Δοκιμή ηχείων δαπέδου στον "Ήχο"

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,219
Βόλος
Διάβασε κανείς σας τη δοκιμή ηχείων στον "Ήχο";´Νομίζω ότι δείχνει καθαρά τον "πληθωρισμό" στις βαθμολογίες που έχει υποστεί ο κατάλογος του περιοδικού. Είχα τις υποψίες μου από πιο παλιά, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκαν. Το Quad βαθμολογήθηκε με 3,4. Το ίδιο ηχείο πριν από διόμισι χρόνια είχε βαθμολογηθεί με 2,9.

Μια και που ο Πάρις Κωτσής που έκανε το τεστ είναι μέλος του φόρουμ, θα ήθελα την άποψή του για αυτό.

Re: Δοκιμή ηχείων δαπάδου στον "Ήχο"

H apla ligotero kalytera organa metrisis. ;)

(sorry gia ta greeklish, alla eimai se net cafe sto londino)

Και ως συνηθως το Ελληνικο ηχειο τσακισε.

Δεν καταλάβατε καλά. Δεν κατηγορώ τον ΗΧΟ ότι μεροληπτεί για την Audio Spectrum. Δεν έχω λόγο να αμφισβιτήσω την κατάταξη των ηχείων, αφού μάλιστα μόνο ένα από αυτά έχω ακούσει (το Tannoy).

Αυτό που λέω είναι ότι οι βαθμολογίες τελικά είναι μεγαλύτερες απ' ότι παλιά. Ο συγκριτικός πίνακας έτσι αχριστεύεται, αφού ένα ηχείο 2 ετών έχει τελικά χαμηλότερη βαθμολογία από ένα νέο ηχείο της ίδιας ποιότητας. Και δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη η εξέλιξη στα ηχεία μέσα σε δύο χρόνια. Μάλιστα ο Κωτσής στην εισαγωγή του άρθρου μιλάει για οπισθοδρόμηση της ποιότητας των φτηνών ηχείων λόγο φασόν.

Δεν καταλάβατε καλά. Δεν κατηγορώ τον ΗΧΟ ότι μεροληπτεί για την Audio Spectrum. Δεν έχω λόγο να αμφισβιτήσω την κατάταξη των ηχείων, αφού μάλιστα μόνο ένα από αυτά έχω ακούσει (το Tannoy).

Αυτό που λέω είναι ότι οι βαθμολογίες τελικά είναι μεγαλύτερες απ' ότι παλιά. Ο συγκριτικός πίνακας έτσι αχριστεύεται, αφού ένα ηχείο 2 ετών έχει τελικά χαμηλότερη βαθμολογία από ένα νέο ηχείο της ίδιας ποιότητας. Και δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη η εξέλιξη στα ηχεία μέσα σε δύο χρόνια. Μάλιστα ο Κωτσής στην εισαγωγή του άρθρου μιλάει για οπισθοδρόμηση της ποιότητας των φτηνών ηχείων λόγο φασόν.

Υπάρχει εξήγηση, αντικειμενική και καθ' όλα αποδεκτή, αλλά δεν γνωρίζω εάν αυτό συνέβη επί του προκειμένου. Προσωπικά, πιθανολογώ ότι, απλώς, οι συντελεστές μαγειρεύτηκαν έτσι όπως βολεύει τιμολογιακά, και με βάση το εμπορικό μείγμα των διαθεσίμων μοντέλων, με μια - δυό εξαιρέσεις, δίκην αληθοφανείας, και σερβιρίστηκαν στο αναγνωστικό κοινό, το οποίο -και αυτό σημείωσέ το εμφατικά- δεν θυμάται, δεν ψάχνει σε παλιά τεύχη και γενικώς ρέπει προς το ανάλαφρο διάβασμα με ωραία λόγια και ύφος μεταξύ γευσιγνωσίας και κβαντομηχανικής. Το ξέρω ότι μπορεί να γίνομαι έως και αντιπαθητικός σε μερικούς, (σε κάποιους άλλους σίγουρα), αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Last edited:

Φυσικά, με τα παραπάνω δεν υπαινίσσομαι ότι η Audio Spectrum είναι κακός κατασκευαστής -τουναντίον: Εξακολουθώ να έχω την πεποίθηση ότι, τουλάχιστον έως το ψυχολογικό όριο των 3000 , δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να αγοράσει κανείς εισαγόμενο ηχείο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.