Δοκιμές ενισχυτικών

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Αυτό το διάστημα, έχω δανεικά τα Sonus faber Signum, του Έκτορα Κατσίκη.

Σκέφτηκα λοιπόν, όσον καιρό βρίσκονται εδώ, να δοκιμάσω πάνω τους μερικούς ολοκληρωμένους, για να δω με τι ματσάρουν καλύτερα.

Επειδή απ' όσο είδα στο Audioasylum, τα Signum μοιάζουν πάρα πολύ ηχητικά στα Guarneri, σκέφτηκα να δοκιμάσω πρώτο τον...

Δοκιμή 1η: Copland CTA-405

...λαμπάτο Copland CTA-405.

Κατάλαβα λοιπόν, γιατί ο Kessler τρελάθηκε μ' αυτό τον ενισχυτή όταν τον έβαλε στα Guarneri.

Η ανάλυσή του καταπληκτική, πολύ καλά άκρα (δεν το περίμενα, από λάμπα τέτοιας κατηγορίας τιμής) και κυρίως, από τους πιο ήσυχους λαμπάτους που έχω ακούσει.

Ισορροπία σ´όλο το φάσμα (με ελαφρώς προβολικές μεσαίες), απόλυτως έλεγχος μέχρι εκεί που κατεβαίνουν τα ηχεία, δε φωνάζει πουθενά. Τα Signum βγάζουν από μόνα τους ένα καταπληκτικό staging, με τον δε Copland έγινε ακόμα πιο σαφές. Επίσης, το δυναμικό κοντράστ βελτιώθηκε αρκετά.

Προς το παρόν, έπαιξα κυρίως ροκ και τζαζ. Γενικά, το σετάπ σε "κρατάει". Δεν κουράζει, ενώ παράλληλα είναι αναλυτικό.

Γενικά, πρόκειται για ένα από τα πιο τίμια μηχανάκια που έχω ακούσει. Είχα ήδη προδιατεθεί θετικά απ' όταν τον άκουσα στου Tzimisce, αλλά δεν περίμενα τόσο καλό αποτέλεσμα με ένα τόσο διαφορετικό ηχείο (ο Μιχάλης έχει ATC, όπως ξέρετε).

Πιστεύω ότι είναι από τα λίγα μηχανάκια, που θ' αρέσουν τόσο στους φίλους της λάμπας, όσο και του τρανζίστορ.

Κρίμα που δε μπόρεσα να δοκιμάσω και το phono του. Δυστυχώς, είναι μόνο για ΜΜ κεφαλές...

Θα επανέλθω εντός ολίγων ημερών, όταν δοκιμάσω τον επόμενο ενισχυτή.

Last edited:
Απάντηση: Δοκιμές ολοκληρωμένων

...Σκέφτηκα λοιπόν, όσον καιρό βρίσκονται εδώ, να δοκιμάσω πάνω τους μερικούς ολοκληρωμένους, για να δω με τι ματσάρουν καλύτερα...
Αν επιθυμΑς να "ρίξεις" μία ακρόαση και σε έναν Musical Fidelity A120 (ναι, την..."τοστιέρα") του 1991, ενημέρωΞέ με...-bye-

Re: Δοκιμές ολοκληρωμένων

Α!! οπωσδηποτε, ωραια η τοστιερα, πολυ μου αρεσει αυτος ο ενισχυτης αλλα αντι-οικολογικος. Αν εισουν αθηνα Guybrush θα πεταγομουν να σου αφησω και τον tec.

Σταύρε, να σ' ενημερώΞω, μάναμ'!:a0210:

Tsip, μ' αρέσει που λες τον A120 αντι-οικολογικό.
Τα 50 βατ τάξης Α του Copland, για παράδειγμα, είναι ο ορισμός της οικολογίας...:flipout:

Εν αρχή του άρεσαν τα ATC και σκέφτεται να αγοράσει ένα ζευγάρι...
Στο καπάκι του άρεσε ο Copland...

Σε λίγο θα ρίχνουμε κυβερνήσεις!
Κύριε Γενικέ! Απαιτούμε sub forum που θα έχουν πρόσβαση μόνο αυτοί που οδηγούν ATC με Copland αλλιώς θα στήσουμε δικό μας forum! :flipout:

ελα ντε δεν εχεις αδικο, αμαρτωλοι ντροποι σας.... το οποιο μου θυμιζει σκηνικο, προχθες ειχε φοβερες μειωσης τασης σε ορισμενες περιοχες του Μετς και στην πολυκατοικια μου που κρατησαν κανα δυοωρο...το μονο που επαιζε στο διαμερισμα ηταν ο tec μεσω του λαπτοπ και οι 2 ενεργειακες λαμπες που έχω.

θα του δεσω και σφυριχτρα για τους σεισμους

Εν αρχή του άρεσαν τα ATC και σκέφτεται να αγοράσει ένα ζευγάρι...
Στο καπάκι του άρεσε ο Copland...

Σε λίγο θα ρίχνουμε κυβερνήσεις!
Κύριε Γενικέ! Απαιτούμε sub forum που θα έχουν πρόσβαση μόνο αυτοί που οδηγούν ATC με Copland αλλιώς θα στήσουμε δικό μας forum! :flipout:

Μη βιάζεσαι, έχω να κάνω ακόμα δοκιμές...

Με την ησυχία σου ψηλέ...
Να το σκεφτείς πολύ πριν αγοράσεις ενισχυτή που άρεσε στον Kessler!
Δεν είμαστε για τέτοια τώρα...

Βασικά καλό θα ήταν να έλυνες πρώτα το δίλημμα "Λάμπα ή τρανζίστορ" και μετά να πήγαινες παρακάτω.

Τά Sonus faber Signum είναι μυστήρια αντικείμενα του πόθου ,,, μην κρίνεις ενισχυτή πάνω τους , εκτός και εαν τα κρατήσεις .

Μην το λες, άμα ξέρεις το χαρακτήρα τους, μια χαρά κρίνεις ενισχυτές.
Άλλωστε, αυτά έχουμε, μ' αυτά κρίνουμε.

Το πολύ πολύ, να πάρω Sonus Faber τελικά.

Υ.Γ. Το ξέρω ότι τα έχεις, μου το είχες πει κιόλας...

Απάντηση: Re: Δοκιμές ολοκληρωμένων

Μην το λες, άμα ξέρεις το χαρακτήρα τους, μια χαρά κρίνεις ενισχυτές.
Άλλωστε, αυτά έχουμε, μ' αυτά κρίνουμε.

Το πολύ πολύ, να πάρω Sonus Faber τελικά.

Υ.Γ. Το ξέρω ότι τα έχεις, μου το είχες πει κιόλας...
σωστό και αυτό , πάντως είναι πανέμορφα !! -bye-

Λοιπόν, μια και μπήκαν νέα δεδομένα στο παιχνίδι, λέω να συνεχίσω με τα του Copland.

Έχω επίσης δανεικά (βιβλιοθήκη έχω γίνει!), τα Audiostatic ES100.
Τελικά στο δωμάτιό μου μπαίνουν άνετα πάνελ...

Ο Copland τα οδήγησε μια χαρά, απλώς το ποτενσιόμετρο χρειάστηκε να το "τσιμπήσω". Σε μεγαλύτερο χώρο δεν παίζει ούτε κατά διάνοια.

Κατά τ' άλλα, οι όμορφες αρμονικές, η ουδετερότητα και η ανάλυση ήταν και πάλι παρούσες. Ήχος γεμάτος, σ' όλο το φάσμα που καλύπτουν τα ηχεία, χωρίς να βγάζει κάποιο χαρακτηριστικό μπροστά εις βάρος άλλου.

Το γενικό συμπέρασμα από αυτόν τον ενισχυτή, είναι ότι πρόκειται για μηχάνημα πασπαρτού. Δοκιμάστηκε με ATC, Sonus Faber, Audiostatic και απέδωσε παραπάνω από ικανοποιητικά.

Μόνα μειονεκτήματα που του προσάπτω, η έλλειψη MC phono, αν και λόγω λάμπας δικαιολογείται και ο περιορισμός σε ισχύ. Βέβαια, δοκιμάστηκε και σε σχετικά δύσκολα ηχεία.

Ίσως αν ψάχνετε για "γλυκειά" λάμπα, να μη σας κάνει. Εμένα προσωπικά, μ' άφησε ενθουσιασμένο.

Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οι δοκιμές θα συνεχιστούν.

Αν υπάρχει παραπάνω χρήμα ακούστε-άν είναι δυνατό-και τον GRAAF GM 50B.

Τον Graaf Διονύση, θα ήθελα πολύ να τον ακούσω, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει δείγμα εδώ...

Ο Copland τα οδήγησε μια χαρά, απλώς το ποτενσιόμετρο χρειάστηκε να το "τσιμπήσω". Σε μεγαλύτερο χώρο δεν παίζει ούτε κατά διάνοια.

:blink: O Copland οδήγησε πανέλια; Not bad! :chinscratch:
So as to know...
Με το CD που τον ματσάρει η ίδια η copland (823) μπορείς να πας το ποτενσιόμετρο μέχρι το 28 χωρίς να υπάρχει η παραμικρή περίπτωση κλιπαρίσματος.
Δες τι έξοδο έχει (νομίζω 1V) και πράξε ανάλογα με το ποτενσιόμετρο χωρίς να το φοβάσαι για να δεις τις πραγματικές στάθμες που μπορεί να φτάσει τα ηχεία.
Ας είναι καλά ο IK που ήρθε σπίτι και τον μετρήσαμε. :p

Ρε εδώ έφτασα σε εντάσεις... φασαρίας!
Κλιπάρισμα δεν κατάλαβα, με το ποτενσιόμετρο στο... 14!

Φυσικά το ντακ μου έχει πολύ πιο χαμηλή έξοδο (0,6 βολτ, αν θυμάμαι καλά).

Φυσικά σε μεγαλύτερο χώρο, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό.

και τα audiovector μια χαρα τα οδηγησε

παιζει απιστευτα και σε δικη του λαμπατη νοοτροπια

αλλαζα το ενα δισκακι μετα το αλλο και δεν ελεγα να το κλεισω

ασε που τελικα ξεντυθηκα και βγηκε εξω μονη η γυναικα μου το βραδυ

δεν τον εχω στο ρακ μου γιατι ακουω λιγο πανω απο τα 85 ντιμπια στη θεση ακροασης που μου εδινε

Re: Απάντηση: Δοκιμές ολοκληρωμένων

δεν τον εχω στο ρακ μου γιατι ακουω λιγο πανω απο τα 85 ντιμπια στη θεση ακροασης που μου εδινε

Τι ηχεία έχεις και σου βγάζει μόνο 85 DB?
Εγώ με τα αναίσθητα ATC παίζω περίπου μέχρι τα 100!