Δοκιμές. Δοκιμές iFi 2021. DAC's, Αξεσσουάρ, κλπ.

Μιχάλη καλορίζικο το ΖΕΝ DAC , περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εντυπώσεις του ZEN DAC μετά και τις αναβαθμίσεις αξεσουάρ και τροφοδοτικών.

Jazz, Rock, etc.

Mark Knopfler, Sailing to Philadelphia

Sailing To Philadelphia

Cat Stevens, Tea For The Tillerman
Where Do The Children Play?

Norah Jones, Come Away With Me
Come Away With Me

Pink Floyd, The Wall (CD1) (1979)
Another Brick In The Wall (part 2)

Pink Floyd, Wish You Were Here
Have A Cigar

Santana, Abraxas (Remastered)
Singing Winds, Crying Beasts
Black Magic Woman
Oye Como Va.flac

The Dave Brubeck Quartet, Time Out
Take Five

Neil Young, Harvest
Out On The Weekend
A Man Needs A Maid

Neil Young & Crazy Horse, Rust Never Sleeps
My My, Hey Hey (Out of the Blue)

Marta Gomez
Album: HDtracks Ultimate Download Experience
Lucia

Harry 'Big Daddy' Hypolite
HDtracks Ultimate Download Experience
Big Bad Girl

Dave's True Story
Album: HDtracks Ultimate Download Experience
Misery
Ενδιαφέρουσα λίστα. Έβαλα να ακούσω τα παραπάνω τραγούδια στο σύστημά μου μέσω deezer HiFi (lossless). Τα τρία τελευταία (HDtracks) είναι εκπληκτικές ηχογραφήσεις.
Θα έβγαζα από τη λίστα τους Pink Floyd. Παλιές μέτριες ηχογραφήσεις με αρκετό θόρυβο και συμπιεσμένο δυναμικό εύρος, ειδικά στο have a cigar.
Ακόμα και remastered δε λένε τίποτα. Απορώ πώς αρκετοί τους χρησιμοποιούν για δοκιμές, όπως το Money. Καλύτερα Μαντώ!

Τα υπόλοιπα εξαιρετικά!

Ενδιαφέρουσα λίστα. Έβαλα να ακούσω τα παραπάνω τραγούδια στο σύστημά μου μέσω deezer HiFi (lossless). Τα τρία τελευταία (HDtracks) είναι εκπληκτικές ηχογραφήσεις.
Θα έβγαζα από τη λίστα τους Pink Floyd. Παλιές μέτριες ηχογραφήσεις με αρκετό θόρυβο και συμπιεσμένο δυναμικό εύρος, ειδικά στο have a cigar.
Ακόμα και remastered δε λένε τίποτα. Απορώ πώς αρκετοί τους χρησιμοποιούν για δοκιμές, όπως το Money. Καλύτερα Μαντώ!

Τα υπόλοιπα εξαιρετικά!
μπορεί να είναι κάπως άσχετο αυτό που θα πω, αλλά δεν βαριέσαι..
όταν συναρμολογώ έναν βραχίονα ( από SL ..τι άλλο; ) για να σιγουρευτώ ότι δεν έσφιξα περισσότερο από όσο πρέπει τα ρουλεμάν, βάζω και ακούω φτωχές ή και πολύ φτωχές παραγωγές.
κακές ηχογραφήσεις με σχεδόν ανύπαρκτο χαμηλό (εκεί εστιάζω κυρίως).
ο λόγος είναι γιατί σε μια άψογη ηχογράφηση αν "αστοχήσω" λίγο στην πίεση, μπορεί να μην το καταλάβω.. πάλι θα παίξει εξαιρετικά!
στην φτωχή ηχογράφηση μόνο όταν θα πετύχω το 100% της σωστής πίεσης θα ακούσω αυτό το λίγο και φτωχό μπάσο που είναι γραμμένο στον δίσκο.

θέλω να πω ότι δεν είναι απαραίτητα κακό να ακούμε και να συγκρίνουμε 2 ή περισσότερα "εργαλεία" με μια κακή ηχογράφηση.
αυτό που θα την παίξει καλύτερα, ίσως να είναι και καλύτερο.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Έχει μια λογική αυτό που λες. Η δική μου εμπειρία στα ψηφιακά λέει ότι η καλύτερη σύγκριση γίνεται με κομμάτια που περιέχουν πολλά όργανα και ευρύ συχνοτικό φάσμα. Τα χορωδιακά κομμάτια όπως το Anvil Chorus (G. Verdi) είναι εξαιρετικά.
Επίσης το Hunter της Bjork μου έχει μείνει διότι ακούστηκε εξαιρετικά όταν αναβάθμισα το DAC μου σε σχέση με το προηγούμενο που ακουγόταν-δεν ακουγόταν.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του "The Wall" υπάρχει η θεμελιώδης συχνότητα των 30 Hz από το συνθεσάιζερ. Πρόκληση για όλα τα ακουστικά και για τα περισσότερα συστήματα. Το άλλο κομματι των Pink Floyd απλά ...μ' αρέσει!😊

Η επιλογή γίνεται με κομμμάτια που περιέχουν ευρύ συχνοτικό περιεχόμενο και δυναμική περιοχή. Επίσης, μην το παραβλέπουμε, καλό είναι να μας αρέσουν κιόλας!

Last edited:

Τα υπόλοιπα εξαιρετικά!
Για τον απλούστατο λόγο αν αγόραζες το δισκάκι CD η ακόμη αν το άκουγες από το βυνίλιο θα αντιλαμβανόσουνα ότι το money είναι όλα τα λεφτά .

Ξανάκουσα σήμερα πρωί με ξεκούραστο αφτί πιο προσεκτικά κι έχεις δίκιο. Το δυναμικό και συχνοτικό εύρος των pink floyd είναι εκπληκτικό. Το money είναι κομματάρα κι εμένα μου αρέσει. Φοβερό soundstage και imaging έχει το High Hopes.
Αυτό που δε μου αρέσει τεχνικά είναι η φωνή του τραγουδιστή των pink floyd, έχει κόκκο και είναι σα να έχει ηχογραφηθεί σε 8bit-22khz, αν μπορώ να την παρομοιάσω έτσι. Δεν ξέρω αν έγινε επίτηδες στο mastering για «εφέ». Εξαίρεση αποτελεί το Hey You στο πρώτο λεπτό περίπου.

Αλήθεια, υπάρχει νήμα στο φόρουμ για να κάνουμε post κομμάτια ή άλμπουμ που ακούγονται εντυπωσιακά με ακουστικά;
Κι άλλο ένα νήμα για να κάνουμε post κομμάτια που χρησιμοποιούμε για τεστ σε ακουστικά (π.χ. λόγω soundstage, δυναμικών, φωνής κλπ.)

Last edited: