DOF calculator ?

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

    Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

    Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

22 June 2006
36,003
NEO HRAKLEIO
Παιζοντας το τελευται καιρο με την canon 7d kai δοκιμαζντας το βιντεο της, διαπιστωσα τη σημασια του dof σε πολυ γρηγορους φακους (πχ pentax 50mm f1.4).
Με τα διαφορα calculators που βρηκα , διαπιστωσα οτι , για παραδειγμα, στα 3 μετρα , το συνολικο βαθος πεδιου( με τη συγκεκριμενη μηχανη + φακο) εχει μηκος 19cm περιπου.

Αυτο σημαινει οτι σε ολο το μηκος αυτο, το θεμα μας ειναι το ιδιο sharp - focus ή οχι ?
 
Πρακτικά ναι. Είναι η περιοχή αυτή που αντιλαμβανόμαστε ως εστιασμένη. Ότι πέφτει μεσα σε αυτά τα 19εκ θα φαίνεται εστιασμένο, ή acceptably sharp όπως είναι ο αγγλικός όρος.

Επειδή είσαι και του θεωρητικού όμως και σου αρέσει να την ψάχνεις ψάξε κανα λινκ όπου έχει λίγο και του Circle of Confusion, και λοιπές τέτοιες για να δείς ακριβώς τι σημαίνει.
 
Last edited: