθος;

Και το 4.8.23 μια χαρά είναι. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι αυτή η "πηγή" του προβλήματός σου. Στο δικό μου 800άρη δουλεύει μια χαρά με experimental και Nabilo 0_11_G2 ως βασικά images καθώς και με τα υπόλοιπα που έχω για δοκιμές.
Καταρχήν, το ότι έκανε format στο usb κατά την εγκατάσταση το 4.8.20 δεν είναι κανονικό. Θα έπρεπε να βρει την προηγούμενη εγκατάσταση και να αφήσει το φλασάκι απείραχτο.
Δεύτερον, δοκίμασε να φτιάξεις εσύ το φάκελλο MB_Images (με ftp ή telnet, ό,τι σε βολεύει) και έλεγξε τα δικαιώματα. Στη συνέχεια κάνε το link από το BA.

"Παίζει" και το ενδεχόμενο να φτάνει το τέλος για το φλασάκι σου...

Απάντηση: Re: DM800HD + BarryAllen v.4.8.xx πρόβλημα

Κατόπιν πηγαίνω: Menu -> Plugins -> Barry Allen -> Wizard for Setup -> /MB_Images link setup -> link to /media/usb/MB_Images (για να φορτώσω τα images απο το USB) !!!!!!!!!

Ανοίγω το DCC και με FTP πάω να αντιγράψω ένα image στο /media/usb/MB_Images.

Κάνω κάτι λάθος;

μάλλον ναι κάτι κάνεις λαθος, αλλα για να σιγουρευτούμε πάμε από την αρχή

-κάνεις format to usb se windows
-βάζεις experimental και barry και όλα ok. Σωστά ? (με το 4.8.23 δεν ήταν ok χωρίς να βάλεις κανένα άλλο image ?)
-μπαίνεις με dcc και περνάς ένα image σε μορφή .nfi στο media/usb/MB_images
-μέσα από το menu του barry κάνεις extract image σε μορφή nfi απο mb_images
-αφού κάνει restart enigma2 πας επιλογή ιμαγες για επανεκκίνηση και επιλεγείς image

για την ιστορία έχω experimental kai barry 4.8.23 από τότε που βγήκε χωρίς κανένα πρόβλημα με σχεδόν όλα τα ιμαγε

Εξελίξεις:

Μετά απο αρκετές απόπειρες παρατήρησα το εξής: Με experimental (οποιασδήποτε ημερομηνίας) στην flash δεν κάνει mount το USB*. Ούτε και μέσω telnet μπορώ να το κάνω mount (mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /mnt/usb)...

Flashάρω με nabilo 11G2 και εγκαθιστώ το ΒΑ 4.8.23. Όλα δουλεύουν κανονικά.

Τί να φταίει άραγε;

*Δοκίμασα 3 διαφορετικά USB και στις 2 θύρες του dreambox.

Τελικά τα κατάφερα...
Ακολούθησα τα εξής βήματα:
1. Έβαλα experimental 20090801 στην flash.
2. reboot
3. Το πρόβλημα, όπως ανέφερα στο προηγούμενο post, ήταν το οτι δεν έκανε αυτόματα mount το USB. Τί έκανα; Πρόσθεσα στο τέλος του αρχείου "/etc/fstab" την εντολή "/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /media/usb auto defaults 0 0".
4. reboot
5. Εγκατάσταση το ΒΑ 4.8.23
6. reboot
7. Αλλαγή του link μέσα απο το ΒΑ
8. reboot

Μετά απο αυτή τη ταλαιπωρία το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι στις τελευταίες experimental εκδόσεις δεν κάνει auto mount το USB... Το πιο τρελό είναι ότι δοκίμασα και έκδοση της 20090525 η οποία πρίν δούλευε κανονικά...

Last edited: